İlk önce “Adam” olan, Mayası ve kökü bozuk olmayan, İdeal ve ideolojisinde düşman emeller bulunmayan, İtimat/Marifet/Şahsiyette görevini layıkıyla ve üstün bir şekilde yapan, bulunduğu koltuğu dolduran, âciz ve siyaset menfaatçisi olmayan her kim olursa olsun, görev verilir.
Bu ölçüler dışında olan, yalaka/yalloz/yağdanlık ve dalkavuk kişiler her zaman zararlı olmuş, Millet tarafından sevilmemişlerdir.
Asrın kaosunda, günümüz hüsran ve buhranında, acı bir gerçek olarak emanetler çok kere Ehillere değil, na Ehillere verilmiş, dolayısiyle aksama ve şikayetler feryat halini almıştır.
İnegöl ün tarihi, 1847 ve 1942 yıllarında yapılan arkeolojik kazılardan elde edilen bulgulara göre M.Ö. 3000 yıllarına kadar uzanmaktadır.
5000 yıllık geçmişe sahip İnegöl”de sırasıyla Hititler, Bitanyalılar, Lidyalılar, Persler, Makedonyalılar hüküm sürmüşlerdir.
Osman Bey”in yakın dostu ve komutanlarından biri olan Turgut Alp İnegölün fethini gerçekleştirdi.(1299-1300)
Türkiye İstatistik Kurumu 2012 yılı verilerine göre İnegöl, 230.000’i bulan nüfusuyla, 1065 Km2lik bir alana sahiptir
Bursa’nın dış ilçeleri arasında en kalabalık İlçesi ve Güney Marmara’nın 2. Büyük Kentidir
İnegöl’ün yerli Halkı Bursalı olup Manavlardan oluşmaktadır. Ancak Yoğun Göçlerle Birlikte İnegöl’de Tüm Milletlerden çeşitli insanların yaşadığı Kozmopolit bir kenttir.
Günümüzde İnegöl, Büyük ve Modern sanayi kenti olmanın yanı sıra Türkiye’de ki birçok İl’den büyüktür. (40. Büyük kent)
Bu bilgiler ışığında, Siyasi arenada da İnegöl boy göstermekte, hakim olma gayreti içindedir.
Bir köşe yazarının “Bursa Büyükşehir’in rengi neden İnegöl’e boyandı?” başlıklı yazısında da belirttiği gibi;
2017 yılından bu yana Bursa İnegöl’den yönetilmeye başladı.
Yazıda ayrıca, şu ifadeler yer alıyor.
“Halk tarafından seçilmiş Recep Altepe’nin anti demokratik bir şekilde görevden alınmasının ardından İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Bursa Büyükşehir’e atanmasından sonra İnegöl’ün bürokratları da Bursa’nın yöneticileri haline geldi, getirildi.
AK Parti teşkilatlarının yoğun şikayetlerine yol açan bu durumu yazınca da, “Siz İnegöl düşmanı mısınız?“ diye aklınca bizi İnegöl’le karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar.
Soru şu: “17 ilçe varken, neden pek çok yönetici İnegöl’den getiriliyor?”
“İnegöl’e özel ayrıcalık tanınması, anayasal ve ahlak açısından doğru mu?”
Elbette İnegöl çıkışlı bürokrat da olacak, ama sen bütün kadroları oradan doldurursan, bu sorular ister istemez gündeme gelir!
Kaldı ki, siz İnegöl’de ne kadar başarılı oldunuz da, Bursa’yı yönetmeye hak kazandınız?
Bursa’da yaşayan 3 milyon insana soralım, hangisi gidip İnegöl’e taşınmak ister?
Aynı 3 milyona soralım, Mustafa Bozbey’in 20 yıl yönettiği, Turgay Erdem’in Belediye Başkanı olduğu Nilüfer’de mi yaşamak ister, yoksa İnegöl’de mi?
Soralım İnegöllülere, Mudanya’da yağmayı durduran Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın Mudanya’sına yerleşmek ister mi istemez mi?
Hava almaya, yaşamaya, eğlenmeye, güzel gün geçirmeye bu insanlar İnegöl’e mi gidiyorlar, yoksa Nilüfer ve Mudanya’ya mı?
AK Parti eski ilçe başkanlarının Ankara’ya verdiği rapor-muhtıradaki en önemli vurgu İnegöl üzerineydi. Hem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş hem de İl Başkanı Ayhan Salman’ın İnegöl kökenli olması parti tabanında büyük rahatsızlıklara yol açtı. Acaba İnegöl’den gelenler sadece o kadar mı? İşte İnegöl’den Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gelen diğer yöneticiler…
Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan… Ki, koltuğun hakkını veren, donanımlı, kamu çıkarlarını ön plana alan bir bürokrat…
Muş kökenli olmasına rağmen İnegöl Kaymakamı olarak çalıştığında Alinur Aktaş’la dost oldu, bu sayede Genel Sekreter yapıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Özel Kalem Müdürü Abdülkerim Baştürk, İnegöl’den geldi, akraba kontenjanından bu makama atandı.
Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Bayhan… İnegöl Belediyesi Basın Müdürü olarak görev yaparken, sıçradı, Bursa’da pek çok gazeteci varken, o makama oturdu.
Tarım AŞ Genel Müdürü Fetullah Birgül… İnegöl’den geldi, akraba kontenjanından koltuk sahibi oldu.
Doğan Kaçar, Jeotermal Genel Müdürüydü, görevden alındı, büyük olasılıkla Özel Kalem Müdürü olacak. O da İnegöl kökenli bir bürokrat…
Daha önce Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanan Ahmet Aka, Çevre Sağlığı Kontrol Daire Başkanı, İnegöl’den geldi.
Hikmet Memiş, Makine İkmal Daire Başkanı… Hikmet Memiş de İnegöl ekibinden…
Gazali Şen, Ulaşım Daire Başkanı… İnegöl’den geldi. Bursa’nın sokaklarını, caddelerini nasıl bilsin?
Görüldüğü gibi Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bütün kritik noktalarını İnegöllüler tutmuş durumda…
Sağlıkta, diğer alanlardaki İnegöl kökenlileri bir kenara bıraksak bile tablo sizce uygun mudur?
Şimdi; “Eğri oturalım, doğru konuşalım” diye bir söz var ya..
Biz; “Doğru oturalım, Doğru konuşalım…”
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,, peşinden İl başkanı Ayhan Salman ve sıralananlar… San ki bir furya… San ki bir baskın… San ki bir istila… San ki bir proje gibi….
Tamam, güzel… Oldu/Bittiye getirilen Tayinler/Nakiller… Ayni sofrada yemek yiyen, makamlarında çay içen, sırlarını paylaşan bir cemaat gibi…
“REİS bu olup/bitenleri biliyor…” demek istiyorum.
AK PAARTİ’nin kan kaybettiği, gelecek seçimlerde kazanmasının zor göründüğü bir manzara ile karşı karşıyayız.
Yazık olur Ak Parti mayasına, bu partiye gönül verenlere, RESİ’e…Bu Davaya inananlara… Yoksa, Tarih kabristanı yeni bir partiyi bekler…