Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Merkez Kütüphanesine gönderdiğim kitap ve dergilerin bana ulaşmaları değişik kaynaklardan oluyor. Kısa adı MAKÜ olan bu Üniversitemize gönderdiğim kitap ve dergiler için bir liste düzenliyorum. Demirbaş numarası gibi bir kayıt bu. Şair, yazar, araştırmacı İsmail Kara dostumdan gelen ve MAKÜ’ye gönderdiğim kitap ve dergiler, anılan listenin 1342-1374 numaralar arasına kaydedildi. Bu kitap ve dergilerden bazılarıyla ilgili kısa açıklamalı bilgiler şöyle:
1- Mektubat Tercemesi (Ciltli, Mütercim: H.Hilmi Işık, 628 sayfa,)
2- Hikayeler güldestesi (Fazıl Bayraktar, 400 sayfa)
3- Akpınar Dergisi (Niğde, Sayı:32, 2011)
4- Atletin ağırlıkla çalışma metodu (Nuri Turan, 56 sayfa)
5- Kubbealtı Akademi Mecmuası (Sayı: 153)
6- Sızıntı Dergisi (Nisan 2013
7- Söz konusu Vatan ise, Dergisi (Sayı:1)
8- Bir sevgi istiyorum (Şiir, Emine Sönmez, 96 sayfa)
9- İnci (John Steınbeck, Çev: (Cevdet Yalçın 80 sayfa)
10- Örnek İnsan: Hz. Muhammed (Seyda Muhammed Konyevi, 184 sayfa)
11- Bir dilek tuttum (Eyüp Şahan, şiir, 272 sayfa)
12- Ehli Sünnet Vel-Cemaat İnancı (Tercüme: Muhammed Şahin)
13- Dört İmam’ın itikadı (Çev: M. Emin Akın 78 sayfa)
14- Sürücü Psikolojisi ve Trafik Kazalarını önleme yöntemi (Bahadır Yavuz, 80 sayfa)
15- Aydın ili Turizm rehberi (100 sayfa)
GÜNÜN HABERİ: 3.5 YIL SONRA GELEN MEKTUP
PTT aracılığıyla gönderilen mektupların, sağ-salim ve kısa sürede alıcılarına ulaştırılması beklentileri hepimizde vardır ve bu beklenti süreklilik içindedir.Antalya ilimiz merkezinde yaşayan, aslen Burdur ili Gölhisar ilçesinden olan eğitimci,yazar,şair ve araştırmacı Kamile Yılmaz hocanım,13 Eylül 2010 tarihinde,’İsa Kayacan,P.K.61 A.Ayrancı-Ankara’ adresine normal gönderimli bir mektubu 17 Eylül 2010 tarihinde Antalya PTT Üçkapılar Şubesinden göndermiş.Bu mektup ne zaman alıcıya ulaşmış dersiniz? Sıkı durun 3.5 yıl sonrasının tarihi olan 28 Şubat 2014 tarihinde İsa Kayacan’ın eline ulaşıyor.Bu mektup, 3.5 yıl nerede bekletilmiş,neden,nasıl misafir edilmiş,aklımız ermedi?. Şimdi biz 3.5 yıl sonra İsa Kayacan’a ulaşan PTT 17 Eylül 2010 tarihli Antalya çıkışlı mektubun metnini aşağıya aynen alalım:
Sevgili İsa Kayacan;Van Postası Gazetesine yazdığınız “Burçak Tarlası”kitabımı tanıtan en son yazınızı da aldım.Sizin ne denli geniş yürekli olduğunuzu her gün daha iyi anladım.Çevremizde bir çok yazar-çizer var.Ancak onlar ne denli ünlü olsalar da paylaşıma kapalılar.Hatta daha ileri giderek,bazen de açıkça”Ayağımızın altından çekilin,önüne gelen yazmasın” gibi tavırlarla karşılaşıyoruz.Hal böyle olunca,sizin davranışınızın bizleri ne denli mutlu,umutlu ettiğini bilemezsiniz.Ben kendi adıma sizin bu denli engin yüreğinizin karşısında şaşırıyor,saygı duyuyor,onurlanıyorum.Siz çok yaşayın,çok yazın,çok üretin,sağlığınız her gün daha iyi olsun ki,bizler de var olabilelim.
Hani yayla yolları vardır, yaz sıcağında güneş tepemize dikilir, susuzluk yüzünden serap görmeye başlarız, yorgunluk bedenimizi esir alır,işte o zaman yolun kıyısında,bir şırıltı duyar,şaşırırız ya öyle bir insan İsa Kayacan.Mevlana gibi,kim olursa olsun,yeter ki bir şeyler üretsin,onu güçlendirmeye,yalnız olmadığını hissettirmeye çalışıyorsunuz.Bu davranışınız bize nasıl iyi geliyor bilemezsiniz.İyi ki varsınız,iyi ki hemşehrimizsiniz.Antalya’ya gelirseniz,konuğum olmanız beni çok sevindirir.Testinizden
bir tas su doldurmak,bilgilerinizden yararlanmak onurumdur.Sevgiler,saygılar sunuyorum.Hoşça kalın(Kamile Yılmaz,13.09.2010-Antalya)