Amerika K.Kore’yi 1950 yılından beri tehdit eder.
K.Kore’nin kuruluşunun altmışıncı yılı dolayısı ile mi, yoksa Amerika’nın işine öyle geldiği için mi bilinmez, 1953 yılına ait birçok “ çok gizli doküman” deşifre edilmiş. New York öyle diyor.
Bu dokümanlar, altmış yıl önce Amerikalı generallerin K.Kore ve Çin’e atam bombası atma niyetleri ve savaş sırasında yaptıkları tehditler ile ilgiliymiş. Nükleer bomba yüklü Amerikan uçağı defalarca K.Kore hava sahasının üzerinde, önemli şehirlerin üzerinde uçmuş durmuş.
Geçtiğimiz Nisan ayında, Amerikan Savunma Bakanı K.Kore’ye karşı, nükleer bomba da dâhil tüm seçenekler masada diye açıklamada bulundu.
1950’den beri yükselerek artan Amerika nükleer tehdidi, K.Kore’ye kendi nükleer silahını yaptırttı.
Gerçeğin bu olduğunu, K.Kore dışişleri bakanı Birleşmiş Milletler toplantısında söyledi.
Bu olgunun doğruluğu açıklanan gizli raporlardan da anlaşılıyormuş. Ta o zaman generaller nükleer tehdidin yanlış olduğunu, tehdidin ileride, tehdide maruz kalan devlet tarafından nükleer bomba yapmaya zorlayacağını söylemişler.
Yani aynı gerçek, hem K.Kore, hem de Amerika tarafından kabul ediliyor.
Amerika diyor ki, nükleer bomba atma ile tehdit ettik.
K.Kore de diyor ki, evet tehdit edildiğimiz için nükleer bomba yapmak zorunda kaldık.
Gene 1976 yılında, Amerika’nın Nükleer Tehdit Araştırma Kurumu, Amerika’nın ülkeleri nükleer tehdit altında tutması o ülkeleri nükleer bomba yapımına teşvik eder. Demiş.
Bu uyarılara rağmen, yarım asırdır, Amerikan nükleer tehdidi K.Kore üzerinde eksik olmamış. Buna G.Kore’nin tehditleri de eklenince K.Kore’ye tek tutunacak dal kalmış.
Açılan üst düzey çok gizli CIA dokümanlarından şu bilgi de ortaya çıkmış.
Eğer 27.7.1953 Çin ile Amerika arasında imzalanan ateş keş antlaşması, yapılmasaymış, Amerika Çin ve Kore’ye de Atom bombası atacakmış.
İran /Irak Sekiz Yıl Savaşını da hesaba katarsak, İran yaklaşık 30 yıldır, Amerikan tehdidi altındadır. İran’ı savunmaya zorlayan Amerikan tehdididir.
Çin/Türkiye Hava tatbikatında, F-16’ların kullanılmasına Amerika müsaade etmemiştir. Daha alt düzey uçaklar ile hava tatbikatı yapılmıştır.
Yani Amerika diyor ki, “satın aldığın uçakları sadece benim istediğim yerde kullanabilirsin.” Bu cümle, Amerika’dan başka yerden silah alınmaz kafada olan generallerimizin kulağına küpe olsun.
Gerçi Kıbrıs Çıkarmasında da buna benzer ambargolar vardı. Ama ne çare, biz adam olmadık.
Amerika’nın açık kapalı tehditleri somutlaştıkça, siyasi iktidarın ekseni kaymasa bile Türkiye’nin ekseni kayacaktır.
Bu eksen kayması, iktidardaki güç odaklarına ve AKP’ye rağmen olacaktır.
Türkiye de, istese de istemese de, nükleer silah yapmak zorundadır.
İnşallah geç kalmamışızdır.