‘K….nan inatlaşma altına işersin’
Face’nen inatlaşma içine düşersin.
Durup durup burdan yarın belki yarından da yakın çıkacağım deyip duranlar kusura bakmayın da girdiniz, çıkamazsınız.
Çıkan zaten haber vermeden çekip gidiyor.
Hayatımızdaki kaç şeyin yerine geçti face sayıyım mı biraz; dergi, gazete, köşe yazısı, mektup, mektup arkadaşı, kartpostal, telgraf, radyo, arkası yarın, müzik, tebrik, günlük haber taziye, kutlama, dedikodu, laf sokma yeri, gösteriş ve arayış yeri…
Ha olması gerektiği gibi kurallarına uyularak ve edebiyle kullananlara bir
sözüm yok.
Kuralsızlık ve edepsizlik örneklerinin sadece birini söyleyeyim; bir merhaba bile demeden, beğeni bile yapmadan paylaştığınız her şeyi dakkasında pat kapıp paylaşan zıpçıktılar var meselâ. Elbette paylaşım paylaşılır ama biraz kibar olunur, dangıl dungul değil, fazlası edepsizliktir.
Ya da siz uzunnn bir yazıyı daha yazarken, paylaşırken okumadan tak beğenen var, ne deyim işte var da var.
Kilitleyenlet var bir de hem de eklenmek isteyen, tanımadan nasıl ekleyelim? Bakıp değerlendirip eklediğiniz biri ilk dakka mesaj gönderen, el, ayak sallayan, dürten, iten mesaj yazan var.
Gebetenizi (GBT) sorgulayan var.
Geçen durup durup ‘selam selam, salam, meraba’ deyip duran birine sordum ‘buyrun bir şey mi soracaktınız’ diye tanımak istiyorum diyor, ‘sayfamdaki paylaşım ve yazılardan tanıyabilirsiniz’ dedim, sesini kesti.
Daha sayayım mı?
Yine de iyi ki varsın Facebook milletin gazını alıyorsun.
Ha birbirinden değerli her klik ve kesime mensup yüzlerce arkadaşım oldu benim burda. Yaptığım bir paylaşımın altına hepsi birden yorum yazınca dünyalar benim oluyor, renk sanattır çünkü.
İlkokul ve lise, üni. arkadaşlarımla da haberleşiyorum Facebook’tan ne büyük bir kazanım benim için. Keşke zaman olsa da hepsinin adını tek tek saysam. Bunların hepsine bir mavi kalp gönderiyorum burdan
Çok güzel paylaşım yapıp arkadaş olduğum değerli yürek de ebediyyen aramızdan ayrıldı, kıyıp da kapatamıyorum sayfalarını anılarına saygı ve rahmet dualarımla anıyorum onları, gittikleri yerde huzur bulsunlar
Doğum günün ne zaman ki, bilsek de kutlasak Facebook.
Girdi işte hayatımıza bir çok şeyin yerini alarak hayatımızdan artık gitmez.
Girdik işte bir çok şeyin yerini alarak hayatımıza, çıkamayız.
Daha önce FACE’NİN BOOK I’ i yazmıştım, bulursam eklerim.
Şükran Uçkaç Yargı Sazsızozan
17 Mayıs Ankara