Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Çarşamba, Aralık 17, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Mehmet ALPEREN

Uzaktan Görülen Hukuk Manzarası ve Yorum

Mehmet ALPEREN Yazar Mehmet ALPEREN
02 Nisan 2010
Mehmet ALPEREN
2
402
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Yine konuştu tetekçi anadoğlu. Daha doğrusu konuşturuldu fitne kaynağı. Düğmesine bastılar herhalde. Çaptan düşmüş, inançsız, imansız, samimiyetsiz, fikirsiz, zikirsiz şu yaşa gelmiş hayatının tümünü oturup gözden geçirmesi gerekirken, halen daha fitne üretmekte, halen daha birilerinin borusunu öttürtmek hayreti ile çabalamakta.

“İmansız”  diyorum çünkü bunu belli edecek bir fiil yok. Fikirsiz diyorum çünkü belli bir ideoloji uğruna psikopatça tavır fikir değildir. Dün firavun ve yardakçıları ne ise, bu günde bunlar iktidar hırsı ile çabalıyor. Tarih sizi öyle bir yorumlayacak ki, bu  gün yapamadığınız muhasebeyi, yarın tarihçiler yapacaktır merak etmeyin.

Adam olan kendi kendine sorar. 

Yahu şu yaşa geldim. Avantadan, sadece ideolojik alanın bana bağışladığı bana tanıdığı imkânlardan yararlanarak sırtıma cübbe giydim. Benim ne hukukla alakam var ne adalet anlayışı ile. Devşirme kanunlarla, ithal hukuk ile, darbe anayasaları ile  bu ülkede bir rejim oluşturuldu. Suiistimale açık, ihanete açık, her  türlü sahtekarca yorumlara açık anayasalar, elinde silah bulunduranların istedikleri gibi yorumladıkları bir anayasa ile  yıllarca halk kandırıldı aldatıldı. Kimin vatansever kimin hain kimin gafil olduğu anlaşılmadı. Millete  dayatılan  laik rejim. Laikliği din karşıtı olarak bu zamana kadar dayatan bir rejim. İçerdeki gayri Müslimlerin azınlık  zihniyetini iktidar  eden, güçlü kılan bir rejim. Ateistlerin  sabataistlerin hainlerin  rejimi.  

Adam sorar bir  gün ahiri ömründe kendi kendine;

Ben  Laik rejimin din karşıtı rejimin uşağıyım. Ne yaptım bu zamana kadar hukuk adına?  Bu zamana kadar insanlığa faydalı hangi hukuk felsefesini ürettim. Hukuk literatürüne ne gibi katkım oldu? Kendini mensubu saydığım millet kim? Müslüman Türk milleti ise bu milletin tarihi geçmişini, sosyal yapısını, psikolojik yapısını hesaba katarak nasıl bir hukuk anlayışına sahip oldum? Hukuku esas alarak neyi,  neye  kıyasla  kabul veya  ret ettim?

Şimdi ben  sorayım sen soramıyorsan;

Halkın yaklaşık yüzde ellisinin oyları ile iktidar olan bir  parti için ; “Çünkü Anayasa değişiklikleri ciddi ve samimi bir iktidar ihtiyacı gerektirir. Değişiklik daha çağdaş, demokrat ve millete yeni ufuklar açacak şekilde olmalıdır.” Dedin.  Yani sen, bu iktidarı ciddi ve samimi bulmuyorsun. Peki sen kimsin? Seni kim ciddi ve samimi buluyor. Bu iktidara oy veren yaklaşık 20 milyon seçmen ciddi ve samimi bulduğu için oy verdi. Yani anayasaya göre oy veren kişiler rüştünü ispat etmiş kişilerdir. Ne tımarhanedeki deliler oy verdi bu iktidara,  ne de mezarlıktaki ölüler. Sen hangi hakla  bu iktidara oy veren kişileri ciddiyetsizlikle  samimiyetsizlikle  suçluyorsun ve hakaret ediyorsun. Parlamentoda  temsil edilen hangi parti olursa  olsun. Sen veya senin gibi kişilerin sebebi ne olursa olsun bu  şekilde  hakaret etmeye   hakkı yoktur. Bunu ne hukuk adına  yapabilirsin ne de memleket adına. BU ülkeyi sadece sen sevmiyorsun. Hatta sen   ülkeyi  sevmiyorsun  senin sevdiğin ve  istediğin tek  şey kendi ideolojin iktidarda kalsın. Hukuk kendi ideolojini korusun ve  o şekilde yapılansın. Kimse sizi  sorguya  çekemesin. Bürokratların  elinde  oyuncak olsun ülke. YARSAV, Danıştay ve  yüksek yargı organları kendi ideolojiniz doğrultusunda karar alacaksınız, hukuk üreteceksiniz, anayasayı  yorumlayacaksınız ama kimse  size  hesap sormayacak. Siz kendi menfaatleriniz için ısrarla  bu  günkü çarpık yapıyı savunuyorsunuz.  Sanıyorsunuz ki  her şeyi biz biliriz, Milletin  değerlerine  rağmen, milletin  parlamentosuna  rağmen biz istediğimizi  yaptırırız. Seksen seneden beri  senin  zihniyetin iktidarda idi.memleket ne hale  geldi. OM ki eylül ile birlikte  taze kan  aldınız.  Ama bu kan bile işinize yaramadı. Rahmetli Özel ile başlayan süreç, Demirel ile  bir süre   kesilse bile  AK Parti ile birlikte  yeniden ivme kazandı. Artık  sen ve senin  gibi dinozorlaşmış bürokrat anlayışını  sonuna geliniyor. Sizler her  türlü kepazeliği yapacaksınız, memleketi mahvedeceksiniz, ceremesini  millet çekecek. Siyasiler kürsülerde seçmene  söz verecek ama sizler  engelleyeceksiniz.

