Yıllardır İstanbul’da AK Parti, ilçe başkanlarını atarken ya da kongrelerde ilçe başkanlıklarına aday olanların mutlaka üniversite mezunu olmasını tercih ediyor.
En son bu örnek Esenyurt’ta yaşanmıştı. Beldeler kapatıldıktan sonra, Kıraç AK Parti Belde Başkanı Şenay Değer, Esenyurt İlçe Başkanı olarak atandığında diğer adaylardan en farklı özelliklerinden biri üniversite mezun olmasıydı. Ve diğer(ler)inin kaybetmesinin nedeni de üniversite mezunu olmamalarıydı.
Büyükçekmece’de milletvekilliği aday adaylığı için ilçe başkanlığından istifa eden İlker Gürbüz sonrasında ilçe başkanı olabilmek için onlarca aday ortaya çıkmıştı. Ve kimi adaylar yine lise mezunu olduğu gerekçesiyle ilçe başkanlığına kabul edilmemişlerdi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın ilçe başkanlarının mutlaka üniversite mezunu olmasını istediği belirtilerek, lise ve ilkokul mezunlarının direk önleri kesiliyordu.
Büyükçekmece’de 2. İlker Gürbüz dönemi sonrasında ilçe başkanlığına hiç müracaat etmemesine rağmen o tarihlerde Amerika’da (Okyanus ötesinde) bulunan Ekrem Görçeker apar topar Türkiye’ye çağrılarak ilçe başkanlığı için görevlendirmişti. Ve Görçeker’in ilçe başkanı olarak atanması, ilçede tam bir sürpriz olmuştu.
Ve gelelim asıl bombamıza. İl Başkanlığının “lise mezunlarını ilçe başkanı olarak atayamayız, başbakan istemiyor” demesine rağmen, ilkokul mezunu olan Ekrem Görçeker’i ilçe başkanlığına ataması ise parti kadroları arasında şaşkınlık yaratıyordu. Ve partililer, ilçede oturmayan ve Esenyurt Belediye Meclis Üyesi olan ilkokul mezunu işadamının ilçe başkanı olarak atanmasına bir anlam veremiyorlardı.
İlk icraat; yeni yönetim kurulu
Görçeker ilçe başkanlığına atanır atanmaz ilk icraatlarından biri yeni bir yönetim kurulu oluşturmak oldu. Yeni yönetim kurulu üyeleri yıllardır ilçede emek vermiş olan AK Partililer arasında bir kez daha hayal kırıklığı yarattı.
2009 yerel seçimlerinde Büyükçekmece AK Parti adayı İlker Gürbüz’ü desteklememiş ve bunu da saklamamış olanlar ve partinin belediye başkanlığını kaybetmesine neden olmuş isimlerin bazılarının yeni yönetim kurulunda yer bulmaları ise, ayrı bir kırgınlığına neden olmuştu.
Ve bu kırgınlık yeni ilçe teşkilatı kurulduğu günden beri halen tüm şiddeti ile devam ediyor.
2. icraat; kaçak binaya taşınmak
AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Ekrem Görçeker’in 2. icraatı ise ilçe merkezini kaçak bir binaya taşımak oldu. İstanbul’un yüzde 70’inin kaçak ve iskânsız olduğunu bildiğimizde belki AK Parti’nin kaçak yapılmış olan katlara, yapı ruhsat belgesine aykırı yapılmış binaya taşınmasının birileri için çok anlamı olmayabilirdi.
Ancak taşınılan binanın sahibi, yapı ruhsatına aykırı bir şekilde yaptığı binadan kendisinden rüşvet istenildiği gerekçesiyle zamanın AK Partili Tepecik Belediye Başkanı Rafet Yıldız’ı şikayet etmişti. Binanın sahibinin, AK Partili Belediye Başkanı Rafet Yıldız’ın kendisinden rüşvet istediğini iddia ederek şikayet etmesi ve Yıldız’ın tutuklanmış olması geçmişin tozlu sayfalarında duruyor.
İşte zurnanın zırt dediği asıl yer burasıydı. Büyükçekmece AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Görçeker’in, halen parti üyesi olan eski belediye başkanını savcılığa şikayet eden ve tutuklatan bir şahsın binasına taşınması, ilçede şok etkisi yaratmıştı.
Ve bu yetmezmiş gibi, Başkan Görçeker’in ilçe binasını Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a açtırmaları ise tam bir aymazlıktı.
Atirus kaçak olduğu
için Başbakan
Erdoğan’a açtırılmamıştı!
Kimi AK Partililer bana şunu hatırlattılar. Yıllar önce Büyükçekmece merkezde bulunan Atirus Alışveriş Merkezi’ni Başbakan Erdoğan’ın açması için davet edilmesi, zamanın ilçe yönetimi tarafından, alışveriş merkezinin kaçak olması nedeniyle engellenmişti.
İnanın Büyükçekmece AK Parti kadroları arasında yeni yönetime karşı tepki o kadar büyük ki, seçim çalışmalarında bunu görmek mümkün. AK Parti bugün ilçede, son yıllarda yapılan seçim çalışmalarıyla kıyasladığınızda ortalıkta görünmüyor. Tahmin ediyorum Tepecik’te oldukça sevilen ve güçlü olan eski Başkan Rafet Yıldız bile kırgınlığından seçim çalışmalarında alanda gözükmüyor. En azından ben duymuyorum, görmüyorum.
AK Parti kira ödüyor mu?
Ve gelelim 2. bombamıza. AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Ekrem Görçeker’in, yapı ruhsatına aykırı yapıldığı gerekçesiyle mühürlemesi olan ve kaçak katlarından dolayı iskan alamayan hem de kaçak yapılan kata 3 bin 500 lira kira verdiği iddia ediliyor. Başkan Görçeker, ilçe binasına her ay 3 bin 500 lira kira ödüyor mu? Kira ödemiyorsa, neden?
Ayrıca İstanbul AK Parti il yönetimi, ilçe başkanlarının üniversite mezunu olmalarını tercih ederken, Büyükçekmece’de ilkokul mezunu olan bir şahsı neden ilçe başkanı olarak atadı?
Yanıtları bekliyoruz.