Tüsiad’ın son genel kurulunda Anadolu’dan başkan dâhil dört iş adamı yönetim kuruluna girdi. Bunlardan bir tanesi Kürt asıllı diğerlerinden biri Kayseri’den öbürü ise Kütahya’dan iş adamları…Ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde seksenini ve aynı zamanda ihracatın yüzde altmış beş civarını gerçekleştiren TÜSİAD malum olduğu üzere laik düzenin en büyük teminatıydı.
Her ne kadar Türk Ordusunun laik düzenin en büyük teminatı gibi görülse de;
Ordular hiçbir zaman rejimin teminatı olmamışlardır. Onlar ancak ekonomiyi kontrol eden unsurların ileri karakolları olmuşlardır.
Ülke ekonomisini yöneten zihniyetin ve onun göbekten veya kalben bağlı bulunduğu dünya uzantıları tarafından ordular yönlendirilebilirler.
Dolayısıyla bu tez doğrultusunda ülkeyi ekonomik olarak yöneten iç unsurlar-ki bunlara İstanbul Dukalığı deniliyor- ve onların göbekten bağlı bulunduğu dış ekonomik güçler Türkiye’yi yönlendirdi/yönetti.
Ve onun örgütü TÜSİAD her zaman Anadolu!’ya uzak durdu, görmezden geldi. Anadolu’yu daima ürettiklerini pazarladıkları alanlar olarak gördüler. Duygusal olarak hiç yakınlık hissetmediler.
Nitekim AKP hükümetine hep mesafeli oldular. Ta ki hükümetin reformları yapıp Ordu dâhil bütün kurumlara çeki düzen verene kadar… Hatta o da yetmedi güney komşumuz Suriye’nin Esat yönetiminin geri dönülmez bir noktaya geldiklerini görene kadar.
Neden Suriye yönetimi?
Ülke yönetimleri ve sistemleri sadece ülke içinden güç almazlar. Dünya ölçeğinde birlerine destek sağlayan bağlantıları mevcuttur. Bunlar ideolojik olduğu kadar, ekonomik veya dünya ölçeğindeki örgütler vasıtası ile olabilir. Ya da eski çatışmacı dünyanın aktörleri olarak da olabilir.
“Esat yönetiminin geri dönülmez noktaya geldiği gördükleri için” demiştik,
Nitekim yeni dönemde yeni sisteme yakın olabilmek için yönetim kurulunu Anadolu’ya ve onun kültürüne nispeten yakın isimleri katmak zorunda kaldılar.
Koç Holding Bir Yıldız Holding kuruluşu olan Gözde Girişimle beraber köprü ve otobanların özelleştirme ihalesini kazandılar. Yıldız Holding hatırlanacağı üzere 28 Şubat sürecinde irticai faaliyetlerin odağı olarak gösterilen Ülker’i de bünyesinde bulunduran holdingdir.
Bu ülkemiz açısından çok önemlidir. Tüsiad’ın bu politika değişikliği iki yönden önemlidir. Birincisi artık laik sistem Anadolu’yu muhatap almıştır, hakkını teslim etmiştir. İkincisi ise yeni sistem artık eski sistemin dukalarının kendilerini kabullendiklerine ve iman(!) ettiklerine inanmıştır.
Bu durumu ülkemiz için hayra yormak gerekir. Zira TÜSİAD’ın gücü de bu ülkenin gücüdür. Her şeyden önce onların emanetlerinde tuttukları servetlerde Anadolu insanının emeği, alın teri vardır.
Umarız ve dileriz ki hareketlerinde samimidirler ve bir daha Anadolu’ya rağmen Ülkemizi zapt-uru zapt altına almaya kalkışmazlar.