Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Pazartesi, Aralık 15, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ahmet YENİN

Taşlıdır, Dikenlidir, Sarp Kayalıktır! (II)

Ahmet YENİN Yazar Ahmet YENİN
23 Kasım 2010
Ahmet YENİN
0
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Bütün bunları düşünerek yaşamını idame ettiren her sorumluluk sahibi insanın doğru yolda azimle ve cesaretle ilerlemesi ve kısacık ömrünün hep beraber huzur ve sükûn içersinde tamamlayarak ebediyeteintikal etmesi dolayısıyla, arkasından gelen nesline iyi bir miras bırakması en önemli ilkesi olması gerekirken ”Üzüm üzüme bakarak kararır” misali, baktı ki doğruluğun yolu taşlı dikenli, hazırcılığın yolu istediği gibi kıvırabileceği sıfır asfalt gibi olunca manevi zayıflığında olumsuz etkisiyle mücadele azmini yitirerek bugün buldu bugün, bulamadı birilerine el açıp divan durarak ve kısacası günlük yaşayarak kendisinden ve bir avuç yandaşından başka hiç kimseyi düşünmeyen sevk ve idarecilerin elinde yattığı yerden ekmek elden su gölden bukalemun misali bedavadan yaşam sürdürmeyi alışkanlık haline getirerek özelliklede maceraperest bir tutum ve davranış içersinde yetişip büyüyen toplumumuz zora gelmekten zorluklara göğüs germekten kaçarak ve kaçırılarak resmen hazırcı oldu çıktı!

Hazırcılar, Hazırcılığın sonunun kölelik olduğunu düşünebilseler inanın arkalarına bakmadan yatmaktan vazgeçip kabaca ifade etmek gerekirse şey gibi gece gündüz demeden hem kendileri hem de ülkesi ve insanları için çalışır dururlar.

Ülke ve insanlar olarak doğrudan ve doğruluktan bir şekilde bugün olduğu gibi saptıktan ve sapma yolunda hızlı adımlarla ilerledikçe ülke ve millet olarak sonumuz “Allah göstermesin” yakın komşumuz “Irak ve benzer ülkeler misali hüsrandır!
 

Doğruluk, doğru olmak ve doğru yaşayarak ardından gelen nesline atalarının emanet ettiği cennet vatan Türkiye yi huzur ve güven içersinde yaşanacak bir Ülke olarak bırakmak üzerine yaşamlarını vakfetmiş bütün insanlarımıza düşen yollarından ayrılmadan ülkesi ve insanlarının sağlıklı ve huzurlu gelecekleri için var güçleriyle çalışmalarına devam etmeleridir.

Aksi halde dün olduğu gibi bugün ve yarında böyle gelmiş böyle gider diyenler kervanına katılarak hem kendimize hem de umudumuz olarak geriden geldiğine inandığımız neslimize bugün olduğu gibi hayatı zindan etmeyelim. Önemli olan günümüz hazırcılarının yaptığı gibi “Armut Piş, Ağzıma düş” diyerek birilerinin ağzına bakmak yerine, taşlı dikenli ve sarp kayalıklarla çevrili ve hatta mayın döşeli yolları ve engebeleri bir bir aşarak hep beraber huzura ve refaha ermektir.

Doğruluk ve dürüstlük üzerine kim ne söylerse söylesin, kim ne yazarsa yazsın, doğru tektir. Doğruluğu ve dürüstlüğü gerek sözle, gerekse yazmak ve çizmek suretiyle anlatmak için ”mahkemede bulunan yeminle dayak” misali doğrularda ve idealist insanlarımızda “acı ama gerçek olan” bunlardır. Doğruluğu doğru ve örnek insanları alfabemizde yer alan 29 harften üretebileceğimiz bu ve benzeri cümleler kurarak anlatmaktan başka yolumuz ve çaremiz yoktur diyor, saygılar sunuyorum.

 

Paylaş
Etiketler: adaletdoğrulukdürüstlükinsan
Önceki Yazı

Nerede, Cumhuriyeti Korumakla Görevli Yeminliler!..

Sonraki Yazı

Zamanda Yolculuk Yapmış Gibi

Ahmet YENİN

Ahmet YENİN

İlişkili Yazılar

Ahmet YENİN

İnsana Güven Kalmadı

29 Şubat 2020
5k
Ahmet YENİN

Cumhurbaşkanımızın Bir Tek Ordu’da mı Sözü Geçmiyor…

19 Ocak 2018
5k
Ahmet YENİN

Bilmiyorsa Eşeğe Binecek…!

25 Kasım 2016
5k
Ahmet YENİN

Özde Öğretmenlerin, Öğretmenler Günü Kutlu Olsun…

24 Kasım 2016
5k
Sonraki Yazı

Zamanda Yolculuk Yapmış Gibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Aksekili Hayriye Ana

Aksekili Hayriye Ana

15 Aralık 2025
Milli Eğitimde Reform Hemen Şimdi

Eğitimi Ayağından Vurmak

15 Aralık 2025
Konkordato Sürecinde Takas Hakkının Sınırlandırılması

Konkordato Sürecinde Takas Hakkının Sınırlandırılması

15 Aralık 2025
Mezarlıktaki Dilenci

Mezarlıktaki Dilenci

15 Aralık 2025
Birlik Olalım

Birlik Olalım

15 Aralık 2025
Hediye Kitap (l)

Hediye Kitap (lV)

15 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarımız, Sedayi ALTUN’dan,

“Bir Eğitim Yolcusu” adlı güzel bir eser. Yazarımızın eseri, yine bir yazarımız ve Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu üyemizin sahibi olduğu Ateş Yayınlarından çıkmıştır. Kendilerini kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap