Pozitivizm kötü değil eksik.Eksikle yetinmektir kötü olan şeytanda eksik ilimle yetindi. TEVVAP ismine hadim olamadı ilmim eksik de.
Pozitivizm kötü değil eksik.a) Bilimsel bilgi tek geçerli bilgidir. b) Bilginin mümkün olan yegâne nesnesi olgulardır; metafizik ve teolojik düşünceler olgusal karşılığı olmayan spekülasyonlardan ibaret olup anlamsızdır. c) Felsefe bilim dışı bir yönteme sahip olamaz; onun görevi bütün bilimler için ortak olan genel ilkeleri bulmaktır. d) Evrensel ve önsel nitelikli tek bir yöntem söz konusudur ve bu yöntem hem doğa hem de beşerî bilimler için aynıdır; bütün bilimler fiziğe indirgenebilir.denilmiş…Sağlam yerini al çürük yanını at…
Pozitivizm kötü değil eksik.Eksikle yetinmektir kötü olan Bu akımın sosyal pozitivizm denilen kolu da var.at gitsin
Pozitivizm kötü değil eksik.Eksikle yetinmektir kötü olan . Evrimci pozitivizm ise sosyal pozitivizmdeki ilerleme kavramının yerine ana fikri çok farklı olmayan evrim kavramını yerleştirmiş,at gitsin… XIX. yüzyılda jeoloji ve biyoloji alanlarında geliştirilen evrimci görüşleri inorganik ve organik âlemden başlayıp beşerî ve tarihsel alana kadar yaymıştır.
Pozitivizm kötü değil eksik.Eksikle yetinmektir kötü olan Mantıksal pozitivizme göre duyu bilgisi en açık bilgidir ve duyu deneyimiyle doğrudan ilgisi olmayan herhangi bir kavram gözlem verisine indirgenmelidir. Metafizik kavramlar başta olmak üzere gözlem ve deney yöntemi bakımından olgular dünyasında karşılığı olmadığı gerekçesiyle anlamsız sayılıp reddedilmelidir.” denilmiş atılacak yeri de var tutulacak yeri de…
Pozitivizm kötü değil eksik.Eksikle yetinmektir kötü olan…”Post-pozitivizmin köktenci kanadına mensup sayılan Thomas S. Kuhn ise bilimsel araştırmayı pozitivist anlamda önsel bir aklı yönteme dayandırmayı reddetmiş, araştırma süreçlerinin metafizik inançlar, sosyolojik kabuller ve nihayet inşa edilmiş zihni yapılarla ilişkisini ön plana çıkarmıştır. ”
Pozitivizm kötü değil eksik.Eksikle yetinmektir kötü olan…99 pencereden bak der ilahi kitap öğretisiyle mensubuna…Pozitivizmin İslâm dünyasındaki ilk etkileri, bu akımın modern çağın en prestijli başarısı sayılan pozitif bilimle modern zihniyetin en temel fikirlerinden olan ilerlemeye yaptığı vurgudan kaynaklanmıştır. XIX. yüzyıl pozitivizminin müslüman ve Türk kültür coğrafyasındaki yansımaları elbette Batı’da olduğu gibi Aydınlanma çağı ve sanayi devriminin tarihsel bir devamı şeklinde kendini göstermiş değildir. Çünkü müslüman dünyası bu tarihsel süreçlerin deneyimine sahip değildi. Batı dünyasını izlemeye ve modern akımlarla temas kurmaya çalışan bazı müslüman aydınlar medeniyet bakımından “geri kalmışlık”larının sebebini bilimsel zihniyete sahip olmamaya bağladılar ve kendi coğrafyalarında pozitif (müsbet) bilimlere özgü metot ve anlayışların yerleşmesi için pozitivist felsefeyi yaymanın uygun bir yol olduğunu düşündüler.
Pozitivizm kötü değil eksik.Eksikle yetinmektir kötü olan…99 pencereden bakmamaktır kötü olan…Esmanın bütününe hadim olmamaktır kötü olan…İlahi kitap Esmanın her birine kul ol hadim ol der mensubuna.. ve Esmanın her birinin penceresinden varlığı oku der…Tarihi coğrafyayı.sosyolojiyi…Eskilerin masalı değil ki ilahi kitap…Esmaya uyumlu ahlak ve inanç sahibi kılar mensubunu…
Namaz
Yangın sanki hayat kaçar sığınır
Çiçeklenir duygularım seccademde
Bir ılık yağmurdur ruhuma sağılır
Okunan ayetler dualar o demde
Ilık rüzğar coşku olur sevgi eker
Nedamet makas olur keser ağları
Nurlu vakur başım indikçe secdeye
Kum gibidir elenir günah dağları
(hece vezniyle yazılmıştır)