‘Kara Tahta’ Kars’ta Dijital Kütüphane Avcılar’da
Kars’ta okuldaki yazı tahtasını omuzuna alarak ev ev dolaşan köy öğretmeni İhsan Kartoğlu, Covid-19 nedeniyle öğrencilerin derslerden geri kalmamaları için kapı önünde, bahçede ve pencerede ders anlatıyor.
Sosyal paylaşım sitelerinde bu haberi görünce yıllar önce izlediğim İranlı Yönetme Samira Mahmelbaf’in
bir filmi aklıma geldi ‘Kara Tahta’
Filmin Genel Anlatımı şöyle;
Bir Grup öğretmen sırtına tahta alarak okuma yazması olmayan çocuklara okuma, yazma öğretmek amacıyla İran ve Irak sınırı arasında ev ev dolaşarak çocuklara okuma yazma öğretmeye çalışıyor.
Tıpkı filmde olduğu gibi okuldaki yazı tahtasını omuzuna alarak ev ev dolaşan köy öğretmenimiz İhsan Kartoğlu’nu bu olağan üstü çabasından ve cesaretinizden dolayı kutluyor geleceğimiz özellikle çocuklara bu zor süreçte bol bol Türk ve Dünya Klasikler kitaplarını da okumalarını öneriyorum.
Birde burada altını çizerek geçemeyeceğim Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin öncülük ederek okumayı sevenlere okuma imkanı bulamayana kazandırdığı dijital kütüphane.
Dijital Kütüphane öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun Türk klasiklerinden batı klasiklerine, ansiklopedilerden sözlüklere 28 konu başlığı altında 22.000 kitaba kolayca ulaşabilecekler. İşte gerçek hizmet yaygınlaşması beklentisiyle.