Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Perşembe, Aralık 18, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ercan TURGUT

İyi Günde, Kötü Günde

Ercan TURGUT Yazar Ercan TURGUT
27 Ekim 2011
Ercan TURGUT
7
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Bir hafta içerisinde güzel Ülkemizde yaşanan ve çok büyük acılara neden olan iki olay. 19.10.2011 tarihinde Hakkâri’de 24 askerimizin şehit edilmesi, 23.10.2011 Van’da yaşanan depremde çok sayıda vatandaşımızın hayatını yitirmesi. Maalesef bu iki olay toplumumuzu derinden sarstı, üzüldük, ağladık, uyuyamadık. Şehit ailelerimiz ve depremde hayatını yitiren vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ancak Ülke olarak tek vücut olmasını bildik. Şehitlerimize duyulan üzüntü yüz binlerce vatandaşımızı sokağa döktü. İstanbul’da yaşayan bir grup kürt işadamı, son günlerde sivillere ve güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen terör eylemlerini kınamak için bir araya gelip “Benim için de öldürme” diyerek kürt toplumu adına yapıldığı iddia edilen eylemleri kabul etmediklerini ifade ettiler. Van’da yaşanan deprem nedeniyle Devletimizin kurumları üzerine düşeni yaptı ve yapıyor. Vatandaş olarak da yardım kampanyalarına verilen desteklerle bir olduğumuzu gösterdik. Büyük Ülke olmak bu olsa gerek.

Tarihe baktığımız zaman görüyoruz ki, birlik ve beraberliğini devam ettiren milletler, yücelmiş ve yükselmişlerdir. Bölünüp parçalanan ve bölücülüğün pençesine düşen milletler ise tarih sahnesinden silinip gitmişlerdir.

 Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY:

“Girmeden bir millete tefrika, düşman giremez,

Toplu vurdukça gönüller, onu top sindiremez.

Sen, ben desin efrat, aradan vahdeti kaldır.

Milletler için, işte kıyamet o zamandır” dizeleriyle bu gerçeği açık bir şekilde ifade etmiştir.

Birlik ve beraberlik ruhuna sahip olamayan, en temel asgari müştereklerde bile bir araya gelemeyen milletler kendi sonlarını hazırlamış olurlar. Toplumu oluşturan fertlerin birlik ve dayanışma içinde olmaları, dinî ve millî varlığımızın korunup devam ettirilmesinin zorunlu kıldığı bir sorumluluktur. Ayrıca bu, barış ve huzurun da teminatıdır.

Resulullah (a.s.v.)  buyurdular ki: “Birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamette,  birbirlerine şefkatte müminlerin misâli, bir bedenin misâlidir. Ondan bir uzuv rahatsız olsa, diğer uzuvlar uykusuzluk ve hararette ona iştirak ederler.“

Vücudu meydana getiren organlar, tam bir ahenk içinde çalıştığında vücut sağlıklı olduğu gibi, toplumun birer üyesi olan fertler de, düzenli çalışırlarsa, o toplumda huzur ve barış kendiliğinden oluşur. Çünkü insanlar daima  birbirlerine muhtaçtırlar ve hiçbir insanın tek başına ihtiyaçlarını ve güvenliğini sağlama şansı ve imkânı yoktur.

Toplumları sağlıklı bir şekilde ayakta tutan  faktörlerin başında birlik ve beraberlik yer alır. Bu önemli faktörün zıddı olan tefrika yani bölücülük hastalığına müptela olmak ise, toplumları içten içe yiyerek temelden çökmelerine neden olur.

Toplumu birleştiren, gerçek manada huzur, barış ve güven ortamını sağlayan tek yol;  milli ve manevî birlik anlayışı içerisinde, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamaktır.

Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni; birlik ve beraberlik içinde hareket eden ecdadımız, tarih boyunca büyük işler başarmış, vatanımıza ve milletimize yönelen tehlikeleri de bu sayede etkisiz hale getirmiştir. Tarihte eşine az rastlanan pek çok zaferler kazanmış olan milletimiz, çok yakın bir geçmişte Çanakkale Savaşı’nda büyük bir kahramanlık destanı yazarak, tarihine muhteşem bir sayfa eklemiş, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini ir kez daha sergilemiştir.

Türkiye’de farklı kökenlerden gelen insanların, bu aziz milletin bir ferdi olarak en geniş ortak paydası İslamiyet ve vatandaşlıktır. İslamiyet’ten beslenen milli kültürümüz, tarih boyunca vatandaşı olan fertlerin kökenlerine göre değil, sahip oldukları kıymet ve değerlerine göre davranmayı öğretmiştir.

Huzur ve güven içinde yaşayabilmemiz için daima güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmanın en önemli şartı milletçe dayanışma, birlik ve beraberlik içinde bulunmaktır.

Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez. Mustafa Kemal ATATÜRK 

Bir olalım, diri olalım, iri olalım – Hacı Bektaş VELİ

Paylaş
Etiketler: beraberlikbirlikdepremdevletErcan TURGUThakkarişehitlerimiztürkiyeülkevan
Önceki Yazı

Sev-Paylaş- Özgür Ol!..

Sonraki Yazı

Şeytan Üçgeni Siyaset Müteahhit İhale

Ercan TURGUT

Ercan TURGUT

İlişkili Yazılar

Ercan TURGUT

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu Olsun!

20 Mayıs 2011
5k
Ercan TURGUT

Dünya Tarihinin Görülmemiş Destanıdır Çanakkale!

20 Mart 2011
5k
Ercan TURGUT

Çocuklara Okumayı Sevdirmeye Bakın!

09 Ocak 2011
5k
Ercan TURGUT

Gazetemizdeki Yaygın Yazım ve İmla Hatalarımız

31 Ağustos 2010
5k
Sonraki Yazı

Şeytan Üçgeni Siyaset Müteahhit İhale

Yorumlar 7

  1. mustafa yazıcı says:
    14 yıl önce

    Makale yazma tekniğnizi çok beğeniyorum. Örneklemeler ve olayı ince ayrıntılarıyla anlatıp sonucu bağlamak çok güzel. Başarılar ve devamını dilerim.

  2. sercan says:
    14 yıl önce

    Türk Milleti olarak duyarlı olmamız gereken bu günlerde sizinde duyarlılığınızdan etkilenmemek ve düşüncelerinize katılmamak mümkün değil.başarılar.

  3. şeyma maden says:
    14 yıl önce

    Böyle önemli bir konu okuyucuya ancak bu kadar güzel ve anlaşılır aktarılabilirdi. Parçalarıyla birbirini tamamlayan bir yapboz misali her bir cümle özenle seçilip yerine konulmuş. Dilsel öğeleri parçanın anlam bütünlüğünü bozmadan kullanmak çok dikkat gerektiren bir mesele. Bu anlamda makalenizi çok başarılı buldum. Başarılarınızın devamını dilerim..

  4. Selahattin İncekara says:
    14 yıl önce

    Toplum olarak ayrışmaya başladığımız, gerginliğin had safhaya ulaştığı, fevri ve kendini bilmez tepkilerin medyada sıkça boy gösterdiği şu günlerde, birlik ve beraberlik vurgusu yapmış olmanız çok isabetli olmuş.Teşekkürler.

  5. altıntaş says:
    14 yıl önce

    doğru söze ne denir kardeşim. bizim insanımızın kafasını kaldırıp: ırak ın , libyanın ( petrolün yüzde 35 i fransanın oldu) nasıl özgürleştiğini görmesi lazım.

  6. hakan özkurt says:
    14 yıl önce

    GERCEKTEN COK GUZEL Bİ KONUYA DEĞİNMİŞSİN ERCAN ABİ
    DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİ KALEME ÇOK GÜZEL YANSITMIŞSINIZ.
    ÇOK DA ŞAŞIRDIM DOGRUSU ÖNEMLİ OLAN HERKESİN YAZDIKARINIZI BİLMESİ BİLİNÇLİ TOPLUM ŞART
    YENİ DÜNYA DÜZENİ…….

  7. tuncay ozkan says:
    14 yıl önce

    Değerli yazar,
    birlik ve beraberlik vurgusu güzel fakat. İnsanları bir arada tutması gereken temel unsur dinse eğer, bütün müslüman ülkelerin tek bir devlet altında birleşmesi doğru. Bu çalışmanız güzel fakat bence daha derinlemesine sosyolojik analizlerle konuyu incelemeniz gerekirdi.
    Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020

Düz Dara Yâr Düz Dara

23 Mayıs 2020

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Kim Kırdı

Kim Kırdı

18 Aralık 2025
Korkuluk

Korkuluk

18 Aralık 2025
Yıllardır Süren Arazi Davası

Yıllardır Süren Arazi Davası

17 Aralık 2025
Karagöl

Karagöl

17 Aralık 2025
Bugünün Sorunları Geleceğin Ülküleri

Türkiye ve Doğu Sorunu

17 Aralık 2025
“Karşılaştırılabilirlik Yeknesaklık Değildir” Finansal Raporlamada Kavramsal Bir İnceleme

Hukuki Uyuşmazlıklarda Algı Yönetimi ve Somut Delil Yükümlülüğü Arasındaki Kavramsal Çatışma

16 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarımız, Sedayi ALTUN’dan,

“Bir Eğitim Yolcusu” adlı güzel bir eser. Yazarımızın eseri, yine bir yazarımız ve Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu üyemizin sahibi olduğu Ateş Yayınlarından çıkmıştır. Kendilerini kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap