Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Çarşamba, Aralık 17, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Sabiha SERİN

Bir Umut Ol Yüzlerde Güller Açsın

Sabiha SERİN Yazar Sabiha SERİN
09 Mayıs 2012
Sabiha SERİN
0
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası.

10 – 16 Mayıs Engelliler Haftasında bütün engellilerimizin Engelliler Haftasını  kucak dolusu selamlar, sevgiler ve saygılarımla kutluyorum.

Yeryüzünde tüm canlılara baktığımda hep aynı şeyleri düşünürüm. Acaba hangi canlı ne kadar yaşar?Ne zaman yaşamı son olur, ya da yaşadığı o süreç yaşamına bir şeyler katmış mıdır?  Yaşadıklarından memnun mudur, değil midir?  Yaşayacağı günleri yönlendirmek kendi elinde midir? Kısacası bütün bunları biz kaderimizin birer parçası olarak algılarız. Ben bazen kadere inanırım ama bazen de herkesin kaderini kendisinin çizeceğine inanırım. Her şeyi yüzüstü bırakıp kader böyleymiş demek bence doğru değil. Elbette herkes alın yazısını görecek ama en zor anda dahi o olumsuz kaderi olumlu hale dönüştürebilmekte bizim elimizdedir. İradeli, sabırlı ve güçlü olmak gerek. Nasıl mı? Yani; en zor anda dahi bir yudum mutluluk bulabilmek bizim elimizdedir. Aksi halde “Tamam buda benim kaderimmiş”  demek bence bir güçsüzlüktür. Zor anda dahi pes etmemek, her zaman dimdik ve yarınlara umut dolu bakmak gerekir diye düşünüyorum.

Acaba sizler de yılda bir gün dahi olsun engellilerimizi hatırlayıp soruyor musunuz? Bu değerli insanları sadece bir hafta  değil her gün hatırlamalıyız. Bugün ilkbaharda açan çiçekleri, çiğdemleri koklarken doğada huzur buluyoruz. Sonrada bakıyoruz, sonbahar gelmiş sararıp dökülen yapraklar ayaklarımızın altında yok olmayı bekliyor. Artık o yaprakların sonu gelmiştir. Bir zamanlar tomurcuk olup açan çiçekler bakarız bir gün solar ve kurur. İnsan yaşamını da bunlara benzetirim bazen. O zaman bir sonbahar yaprağı gibi solup yok olmadan neden hayatın güzelliklerini engellilerimiz ile paylaşmıyoruz. Neden bizimde bir engelli adayı olduğumuzu unutuyoruz?   Bir gün bu güzelliklerden birini kaybedebileceğimizi, bizimde bir gün engelli olabileceğimizi hiç düşünüyor muyuz? Bence bunu her zaman düşünmeliyiz. Yarınlarımızın bize neler getireceğini tahmin etme şansımız var mı? Peki, o zaman birazda yarınlarımızı düşünerek yaşasak daha iyi olmaz mı? O zaman ne oldum demeyelim ne olacağız diyelim değil mi?

Toplumumuzda her türlü ortamda engelli olsun veya olmasın farklı nedenlerle bizden maddi ve manevi destek bekleyen, kendilerine el uzatmamızı isteyen engelli kardeşlerimize kulak veriyor muyuz? Duyarlı oluyor muyuz? Bize uzanan ellere, bize açılan kucaklara kucağımızı açıyor muyuz? Varlığımızla onların hep yanında olup, onlara güven ve yaşama sevinci veriyor muyuz? Onların tek sığınacak limanı olabiliyor muyuz? Onların sevinçlerine ve üzüntülerine ortak olup onlarla her şeyi birlikte paylaşıyor muyuz?

O zaman bu günümüzün birde yarını vardır diye düşünmemiz gerekmez mi. Herkes bu dünyada ne ekerse onu biçer. Eğer biz canımız sağ oldukça kim olursa olsun ayırım yapmadan zor anda olan herkese kol kanat gerip canla başla karşılıksız ve özveriyle destek olursak onların yüreklerinde bir mum ışığı dahi yakabilirsek ne mutlu bize. O mum ışığı eminim ki bir güneşin ışıltısından daha çok aydınlatacaktır onların yüreğini.

Saygıdeğer Yetkililerimiz ve İşverenlerimiz: Gerek kamu kurum ve kuruluşlarımızda, gerek özel ve tüzel işyerlerimizde engellilerimiz için kadro ve iş sayımızı artıralım lütfen. Her türlü engellilerimize göre iş imkânı sağlanabilir. Unutmayalım ki engelli kardeşlerimizin elinden tuttuğumuz sürece diğer sağlıklı kişilerden çok daha fazla üretici olabilirler. Onlara sahip çıkalım, aş ve iş verelim.

BİR UMUT OLURSAK ENGELLİLERİMİZİN YÜZLERİNDE GÜLLER AÇAR.

Bu düşüncelerim ile Saygıdeğer tüm engellilerimize yürekten sevgi ve saygılarımı sunuyor, acil şifalar diliyorum ve diyorum ki:  Ben her zaman şuna inanırım. Fiziksel engelli olan birisini kesinlikle engelli olarak görmüyorum. Çünkü Fiziksel engelli insanın sadece belki vücudunun bir yerinde istemese de bir engel olmuş olabilir ama onda tertemiz bir yürek ve yaşama azmi ve hırsı vardır, önüne çıkan tüm engelleri irade ve kuvveti ile gayet doruk noktaya kadar aşabilir. Engelli olmayan kişilerden daha da fazla toplumda kendisini ispatlayabilir. Yürekleri sevgi ve coşku doludur, yaşama bakış açıları pozitiftir. Kısacası ben fiziksel engelli kişileri asla engelli olarak görmüyorum. Sizler asla engelli değilsiniz. Bence asıl engelli olan kişiler bencil ve kendilerinden destek beklendiği halde duyarsız olup, engellilere arkasını dönen, kendisini ömrünün sonuna kadar sanki hep sağlıklı kalacakmış gibi gören, ruhsuz, duygusuz,kibirli, merhametsiz, kendisini beğenmiş olan zihinsel engelli kişilerdir. İşte asıl engelli kişiler onlardır.

HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ. Bunu asla unutmayalım.

Değerli engelli kardeşlerim,canlarım:

Her zaman hayat ve umut dolu olmanızı, asla pes etmemenizi, hırslı, inatçı, azimli olmanızı, hayata hep pozitif bakmanızı, boş vakitlerinizde bütün gizli kalmış yeteneklerinizi geliştirip sergilemeniz ne güzel olur. Her anınızda yaşama azmi ve sevinci içinde olmanızı, çevrenizde olan bütün varlıklara, güzelliklere büyük bir aşk ve sevda ile bakmanızı, en zor anda bile dimdik olup, yaşadığımız bu dünyadaki merdivenin basamaklarını gayet kendinden emin ve güvenle çıkmanızı temenni ediyorum. Benim her zamanki sloganım şudur: Unutmayalım ki her kara bulutların ardında saklanan güneş bir bakarsınız ansızın gizlendiği yerden çıkarak o sımsıcak ışıltısı ile yağmur bulutlarının arasından bize el sallar ve sıcaklığı ile içimizi ısıtır. Yani hayat hep tesadüflerle doludur. Bir bakarsınız hiç ummadığınız bir anda rüyanızda dahi görüp de inanamadığınız mutluluğu yıllar sonrada olsa az ya da çok tadabilirsiniz.

Her şeye rağmen hayat çok güzel, her soluk aldıkça yaşamın bize verdiği bütün güzellikleri doyasıya yaşayalım. Sevgiyi bir bardak suya benzetip onu yudum yudum içelim. Öyle ki o bardaktaki su hiç bitmesin. Canlı veya cansız olan her şeyi sevelim, Sevgi yumağımızla herkesi saralım. Her şeye rağmen yüreğimizde yaşama coşkusu olsun. Bu coşkuyu hem biz duyalım, hem de çevremize hissettirelim. Bütün bu dileklerimle tüm engellilerimize yürekten kucak dolusu sevgi ve sonsuz saygılarımı sunarım. Bütün engelli kardeşlerime binlerce demet gül gönderiyorum, lütfen kabul ediniz.

Sevgiyle sağlıkla ve mutlulukla kalınız.

Paylaş
Etiketler: engellilerengelliler haftası
Önceki Yazı

Yeni Büyükşehir Belediyesi Kanunu Mahzurludur

Sonraki Yazı

Zor Strateji Sonuç Getirdi

Sabiha SERİN

Sabiha SERİN

İlişkili Yazılar

Sabiha SERİN

Kadınlarımız Kuluçka Makinası Değildir

04 Aralık 2016
5k
Sabiha SERİN

Ulusal Güneşimiz Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun…

29 Ekim 2016
5k
Sabiha SERİN

Türkçe’miz Nereye Gidiyor…

22 Ağustos 2016
5k
Sabiha SERİN

Boşanmalar Neden Arttı?

05 Temmuz 2016
5k
Sonraki Yazı

Zor Strateji Sonuç Getirdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Yıllardır Süren Arazi Davası

Yıllardır Süren Arazi Davası

17 Aralık 2025
Karagöl

Karagöl

17 Aralık 2025
Bugünün Sorunları Geleceğin Ülküleri

Türkiye ve Doğu Sorunu

17 Aralık 2025
“Karşılaştırılabilirlik Yeknesaklık Değildir” Finansal Raporlamada Kavramsal Bir İnceleme

Hukuki Uyuşmazlıklarda Algı Yönetimi ve Somut Delil Yükümlülüğü Arasındaki Kavramsal Çatışma

16 Aralık 2025
Göz Gördü Gönül Katlanmadı

Sitenin Efendisi

16 Aralık 2025
Kokusuz Güzlerin de Tadı Yok

Kokusuz Güzlerin de Tadı Yok

16 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarımız, Sedayi ALTUN’dan,

“Bir Eğitim Yolcusu” adlı güzel bir eser. Yazarımızın eseri, yine bir yazarımız ve Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu üyemizin sahibi olduğu Ateş Yayınlarından çıkmıştır. Kendilerini kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap