Çok güldüm… Duşakabinoğulları eğretilemesini duyunca.
Duşakabin kelimesini bir ara, düşekabin olarak dolandırıp duruyordum dilimde. Düş kabini. Sonra düşekabin. Bana romantik bir şeyleri çağrıştırıyordu fakat yine de duş muş olunca anlamın içinde anlamları zorlamamam gerektiği kanaatine varıp, daha da zorlamadıydım.
Geyik milletiz, deyip duruyorum fakat bazen de yani öyle şeyler söyleniyor ki bazen geyiğin mutlaka olması gerektiğine koşulsuz inandırıyor bizleri. İnsanın böğrünü titrete titrete güldürürken o şeyler, iyi ki de söylendi diyoruz.
Yaşananlar tam anlamıyla kozmik gösteri. Başı kıçı belirsiz bir dalgalanma, kim ne diyor, kim ne ediyor… belli değil aslında. Belirsizlikler var fakat belirsizlik bileşenleri içinde birbiriyle ilgili şeyler de ortaya çıkabiliyor. Genel anlamda bir mantık yok olan-bitende.
Hatipoğulları beyliğinden biri de duş -veya banyo muydu- bir şeyler söyledi, bu, duşakabin beyliği geyikleri tozuturken etrafı. Sorandan ötürü söylemiş fakat sorandan ötürü her sorana cevap verilir mi? Dondurmalar, hamileler, portakallar, duşlar, duşakabinoğulları, ibişler… Yani bunlara ciddi bir şey yazılamaz…
Duşakabinoğulları’nı temsil eden kişinin kıyafeti bornozu andırıyor diye öyle bir yakıştırma yapmışlar. Bugün pekçok kişinin ağzını yokladım. “Benziyor..” diyor çoğu kişi. İşin aslı öyle değil. O askerin giydiği kıyafet gerçekten bornozdan bozma yapılmış. Kafaya da havluyu sarmışlar. Bir de dümbelek çemberi. Veya havludan bozma işte. Soldaki biri de kafasına buz kovası geçirmiş. Fakat kulplarını çıkarmışlar.
Ürünler şuralardan alınmış:
Veya, ne işimiz var artık okla mızrakla. İbişe de yazık aslında. Kızamayınca insan…kızılacak çok şey olmasına rağmen… kızmanın ötesi ya dalga geçmektir ya da acımaktır. Kızmaklıklarımızı sıfırlıyor mu bu kozmik gösteriler? Zaten delidir, elleşmeyin..gibi mi oluyor? Peki ya dalga geçmenin veya acımanın ötesinde ne vardır?; hani, bu kadar gülüyoruz ya. Hissizlik vardır. Sanki olmamış gibi mi olacak.
Duşakabinoğulları Beyliği ve duş saldırganları seferleri