Çevre kirliliği doğa kirliliği derken, onu o hale getiren bizler ne kadar temiz ve masumuz?
Teknoloji ve ekonomik değişimler, değer kaymaları artıları yanında, bizlerden insanlığımızdan neler götürüyor, hiç sorguladık mı? Yargıladık mı? Gerçekten güzeli bu mu? Yoksa aksi mi? Neler götürüyor içimizden, doğallığımızdan sevgi ve saygımızdan.??
Gerçek mutluluğun minimalize de basitlikte olduğunu bildiğimiz halde nedir bu koşturmaca, çabalama hırs?? ya kaybettiklerimiz, hiç mi durup arkamıza bakmaya zamanımız yok? Kaçırdığımız yaşamadığımız yudumlamadığımız şeyler… kadar hızlı yaşamda ruhlarımız ne kadar geride kalıyor farkında mıyız? Farkındalıklarımızın farkında
mıyız??
Yaşamı güzel ve kaliteli yapacağız diye yitirilen zaman, sevgiler, saygılar, kırgınlıklar, hırslar, kontrolsüzlükler. En önemlisi kaybedilen ruhsal ve fiziksel sağlıklar la kazanılmaya çalışılan maddi yararlar.. Sonra bu maddiyatla düzeltilmeye çalışan sağlığımız.. Bozduğumuz çevreyi tekrar düzeltmeye harcamalar…
İşte bu dengeyi en iyi şekilde sağlayarak, her şeye zaman ayırmak insan olmanın güzelliğini yitirmeden yaşamanın esas servet ve zenginlik olduğunu anlayarak, en yakınımızdan en uzağımıza kadar sevgi saygı ve pozitif enerji zincirini sürdürmek ne güzel olurdu değil mi??
Güçlü olacağız, özgüvenli olacağız , diye bencillik sınırını zorlayıp sevgisizliği tatmak ne acı değil mi? Insanlık bu seviyeye gelmemeli.. Kendi adımıza elimizden geldiğince yeterince bunun bir formülünü oluşturmak gerek..
Ne istediğimizi bilmek ,ne istemediğimizi de iyi bilmekle, kendimizi iyi tanımakla gerçek değişimin insan olmanın iyi insan olmanın güzelliği ile ilerlemek,iletişim kurmak ve yaşamak.. Esas başarı bu bence.
Toplumda, iş yaşamında, özel yaşantılarda veya sosyal yaşantımızda ”insanları tanıyamıyoruz veya yanlış tanımışım ”diye sık sık duyuyoruz,bunun anlamında insanlarda gerçek dünyada değiller sanki heşey sanal ve yalanmış gibi bir tiyatro sahnesi gibi maske takıp sanki rol yapıyorlar gibi geliyor.. Gerceğe en yakın içi dışı bir olan kişi kişiler veya ortamlar arar olduk.
Gercek cevre kirliliği bu sanırım, gelin” herkes kendi evinin önünü temiz tutarsa tüm şehir temiz olur sözü ile” hareket ederek, herkes önce insan olduğunu hatırlayıp hatta iyi insan olmanın önceliğinde ve de yaşamın güzelliğini kesinlikle ön planda hissedecektir..
Ayfer hanım,
Kutlarım,güzel bir yazı olmuş…Daha kaliteli yaşam için Hayatımızda biraz fren yapıp yavaşlayabileceğimiz alanları iyi tespit etmişsiniz..
Bursa’dan selamlar
Nejat Yahya
Ayfer hanım,
Kutlarım,güzel bir yazı olmuş…Daha kaliteli bir yaşam için hayatımızda fren yapıp yavaşlayabileceğimiz alanları iyi tespit etmişsiniz..
Bursa’dan selamlar
Nejat Yahya
Sn.Yahya,
Değerli yorum ve tesbitlerinize çok teşekkürler,zamana karşı değil de kaliteye odaklanıp insan olmanın keyfini çıkarmak gerek..
Ayfer hanım sizi tebrik ederim. yazınız çok yerinde ve isabetli tespitlerle dolu ,hepimizin silkinip aynadaki halimize, geriye dönüp duruşumuza bir bakmamız lazım ,,nerdeyiz ve ne haldeyiz diye..duygu ve düşüncelerinize katılıyor , bu güzel yazılarınızın devamını diliyorum.
SEVGİ ve SAYGILARIMLA
Sevgili Ayfer Hanım,
Öncelikle uzun zaman aradan sora tekrar hoşgeldiniz.
Yazdıklarınıza bihakkın katılıyorum. Ben de, bu çabaların savaşını veriyorum.
Bunları yazmak söylemek bir yana, bizzatihi uygulamak asıldır. Hayata geçirmek.
Sn.Levent bey,
Yorumunuza çok teşekkürler, maskeleri çıkarıp,saf temiz cocuksu cam gibi olunuyorsa ne mutlu iyi insanlık adına bu daha çok büyük şehirlerde çıkarların çatışıldığı bölgelerde..
Sn.Ahmet hocam,
Yorum ve tavsiyelerinize teşekkürler..
Sevgili Ayfer,yazın için kutluyorum.
Aydınlıkevler Lisesi Mezunlar Derneği olarak bunu yapıyoruz işte; gerceğe en yakın içi dışı bir insanlar bir araya geliyor,1970 li yıllara gidip mutlu oluyoruz.
Sevgili Ayfer,
Uzun süredir güzel yazılarını özlemiştik. Gerçekten çok güzel noktaya temas eden yazını bir çırpıda okudum. Çok güzel. Yazılarına devam etmen dileğiyle tebrikler.