Değerli arkadaşlarım, bugün 2017 yılının Şiir ve musiki etkinliğinin 11. çalışmasını yapmak üzere, toplanmış bulunmaktayız. Sizler, her ay olduğu gibi bu ayda burada çalışmalarımıza iştirak etmenizden mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu bağlamda şahsim ve yönetim kurlumuz adına teşekkür ediyor, sevgiler saydılar sunuyorum.
Ayriyeten ilk olarak aramıza katılmış olan arkadaşlara da hoş geldiniz diyor, her zaman beklediğimizi söylemek istiyorum.
Değerli arkadaşlarım, gecen hafta çok çok önemli olan cumhuriyetimizin 94.yıl dönümünü kutlamış bulunduk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, topraklarımızı kanlarıyla sulayan gazi ve şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.
Bizlerin bu günlere gelişimizin önderliğini yapan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyeti kurduktan sonra, dur durak bilmeden yurdumuzu yeni baştan imar ettiği gibi, sanat alanında çok şeyler başarmıştır. Bu başarılarından en önemli olanlardan biriside, sanata ve sanatçıya vermiş olduğu değerdir. Bu değeri şöyle dile getirmektedir.
“Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa, tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir milletin bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.”
“Sanat güzelliğin ifadesidir. Bu ifade söz ile olursa şiir, nağme ile olursa musiki, nakış ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık olur.”
“Hayatta müzik lazım değildir. Çünkü hayat müziktir. Müzik ile ilgisi olmayan varlıklar insan değildirler. Eğer söz konusu olan hayat, insan hayatı ise müzik mutlaka vardır. Müziksiz hayat zaten mevcut olamaz. Müzik hayatın neşesi, ruhu, sevinci ve her şeyidir.”
“İnsanlarda bir takım ince, yüksek ve asil duygular vardır ki insan onlarla yaşar. İşte o ince, yüksek, derin ve asil duyguları en çok duyabilen ve diğer insanlara duyurabilen şairdir.”
“Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, Bakan olabilirsiniz; hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkâr olamazsınız.” Diyor.
Evet değerli arkadaşlarım, bizlerin görevi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yoldan yürümektir. Bu düşünce içersinde derneğimize üye olmanızı isteriz. Bu bakımdan sizlere de, çok iş düşmektedir. Derneğimize üye olup, komisyonlarda görev alabileceğiniz gibi, sanatsal etkinliklere katılma imkânına sahip olabilirsiniz. Bizler yönetim kurlu olarak bu çatı altında sanatsal çalışmalarımızı 2018 dönemi içinde uygulamaya koyarak, her cumartesi günü günde üç saat şiir atölyesi açacağız. İsteyenlere saz kursu, isteyen Türk Hak Müziği korosuna, isteyen Türk Sanat Müziği korosuna katılabilecektir. Çok önemli gördüğümüz sanatsal çalışmalardan biride tiyatro çalışmadır. En kısa zamanda bu çalışma etkinliğini de düşünmekteyiz. Bu tür etkinliklerimize katılmanızı bekliyor, sevgiler saygılar sunuyorum.
Yapılan etkinlikte hazır bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Mürsel Adıgüzel, Yönetim Kurlu Başkan Yardımcısı Cengiz Yılmaz, Yönetim Kurulu Sekreteri Şengül Yıldırım, Yönetim Kurulu Saymanı Muntaz Adıgüzel ve Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Özdemir.
Sanatçı üye Halide Göksoy Aylin Demirel ve Ayşe Nurdan Gözen,Turan Aparat, Gülüş Özdişmen, Ozanlardan, Erzade Kapan, Ahmet Poyrazoğlu, Ümit Coşkun, Süleyman Coşkun ve Mehmet Yeşilyurt katıldılar. Dernek Başkanlarından İsa İlgüz, Üye katılımcılardan, Saadet Kılıçaslan, Ertuğrul Kalafat, Hüseyin Alkan, Sonay Kaya, Arif Ocakçı, Yücel Dede,Resul Civcik, Sami Biberoğlu, Hilmiye Kılıçaslan, Songül Altınkaynak, Mehmet Tüter, Günay Aksoy, Ekrem Gül, Gülsüm Tüter, Turgut Beyurt, Muzaffer Doğan, Faruk Kos, İsa Deniz, Habip Kaymak,Hikmet Işık Cankat, Birol Özbüyükkaya, Aysel Doğan, Hüseyin Ulaş,NurhayatBekişulaş, Ali Deniz Ulaş, Özcan Ulaş, Yunus Karabulut, Latif Mahmut, Cafer Akyol İsmail Aydoğdu ve Filiz Akdağ katılmışlardır. Bütün katılımcılara teşekkür ediyor, sevgiler sunuyorum.
Mürsel ADIGÜZEL
Eğitimci Yazar Şair