İslam kadına değer vermiyor mu? Reislik vermiyor… Uyumlu olmayan görevleri vermiyor…
Yüce Allah canlı canlı kumlara gömülen kızların duasını duydu ki… Peygamberimizi görevlendirdi… Ve Kız çocukları diri diri gömülmekten kurtuldu…
Yüce Allah kadınların duasını duydu ki… Belki dört yüz kadındı en fazla dört kadınla evlilik izni çıktı… Sınırsız bir kadınla evlilik yaşanıyordu efendimiz zamanında yani cahiliyede.
Allah kadınların duasını duyuyor. Yaradan yaradılanın hep yanındadır. erkek dişi ayrımı sadece görevlerdedir… Bedenlerine de görevlerine uyumlu şekil verilmiştir… İslam ziharı yok saydı… İşte ayet: “Kocası hakkında seninle tartışan ve Allah’a yakınan kadının sözünü Allah işitmiştir. Allah sizin karşılıklı konuşmanızı işitiyordu. Çünkü Allah her şeyi işitmekte ve görmektedir./İçinizden karılarına zıhâr yapanların karıları asla onların anaları değildir. Onların anaları sadece, kendilerini doğuran kadınlardır. Gerçek şu ki, onlar çirkin ve asılsız bir söz söylüyorlar. Şüphesiz Allah affedicidir, bağışlayıcıdır./Karılarına zıhâr yapıp da sonra dediklerinden dönenlerin, onlarla temas etmeden önce bir köle âzat etmeleri gerekir. Size öğütlenen işte budur. Allah yapıp ettiklerinizden tamamen haberdardır./Buna imkân bulamayan, temastan önce peş peşe iki ay oruç tutar. Buna da gücü yetmeyen altmış fakiri doyurur. Bu, Allah’a ve resulüne imanınızı göstermeniz içindir. İşte bunlar Allah’ın koyduğu kurallarıdır. Kâfirleri elem veren bir azap beklemektedir.”(Mücadele/1-2)
Hakim ismi tecelli etti… Her şeyden erkekli dişili yaratma gerçekleşti… Hakim ismi zulme karşıdır. Yani bu farklılık bir bütünün parçaları tamamlayıcıları…“Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık..” [Hucurat/13]“Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli- dişili) iki eş yarattık.”[Zariyat/49]
Kendine kadın sevgisi verilmeyen katı kalplilerin yaptıkları ve söyledikleri İlahi dini bağlamaz… Efendimiz kadınlarına nasıl davrandı… Örnek o ve sadece o ve sadece sahabeler… Kadın sevgisi verilen insanlar örnek… Efendimize kadın sevgisi de verilmişti. Aile hayatına da en güzel örnek efendimizdir. “Bana dünyadan güzel koku ve kadınlar sevdirildi. Benim en mutlu anım ise, namazda olduğum zamandır.”( Nesai, İşretü’n.Nisa.1.)