Haram kin var helal kin var…
Şeytan secdeliye kinliydi Allah onu kendinden uzaklaştırdı…
Deccale ve askerlerine kin helaldir…onun malını tahtını çalmak helaldir…Hz Süleymana Belkısın tahtı helal…
Hz Peygambere müşrik kervan helaldi…çückü o kervan Kabilin elindeki taştı…Bedirde o kervan elde edilseydi…uhut ve hendek savaşı yapacak güçleri kalmayacaktı müşriklerin…Deccalin Nüklerini çal şımarıkllığı son bulur balon gibi patlar…İlahı o nükler onların…güvendikleri ilahı al elinden tevhid için bu şart…
Tevhide hadim olmaktır…deccali öldürmek mehdi öldürecek deccali…
Her olumsuzun helali var haramı var….yalan da helal ve haram diye ikiye ayrılır…deccal ehliyle kavga etmek amacıyla yalan söylenir…işler gizlenir…ajanlık olur doğru söz çünkü…setr edilecek sırlar sır olarak saklanacak yalan fayda sağlar ümmete…
Her olumsuzun helali var haramı var….Kibirli ol deccal ehline…
Her olumsuzun helali var haramı var….zorluk çıkar deccal ehline…Tagut ehline…hz İbrahimin kavmi Nemrudun işini zorlaştırmalıydılar…hz İbrahim ateşe atılmamalıydı…
Her olumsuzun helali var haramı var….Kıskan başarılarını deccal ehlinin…
Her olumsuzun helali var haramı var….Nankör ol deccal ehline Firavuna nankör oldu hz musa…ama Allaha itaat için şarttı Firavuna asiliği hz Musanın…
Her olumsuzun helali var haramı var….ahiret hayatın çiçek açar deccal ehliyle kavga et…Yunus Emre kavi için gelmedik dese de kavi için geldik cihad farz yani…
Demokrasinin de iyiliğe hadim olanı var …deccale hadim olanı var…Ehil olmayanları seçtirdiler belediyelere…demokrasi de istismar edildi…
Her olumsuzun helali var haramı var….çünkü Nesh eder şartlar haramları kuraldır bu mesela kısas bütün haramları helal kılar…haramların da helal olduğu yerler var bunu hatırlatmak istedim bu yazımla…
Evet…Her olumsuzun helali var haramı var….çünkü ölçü esmanın sudurudur sadece…haramı helali bu ölçü belirler…deccal bazı şeyleri haram ilan eder…hırsızın malını da kanunlarla korur…malikül mülk tek Allahtır der Kur’an ise…ve Kabilin bahçesini elinden almaya ganimet der nükler silahı veya o tekniyi çalmayı Allaha secde sayar Kur’an..İlim mü’minin malıdır nimetler mü’minin malıdır dünya mü’minin malıdır müşrik bir hırsızdır Kur’an bakış açısına göre…
Fıkıh ilmi hikayelere yaşanmışlıklara vakıf olmayı da gerektirir…sıgara haramdır…eskiden sıgara olsaydı bir hadis uydururlardı haram işte delilim hadis derlerdi…esma sudurudur ölçü…sıgara haramdır …öldürücü zararı var çünkü…hikayeler ve yaşanmışlıklar sıgarayı haram saymamıza yeter…hadis uydurmaya gerek yok…tevhid dininde ilah tek kitap tek ölçü tek esmanın sudurudur haram helal için ölçü…ayet ve hadis veya icma kıyas delil de binlerce hikaye icmadan kıymetsiz bir delil değil…esmanın sudurunu ölçü seçersek…
( Dinimiz İslam dan)Bu yazıma bir eklenti yapacağım
Kişiye göre haram helal değişir mi?değişir…Sual: Bazı gıdaların, zarar verenlere, alerji yapanlara haram, zarar vermeyenlere mubah olduğunu bildiriyorsunuz. Hiç kişiye göre haram helal değişir mi? Birine haram olan şey, birine helal olur mu?
CEVAP
İstisnalar çoktur. Birine helal olan şey ötekine haram olabilir. İşte vesikaları:
1- Zengine zekat farz iken, fakire farz değildir. Hac da, herkese farz değildir. Kurban kesmede de fakir zengin ayrımı vardır. Sadaka-i fıtır da böyledir.
(Dürer)
Demek ki birine farz olan ibadet, bir başkasına farz olmuyor.
2- Ayakta namaz kılmak [kıyam] farzdır. Ama hastalara farz değildir.
(Cevhere)
Demek ki birine farz olan bir husus, bir başkasına farz olmayabiliyor.
3- Vakit girmeyince namaz farz olmaz. Kutuplara yakın yerlerde yatsı ve sabah namazı farz olmuyor. Kılınması iyi olur. (Tahtavi)
Demek ki her emir herkes için değildir.