Diğer taraftan ne idüğü belirsiz bazıları, bir kısmı  ise “ onursallık”  yaftalı  sözde hukukçu zevatlar  anayasa görüşmeleri yapmışlar. Bunu yaparken de ortada  hukuk  guguk  hak getire. Olan  şey sadece Türk Miletlini aşağılayıcı hor  görücü ifadeleri ile öne çıkıyorlar. Bu memleketin seksen  seneden beri neden yerinde  saydığı ortaya  çıktı  artık.

Çok şükür ki Türk milleti bunlar  gibi dini güdük, kültürü ithal, izanı şaşmış, aklı karışmış, zihinleri dağılmış  dinozorlar  gibi değil. Referandumdan neden korktuklarını anlamak için  bu milletin bin  yıllık medeniyet tarihine bakmak gerek. Bu seksen  senelik devşirme aydıncıkların! hırlamalarına değil.

Sahi bunlar  ne sanıyor kendilerini ?

Paylaş
Etiketler: toplumyönetim
Önceki Yazı

PKK Mı Yumurtadan, Yumurta Mı PKK’dan

Sonraki Yazı

Ey Gidi Dağ Adamı, Semirtir Yağ Adamı

Mehmet ALPEREN

Mehmet ALPEREN

İlişkili Yazılar

Mehmet ALPEREN

Yakın Tarih Uydurması

25 Ocak 2011
5k
Mehmet ALPEREN

Müge Anlı ile Tatlı Sert, 500 Program

04 Ocak 2011
5k
Mehmet ALPEREN

New York da Beş Minare

03 Ocak 2011
5k
Mehmet ALPEREN

Yahudileri ve Hıristiyanları Dostlar Edinmeyiniz-(II)

30 Ağustos 2010
5k
Sonraki Yazı

Ey Gidi Dağ Adamı, Semirtir Yağ Adamı

Yorumlar 2

  1. Halil DAĞ says:
    16 yıl önce

    bu ne öfke bu ne hınç mehmet bey?
    hele de imansız diye söze başlamak hoş düşmemiş. dinimizin bu husustaki emri sarihtir.

  2. ismail bayar says:
    16 yıl önce

    Adın güzel, soy adın güzel,Ruh unda ki derinlik besbelli.Evet kızıyorsun konu çetrefilli.Güzel insansın,HİLM seni dahada güzelleştirir.Selamette kalasın inşallah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Yıllardır Süren Arazi Davası

Yıllardır Süren Arazi Davası

17 Aralık 2025
Karagöl

Karagöl

17 Aralık 2025
Bugünün Sorunları Geleceğin Ülküleri

Türkiye ve Doğu Sorunu

17 Aralık 2025
“Karşılaştırılabilirlik Yeknesaklık Değildir” Finansal Raporlamada Kavramsal Bir İnceleme

Hukuki Uyuşmazlıklarda Algı Yönetimi ve Somut Delil Yükümlülüğü Arasındaki Kavramsal Çatışma

16 Aralık 2025
Göz Gördü Gönül Katlanmadı

Sitenin Efendisi

16 Aralık 2025
Kokusuz Güzlerin de Tadı Yok

Kokusuz Güzlerin de Tadı Yok

16 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarımız, Sedayi ALTUN’dan,

“Bir Eğitim Yolcusu” adlı güzel bir eser. Yazarımızın eseri, yine bir yazarımız ve Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu üyemizin sahibi olduğu Ateş Yayınlarından çıkmıştır. Kendilerini kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap