İnsanlar arasında, güven duygusu önemlidir. Bu sayede yaşantı, daha zevkli hale gelecek ve sorumluluklar güzel duygularla yürütülecektir.
Güven duymakla, sosyal alanda da tüm yönleriyle uyum içerisinde olacaksın. Güven gereği, yönetimler tüm yetkilerini kullanıp toplumun önünü açmalıdır. Toplumsal güveni, zorla sağlama yoluna gitmemelidir. Böylece saygı ve hoşgörü üzerinden, eşin ve dostun hissettiği güvenle ilgili düşünceler ileri seviyelere çıkacaktır.
Bir toplumda insanlar, birbirine güven duymuyorsa, varlığını sürdüremezler.
Dengeli bir toplumda kendini bilmez, kişiler; güveni bozucu tavır alsalar da etkili olamazlar.
Örnek vermek gerekirse, çocukların okula ulaşması, kontrollü olmalıdır. Zamanında ulaşılmaması durumunda, ilgililerin güven adına, soruşturma yapması beklenmelidir.
Güvenle ilgili tedbirler her zaman geçerlidir. Ama ortamı da boş bırakmamak gerekir. Köprüyü yaparsın, ama düşmanın da geçer.
Düşman da geçmişti köprüden, öyle ki kendi vasıtasıyla, işine giden bayanı, iki çocuğuyla, kaçırmışlardı. Kaçırma olayı büyük çaplı düşünülmeli ve önlemi ona göre alınmalıdır. Çünkü hükümetin en önemli görevi Ülkede güveni sağlamaktır.
Ortam güvenli de olsa yine de böyle bir olay başa gelebilir. Demek ki ortamı boş bırakmamak gerekir.
Güvenlikli toplum yaşantının her yönüyle, güvenin sağlanması, demektir. Yollarda da kazaların olmaması esastır. Yol güvenliğini bozan araçların, trafikten menedilmesi, güvenli ortam için gereklidir. Trafik kurallarına uymayan kişilerin, ehliyetine el konmalıdır.
Hız kontrolünü aşmamalısın, kendi yolundan ayrılmamalısın.
Öğrencilerin güven duymakla ilgili anketine, böyle cevap verdim.
Hasan TANRIVERDİ