İslamda ölçü “esmadır” esmam ile özdeşleş”der Allah… Esma sudur etti Allah bilindi… Rsmamla özdeşleş ki beni tanı secde et… Asii olma kavgalı olma dedi Allah kur’an ile… Kur’anın özeti bu… Decde et… Esmam ile özdeşleş yani… Secde budur… Yani esma ile özdeşleşmek… Secde alnı yere koymektan ibaret değildir… Esma sudur ediyor esmayla özdeşleş asi ve bozguncu olma… İslam bu ilkededir. Esmaya aşk Allaha aşktır… ilme tembel rahmanlığa tembel olan aşk kaçağıdır… Tevbe etsin…
“döğme harammış” yok öyle bir şey. Amaç önemli esmayla kavga haramdır esmayla kavga amacıyla zengin olmak bile haram.
Eski türkler doğan çocuklara döğme yapmışlar ama amaçları birbirini tanımaktı… Yani esmayla kavga yok…
Kuran’da dövme ile ilgili “Haramdır, günahtır” diye bir ayet yoktur
Erkeğin ipek giymesi tanınmayı zorlaşrırıcıdır… Yani haramdır… İpek giyme kadına ait olsun ipek… “El-Hakim” kadın ve erkeğin ayırd edilmesini kolaylaştır der…
Diyanet “Döğme haramdır” demiş ama şifaya sıhhate aykırı olduğu için haramdır denilmiş yani “Şafi sıfatıyla kavga haramdır” denilmiş evet her bir esma ile kavga haramdır…
Evet… Bir vatandaşın “Dövme yaptırmak caiz midir?” sorusuna yanıt veren Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, dövme yaptırmanın haram olduğunu bildirdi.
Kurul, kararında; vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövmenin, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye adeti olduğunu kaydetti. Dövme yaptırmanın sağlık açısından da zararlı olduğuna dikkat çekilen kurul açıklamasında, “Sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır. Dolayısıyla dövme yaptırmak caiz değildir.” …
Fıtratı bozmak … “Halık sıfatına kavgadır…”e haramdır…ama dövme haram değil…tanınmak amacı gibi güzel bir amaçla yapılmışsa…
Estetik ameliyatlar da haram değil… Allah ekmeldir ekmelliği sever… Şafidir şifa vermeyi sever… Adamın burnu nefes almayı zorlaştırıyor. Estetikçiye gidiyorsa neden haram olsun… Şafi sıfatı için şarab içmek bile haram değil… Domuz eti de ölmemek uğruna ise haram değildir… Bir esma uğruna bir esmaya kulluk uğruna yapılan bir eylem hal düşünce duygu görevdir hatta…
Bir profesör de şöyle demiş… Prof. Dr. Bayraktar BAYRAKLI:
DÖVME konusuna birkaç açıdan bakmak lazım. Dövmenin insan sağlığına zararı var mıdır yok mudur? Bunun tıpça ispat edilmesi lazım. Zaman içinde insan sağlığına zararı varsa o zaman haramdır. Zararı yoksa bu dövmenin insan derisinde bir kat oluşturuyorsa ve insanın cünupluktan temizlenmesini engelliyorsa bu haramdır. Dövmede yaptığınız şekil de önemlidir. Kültüre ters birşey oluşturmamalıdır. Totem oluşturmamalıdır. Bu da inanç açısından mahsur oluşturur.
Allah “Et-Tahirdir… Temizliğe engel ise o döğme haramdır her döğme haramdır deme…
Diğer bir profesör de şöyle demiş Prof. Dr. Abdülaziz BAYINDIR
İNSAN görüntüsünü değiştiriyor. Derinin altında olduğu için kalıcı izler bırakıyor. Deriye boya zerk edilerek yapılıyor. İnsanın doğal yapısını bozuyor. Doğal yapıya yönelik bütün müdahaleler yasaktır.
“KURAN’DA HARAM OLDUĞU BELİRTİLMEMİŞTİR”
Prof. Dr. Zekeriya BEYAZ:
BİR şeye haram demek için Kuran’da özel olarak hüküm bulunması gerekir. Arabistan’da şu anda bile kadınların vücutlarında dövme vardır. Gaziantep’in Suriye kısmına yakın yerlerinde kadınların alın çatılarından ayaklarına kadar dövmeleri vardır. Bu süstür, eski zamanlardan beri ziynet sayılır. Kuran’da da açık şekilde haram olduğu yoktur. Ama tavsiye edilen birşey değil. Bu konuyla ilgili çok soru geliyor. Oysa bu konunun namazla, oruçla, haramlıkla, helallıkla alakası yok. Bu aşağılık duygusuyla alakalı bir şey. Kendini yetersiz görenler, sağına soluna dövme yaptırarak belki kendilerinin kaale alınacağını düşünüyorlar. Ama bir hevestir. Bir süre sonra geçer.
“RESİMLER AHLAKİ KURALLARA AYKIRI OLMAMALI”
Bedene şifa için estetik amaçlı müdahaleler “hikmetli müdahalelerdir” haram deme her müdahaleye… Kadınlar süs amacıyla döğme yaptırmışsa neden esma ile kavga var denilmiş ki…
Ve bir profesör de şöyle demiş Prof. Dr. Saim YEPREM:
YAPILAN dövmenin insan sağlığına zararlı olduğu bilinmektedir. Dövme ilkel kabilelerin dini sembol maksadıyla yaptığı bir şeydir. Dini sembol maksadı ile yapılırsa caiz değildir. Dövme yaptıran dövmenin nsan bedenine zararı olduğunu bilecek. Dövmedeki resimler ahlaki kurallara aykırı olmayacak. Dini nitelikte putperesliği çağrıştıracak bir şey olmayacak. Bunun dışında dövme herhangi bir sorun oluşturmaz.
“İYİ AMAÇLI YAPILMIŞSA İYİDİR”
Ve bir profesör de şöyle demiş.Prof. Dr. Beyza BİLGİN:
DÖVME olayına haramdır veya helaldir diyecek değilim. Kuran’da bu konuda bir ayet yok. Allah’ın yarattığını bozmak anlamında Diyanet’ten caiz olmadığı belirtilmiş olabilir. Ancak vücudunda bir organı zarar görmüş, eksik yaratılmış olanlar da var. Bunları yerine koyduruyorlarsa bu güzeldir. Yani iyi amaçla yapılmışsa iyidir. Geçici olarak güzel görünmek için yaptıranları da o zaman ayrı tutmak gerekir. Kalıcı olarak yapılana pek taraftar değilim. Dövme vücuda zarar veriyorsa yasak olabilir…
“döğme harammış” yok öyle bir şey
Haram olan döğmeler var de ama her döğme haramdır deme…
Kısacası haramın ölçüsü esma ile kavgadır… Esma ile özdeşleş demiş çünkü Kur’an…