AKP döneminde; ne fecidir ki, iktidarın nabzına göre verilen fetvalar arttı. O güzel, mükemmel Dinimizi tanıyamaz olduk. Haramlara kılıf uyduruldu. Rüşvet, yolsuzluk, israf, gösteriş, zulüm, iftira, hakaret, yalan, saçı bitmemiş yetim hakkına el uzatmak, adeta günah olmaktan çıkarıldı, bu konuda akla ziyan fetvalar üretildi.
Maalesef, Diyanet İşleri Başkanlığı suskun. Mihraplar ve minberler de suskun. Cemaat, suya sabuna dokunmayan hutbeler ile uyutuluyor. Günlük konuların; Türkiye’yi bir afet gibi sarmış yolsuzluk, haram, israf, faiz, rüşvet, iftira, haksızlıklar, kumar, fuhuş, uyuşturucu, kaçakçılık vb. problemlerin yanından bile geçilmiyor.
Medyanın büyük bölümü, zaten kendini iktidara satmış durumda. Her gün yeni yalanlar, iftiralar, dalkavukluklar üretmekle meşguller. Yıllardır takip ettiğimiz, eskiden saygı duyduğumuz, bazı kalemleri tanıyamaz olduk. Nasıl, bu kadar tek taraflı olduklarını anlamakta güçlük çekiyoruz.
İşte; bu karanlık ve kirli tablo içinde, bazı Hadis-i Şerif’leri ve özlü sözleri, hatırlatmakta yarar gördüm. Ola ki, ibret alanlar çıkar. Zaten, bizim görevimiz, tebliğ etmek. İstifade ettirmek, Cenab-ı Hakk’ın (CC) yetkisindedir. Nasibi olan istifade eder; olmayan günah çukurunda debelenmeye devam eder.
A)Hadis-i Şerif’ler…
Bu konuda; Diyanet Yayınlarından, “Riyazü’s-Salihin” ve “Seçme Hadisler” eserlerinden yararlandım;
1)Allah’ın (CC), kendisine bir toplumun yöneticiliğini nasip ettiği kul, halkın tamamına aynı içtenlikle sahip çıkmazsa, Cennetin kokusunu bile alamaz.
2)Müslümanların yönetimini üstlenen, fakat onlar için bütün gücüyle çalışmayıp, bütün içtenliği ile hepsini kucaklamayan yönetici, onlarla birlikte Cennete giremez.
3)Hz. Ayşe (ra), Efendimizin (SAV) şöyle dua ettiğini, beyan etmiştir: “Allah’ım. Ümmetimin yönetimi ile ilgili bir görev üstlenip de, onları sıkıntı ve meşakkate düşürene, sen de sıkıntı ver; Ümmetimin yönetimini üstlenip de, onlara kolaylık gösteren/onları rahatlık ve refaha kavuşturana, sen de kolaylık göster.”
4)Allah (CC) birini, Müslümanların başına idareci yapar da; O kimse (halkla arasında engeller koyarak) Müslümanların dertleri/sıkıntıları ve ihtiyaçları ile ilgilenmezse; Allah da (CC) kıyamet gününde, onun derdi, sıkıntısı ve ihtiyaçları ile ilgilenmezse, Allah da (CC) kıyamet gününde, onun derdi, sıkıntısı ve ihtiyaçları ile ilgilenmez.
5)En hayırlınız, ahlakça en güzel olanlarınızdır.
6)Kalbinde hardal tanesi kadar kibir bulunan kimse, Cennete giremez.
7)Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır. Elinle, dilinle, hiç olamazsa kalbinle, karşı çıkmalısın. (Ki, bu imanın en zayıf halidir.)
8)Rüşvet alan de, veren de mel’undur.
Nasipse, bu konuya, gelecek yazımda da devam etmek istiyorum. Okumayan, araştırmayan, gerçek İslamiyet’in ne olduğunu anlamak zahmetine katlanmayan halkımızı uyarmayı, önemli bir görev biliyorum…
DÜZELTME: Geçen haftaki, “Cumhuriyet mi kaldı?” başlıklı yazımıza, Orman Ve Su İşleri Bakanlığı- Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nin gönderdiği açıklamayı, aynen aktarıyorum…
“Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarınca yapılan araç kiralama işlemleri 237 Sayılı Taşıt Kanunu ve Hizmet Suretiyle Taşıt Edinilmesine İlişkin Esas Usul hükümlerine uygun olarak yapılmıştır. Ayrıca Bakanlığımızca gerçekleştirilen mal, hizmet ve yapım işlerinin alımlarında yaklaşık maliyet hesabı 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu çerçevesinde yapılmaktadır.
Yazınızda bahsettiğiniz rakamsal fark kiralanan araçların cinsleri, motor hacimleri, şoför ve yakıtın dahil olup olmaması gibi hususlardan kaynaklanmaktadır.
Orman Genel Müdürlüğü’nce kiralanan araçlar Fiat Linea marka, 1600 cc ve dizel özelliklere sahiptir. Yazınızdaki söz konusu kiralama bedeline yakıt ve şoför dahil değildir.
DSİ Genel Müdürlüğü’nce kiralanan araçlar Fiat Linea marka, 1600 cc ve dizel özelliklere sahip olup, kiralama bedeline yakıt ve şoför ücreti dahildir. Buna ilaveten kiralanan taşıtların iş durumu ve çalışma şartları aylara göre farklılıklar göstermektedir.
OGM ile DSİ’nin kiralama bedellerindeki fark buradan kaynaklanmaktadır.
DSİ’nin kiralama bedelinden şoför ve yakıt giderleri düşüldüğünde her bir araç için yılda ortalama 12.749,03 TL ödeme yapılmaktadır.
Netice itibariyle Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarınca yapılan taşıt kiralama işlemleri gerek Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre, gerekse de diğer kanun ve mevzuatlar çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.”