4- Abdestin farzı dörttür. Ayakları olmayan için üçtür. (Halebi)
Demek ki abdestin farzı bile sağlama sakata göre değişiyor.
5- Dört rekatlı farzları, dört rekat olarak kılmak farzdır. Ama seferi olanlara farz değildir. Hatta iki rekat kılması vacibdir. (İbni Abidin)
6- Hür kadın için, el yüz hariç, vücudunun tamamını kapatması farz, açması haram iken, cariye için öyle değildir. Cariye, başını kollarını hatta dizden aşağısını da açabilir. (Hindiyye)
7- Kendi kardeşiyle evlenmek haram iken, başkaları ile evlenmek haram değildir. (Bahrür-raık)
8- Zenginlerin dilenmesi, hatta zekat alması haramdır. Fakat bunun istisnaları da vardır. Mesela hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(İlim öğrenmekte olanın 40 yıllık nafakası olsa da, böyle zengin talebeye zekat vermek caizdir.) [Redd-ül muhtar]
Demek ki zengin birine haram olan şey, başka bir zengine helal olabiliyor.
9- Leş ve şarap haramdır. Açlıktan ve susuzluktan ölecek olanlara haram değildir. (Bezzaziyye)
10- Bazı ilaçlar, mesela penicilin, bazısına alerji yapar, ölümüne sebep olabilir. Kendisine alerji yapan ilaçları kullanmak haram olur. Ama bu ilaçlar başkalarına haram olmaz. (Berika)
İlaçlarda olduğu gibi, gıdalarda, sebzelerde ve otlarda da alerji yapanlar vardır. Organlarında zafiyet olanlara zarar verenler, sağlam olanlara zarar vermezler. Bazı kimselere balık eti, süt, yumurta, biber, patlıcan, çilek gibi gıdalar zarar verir. Bunlar, yalnız zarar verenlere haram veya mekruh olur. Zarar vermeyenlere ise mubahtır. Afyon ve diğer zehirli otların alınan çok miktarları haramdır, fakat az miktarlarını ilaç olarak kullanmak caizdir. (Hadika, Zevacir)
(Çaydaki tein ile, kahvedeki kafein aynı maddedir. Çayda %2,5, kahvede ise %1,3 oranında kafein bulunur. Kafein, zihni açar, kan dolaşımını artırır, vücuda sıcaklık verir, yorgunluğu giderir, sindirimi kolaylaştırır. Fazlası sinir sistemi üzerinde etki yapar. Kalb hastalıklarında, sinirleri zayıf insanlarda ve çocuklarda az miktar kahve bile fena etki yapabilir.) [Gıda Kimyası s. 658]
Tıp kitapları aynen İslam âlimleri gibi bildirmektedir. Yani bir şey mesela kafein, tein, nikotin gibi şeyler kimilerine zarar veriyor, kimilerine vermiyor. Zarar verenlere elbette haramdır. Ama zarar vermeyenlere haram demek dini değiştirmek olur.
Tütün de zarar vermeyen kimselere mubahtır. (El-ukudüddürriyye)
Şeker de zararlı mı?
Sual: Sigaranın zararlarını bildiren bilim adamları, şimdi de şekerin zararlarını saymakla bitiremiyorlar. British Medical Journal’da yayımlanan bilimsel bir makalede, şekerin yüze yakın zararı sayılarak, (Şeker, sigara kadar tehlikeli olup, uyuşturucu sınıfına sokulması gerekir) deniyor. Bu kadar çok zararı olan şekeri yemek de haram olmaz mı?
CEVAP
Şeker de, diğer zararlı gıdalar gibi, herkese aynı ölçüde tesir etmez. Şeker hastasına zararı ile diğer insanlara olan zararı aynı olmaz. Her şeyin çoğu zararlı olduğu gibi, şekerin de çoğu zararlı olabilir. Zarar vermeyen miktarda şeker yemek haram olmaz. Sigara da böyledir. Zarar verirse haram olur.
Sual: Hasta olan bir kimsenin, alkol gibi haram olan bir maddeyi, ilaç olarak kullanmasında dinen bir mahzur var mıdır?
Cevap: Konu ile alakalı olarak İbni Âbidînde deniyor ki:
“Kullanılması haram olan bir şeyi, temiz olsun, pis olsun, ilaç olarak kullanmak haramdır. Fakat, hastalığa iyi geleceği bilinirse ve ondan başka da ilaç yoksa, kullanılmasına izin verilmiştir.”
Her olumsuzun helali var haramı var….sıgaranın da…deccalin ehlini alıştır sıgaraya cihaddır bu…