Bu yüzyılın ana gündemlerinin başında enerji geliyor. Bundan sonra enerjiyi çok konuşacağız. Özellikle de alternatif enerji kaynaklarından elektrik üretimi temel gündem maddemiz olacak.
Atık, güneş, rüzgar, dalga, termal başta olmak üzere daha bir çok yenilenebilir enerji kaynağından elektrik üretimi ile ilgili; hem teknoloji yatırımları hemde elektrik üretim tesislerinin kurulması ülkemizin en önemli konusu, bana göre ilimizin de en önemli konusu olmalı.
İster teknoloji imalatı isterse elektrik üretim tesisleri konusunda yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımızın cesur davranarak sektöre girmeleri önemli. Devletimizin yatırım yapmak isteyenlere ciddi anlamda destekleri var.
Konunun; destek teşvik vb. detaylarını iyi bilen ve 8 aydır güneş enerjisi alanında araştırmalar yapan bir kardeşiniz olarak konunun detaylarına hakim arkadaşlarımla birlikte, tüm yatırımcılarımıza doğru bilgilendirme ve yönlendirmeler yapmaya her zaman hazır olduğumu bildirmek isterim.
Hayalimi sorarsanız: İLİMİZDEKİ BİR FİRMAYI 10 YIL İÇİNDE ÜLKEMİN EN BÜYÜK ENERJİ FİRMALARINDAN BİRİ HALİNE GETİRMEK…
Tamda bu noktada ilimizde yatırım yapmaya karar veren bir cesur girişimi sizlerle paylaşmak istiyorum:
BFİ ENERJİ: Perşembe ilçemizde, Türk-Alman ortaklığı ile güneş enerjisi üretimi ile ilgili panel vb. temel üretimleri gerçekleştirmek üzere yatırım yapıyor.
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ferda İnan ve yerli-yabancı ortakları düzenledikleri toplantıda, şirketin faaliyetleri ve Ordu’da yapmayı planladıkları güneş enerjisi hakkında bilgi verdiler.
2004 yılında Almanya’nın Stuttgart şehrinde kurulan ve Baden Württemberg eyaletinde faaliyetlerine başlayan Enerji Lojistik GES (Güneş enerji sistemleri) adı altındaki şirket 2015 yılı itibari ile BFI Enerji Alternatif Enerji Üretim Sistemleri adı altında Türkiye`ye taşınmış bulunmakta. Şirket 11 yıllık tecrübesi ile birlikte Türkiye’de Alternatif enerji piyasasına hayli iddialı giriyor.
BFI Enerji; Güneş enerjisi, Güneş Kollektörleri, Güç Kaynakları, Enerji Depolama, Sistem mühendisliği, Fizibilite çalışmaları, Enerji Tasarrufu Sistemleri (LED) teknolojisi, Yenilenebilir enerji sistemleri konularında hizmet sunmakta.
BFI enerji, Alternatif enerji üretimi ve kurulumu yapmak üzere Türkiye elektrik piyasasına ilişkin mevzuata uygun olarak 20.01.2015 tarihinde kurularak serbest enerji piyasası koşullarında müşterilerine kaliteli ve rekabetçi hizmet sağlama anlayışıyla yola çıkmış durumda.
BFI Enerji Alternatif Enerji Üretim Sistemleri LTD. Sti. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan aldığı Alternatif enerji üretimi lisansı ile Türkiye elektrik enerjisi piyasasında serbest tüketici konumundaki ticarethanelere, sanayi tesislerine ve meskenlere Alternatif elektrik enerjisi kurulumu ve satışı yapmakta.
Perşembe’de kurulacak fabrikada yıllık; 70 MW kapasitesinde panel imalatı, 50 MW kapasitesinde hammaddesiyle birlikte hücre imalatı ve diğer üretimler gerçekleştirilecek. Bunu gerçekleştirebilirlerse yıllık ortalama MW başına 40.000 $ ile 60.000 $’lık yerel ürün desteğini de yatırımcılarımıza kazandırmış olacaklar. Bu çok önemeli bir rakam, yıllık gelirin % 17-25 aralığında artışı demek.
Bu sistemler yüksek teknolojili üretimlere girdiği için lojistik maliyetleri toplam maliyetlerin çok az bir kısmını oluşturuyor. Dolayısıyla yapılan üretimlerin yurt içi, yurt dışı satışı mümkün olacak.
Basına açık yapmış oldukları bilgilendirme toplantısına davet ettikleri için teşekkür ederim. Konuyu köşeme alarak bende onlara katkı vermek istedim.
Yarınki yazım: ENERJİDE HAYALİM