Program kapsamında bulunan firmalara; yönetim birimlerine yönelik eğitim desteği, iletişim ve tanıtım faaliyetleri desteği, firmaların ve markalarının gelişimlerine yönelik strateji, operasyon, organizasyon ve teknoloji danışmanlığı desteği ve pazar bilgisi dâhilinde hareket etmeleri için istihbarat desteği gibi sürekli ve çok yönlü destekler devam etmektedir.
Kimler Yararlanabilir
İhracatçı Birlikleri: Proje süresince başvurabilir, aynı anda 1 projesi desteklenebilir.
Üretici Dernekleri/Birlikleri: en fazla 4 yıl başvurabilirler.
Türkiye’de ticari ve/veya sınai faaliyette bulunan şirketler: Marka Destek Programına 4 yıl, Turquality Destek Programına en fazla 5 yılbavurabilirler.
Turquality projesinin iki ayrı ayağı kapsamında sağlanan maddi destekler ise aşağıdadır;
Marka Destek Programı Kapsamına Alınan Şirketler
- Açtıkları showroom giderleri yıllık 200.000 $’a kadar,
- Kalite belgeleri ile insan can, mal emniyeti ve güvenliğini gösterir işaretlere ilişkin harcamaları yıllık 50.000 $’a kadar,
- Marka tescil harcamaları yıllık 50.000 $’a kadar,
- Tanıtım, reklam ve pazarlama faaliyetleri yıllık 300.000 $’a kadar,
- Yurt dışı birimlerine ilişkin giderleri yıllık 300.000 $’a kadar,
- Büyük mağazalarda kiraladıkları reyon giderleri yıllık 200.000 $’a kadar,
- Müsteşarlık tarafından akredite edilmiş danışmanlık firmalarından satın alacakları danışmanlık giderleri yıllık 500.000 $’a kadar,
- Franchising harcamaları yıllık 50.000 $’a kadar %50 oranında desteklenmektedir.
TURQUALITY® Destek Programına Alınan Şirketler
- Patent, faydalı model, endüstriyel tasarım ve marka tescil harcamaları,
- Kalite belgeleri ile insan can, mal emniyeti ve güvenliğini gösterir işaretlere ilişkin harcamaları,
- En azla üç adet Moda/Endüstriyel ürün tasarımcısının brüt maaşları,
- Tanıtım, reklam ve pazarlama faaliyetleri,
- Yurt dışı birimlerine ilişkin giderleri,
- Müsteşarlık tarafından akredite edilmiş danışmanlık firmalarından satın alacakları danışmanlık giderleri %50 oranında desteklenmektedir.
SON SÖZ: http://www.turquality.com/ konu ile ilgili aradığımız her şey burada
Kıymetli okurlarım, sabrınızı zorladığımı biliyorum. Ancak kabul edelim ki ulusal-uluslararası alanda yer edinmek istiyorsak bu dili ve benzer konuları şehrimizin gündemine taşımalıyız. Ulusal uluslararası markaları konuşmalıyız, yüksek teknolojiye dayalı imalat sektörlerini konuşmalıyız, ihtisas OSB’ler kurmayı konuşmalıyız, organize ürün havzaları-besi bölgeleri oluşturmayı konuşmalıyız. Yoksa koca koca insanların neler konuştuğunu, neler yaptığını zannederim sizde benim gibi basından takip ediyorsunuzdur.
Bir örnekle de konuyu kapatalım. Mesela fındık: üreticilerin, alıcıların ve entegre tesislerin-işleyicilerin dışında hiç kimse fındık için bir şey yapmıyor, maalesef herkes konuşuyor, ibretle izliyorum, ısrarla tartışmaya girmiyorum, milletimizi ısrarla ve yıllarca kandıranların nasıl hala bir şey yapıyorlarmış gibi gündem olduklarına akıl erdiremiyorum.
Şimdi onlara sesleniyorum, konuşmak mı istiyorsunuz? Buyurun;turquality’i, yüksek teknolojili imalatları, ARGE’yi, fındığın katma değerle buluşturulmasını, uluslararası sağlık merkezi olmayı … konuşalım.