HAYATIN ANAKUMANDASI… BİLİNÇALTI ZİHİN
Son yıllarda bilinçaltı ile ilgili birçok çalışmalar, araştırmalar yapılmakta, bilinçaltı değişim uzmanları yardımı ile bilinçaltı zihnimizden travmalarımız temizlenmektedir.
Peki nedir bilinçaltı?
Öncelikle bilinçaltı zihnimizi anlamamız için kısaca bilinçli zihnimizden söz etmeliyim.
Bilinçli zihnimiz bizim doğru ile yanlışı, yalan ile gerçeği, güzel ile çirkini, günah ile sevabı ayırt etmemize yarayan
bir yapıdır.
Ama biliçaltı zihnimize göre muhakeme yeteneğine hiç de ihtiyaç yok. Bilinçaltı zihnin en asli görevi bizi korumak!
milyonlarca yıl önce bilinçaltı programlanırken, ki bu program önce bitkilere, sonra hayvanlara, sonra da insan yaşama dahil olunca insanlara kodlandı, tüm bu canlılarda işleyen bir korunma
savunma mekanizması olarak karşımıza çıkmakta.
Bilinçaltının mantığı şudur; savaş ya da sıvış.
Binlerce yıl önce insan yaşama dahil olduğunda vahşi doğada avlanarak geçimlerini sağlarken, vahşi hayvanlarla karşılaştıklarında ya kaçar, ya da savaşırlardı.
Şimdi binlerce yıl önceden neden söz ettim? Çünkü bilinçaltının tek yaptığı budur. Savaş ya da kaç.
Bugün topluluk önünde konuşma fobisi olan bir kişide kontrol edilemez bir heyecan, anksiyete gözlemleriz. Çünkü bilinçaltı halâ binlerce, hatta yüzlerce yıl önceki tepkileri veriyor.
Fobisi olan kişi topluluk önünde konuşurken bilinçaltı ona kaçması! gerektiğini söylüyor.
Zaten fobiler de bilinçaltının bu özelliğinden kaynaklanıyor. İyi de neden kaçmak?
Çünkü kişi çocukken ya da hayatının bir döneminde bir toplulukta bir şekilde rezil olmuştur, ya da küçük düşmüştür.
Bugün bilinçaltı topluluk önünde konuşma fobisinde heyecan ve anksiyete uyandırarak hala binlerce yıl önceki avlanan insanların vahşi hayvanlardan kaçması tepkisini otomatik olarak
vermektedir. Amaç bizi korumak. Çünkü bir daha rezil olmamalısın, küçük düşmemelisin, bak vakti zamanında nasıl da üzülmüştün, ben senin üzülmene artık izin veremem der kendisi.
Öyle takdir etmiştir. Ve o tepkiyi uyandırarak sözüm ona bizi korur.
Eee ne demiştik? Bilinçaltının en asli görevi bizi korumak, ve bizi korurken muhakeme yeteneğini kullanmaz.
Bir de şöyle ilginç bir özelliği vardır ki; örneğin bir danışanım panik atak ve anksiyete hastası idi. Bilinçaltına indiğimizde küçük yaştayken bir trafik kazası geçirdiği anısına
ulaştık. Burada bilinçaltı o trafik kazası anındaki tüm sesleri, duyguyu, çarpan kamyonun farlarını, uzun uzun çalan o acı korna sesini ve hatta o çevrede bulunan arabaların renklerine kadar
kaydetmiştir. Biz farkında olmasak da bilinçaltı herşeyi en ince ayrıntısına kadar kaydeder. Ve bir yerde bir arabanın farlarını açık gördüğünde anksiyete krizi gelir. Bilinçaltı iş başında,
korumak istiyor, kaza olabilir, her an tetikte olmalıyız der.
Bilinçaltının en önemli özelliği, ona hangi cümleyi, hangi inancı yüklersek onu gerçek kabul eder ve hayatımız da o yönde şekillenir. Örneğin ”ben şanssızım, çeşmeye gitsem kurur”
diye söylenenleri duymuşsunuzdur. Onlardan biri de 13 yıl önce alanımda naçizane uzmanlaşmadan önce şahsımdı. Çünkü biliçaltı zihin şanssız olduğuna inanmıştır. O halde bilinçaltına önemli bir
görev düşüyor; şanssızlıkları çekmek. Çünkü biz neye inanırsak enerji düzeyimiz o frekansları yayar ve doğal olarak inandığımız olayları hayatımıza çekeriz.
Burada yapmamız gereken bilinçaltını ”ben şanslıyım” cümlesi ile kodlamak olacaktır. Hayatımıza neyi çekmek istiyorsak onları kodlayarak yaşamımızı kendimiz şekillendirebiliriz.
Yapılan araştırmalar beynimizin %5-8’lik bir dilimini kullandığımızı gözler önüne sermektedir. Peki kalan %93’lük dilim?
O dilim bilinçaltının gücüdür. Siz olsanız, hayatınızı yüksek bir paya sahip olan kısımla mı değiştirmek istersiniz, yoksa minimum bir etkiye sahip olan %5’lik bilinçli zihninizle mi
değiştirmek istersiniz? Bunu şöyle açıklayabilirim; olumlamalar yaparak yüzlerce kez söylediğimiz cümlelerin bilinçaltına kaydedilmesi, kodlanması uzun uğraş ve zaman gerektirirken, bilinçaltı
teknikleri ile direk bilinçaltına kodlamalar yaparak, olumlu inanç ve hisler yükleyerek anında gerçekleşecek ve bilinçaltı bu kodlamayı istisnasız kabul edecektir.
BİLİNÇALTI ZİHİN İLE İLGİLİ HATIRLANMAYA DEĞER BİLGİLER
1 – Bilinçaltı bütün sorulara cevap verebilir . Uyumadan önce bilinçaltınıza ”saat altıda kalmak istiyorum ” derseniz, sizi tam o saatte uyandıracaktır.
2 -Asla ” Buna param yetmez ” ya da ” bunu yapamam ” gibi ifadeler kullanmayın . Bilinçaltınız sözünüzü dinler. İstediğiniz şeyi yapmak için paranız ya da yeteneğiniz olmadığına inanır ve o yönde davranış sergilemeye başlarsınız .
3 -Düşüncelerinizi değiştirirseniz kaderinizi değiştirirsiniz. ( Düşünceleri değiştirmenin en etkili yolu; Hayatın içine girmektir. )
4 -Bilinçli zihnimiz ile seçme gücüne sahipsiniz. Sağlığı, mutluluğu, cesareti seçin . Cana yakın olmayı ya da soğuk olmayı seçebilirsiniz . İşbirlikçi , keyifli , cana yakın sevimli olmayı seçerseniz, Bilinçaltı zihninizde buna göre tepki verecektir .
5_Başkalarının telkin ve ifadelerinin sizi incitme gücü yoktur. Tek güç, kendi düşüncenizin hareketidir. Başkalarının düşünce ve ifadelerini reddetmeyi ve iyiyi kabul etmeyi seçin
6_Bilinciniz neyin doğru olduğunu varsayar, neyin doğru olduğuna inanırsa, bilinçaltınız onu doğru kabul eder ve gerçek kılmaya çalışır.
7_ Bilinçaltınıza ilettiğiniz her şey, koşullar, deneyimler ve olaylar olarak uzay ekranında ifade edilir. Bu nedenle bilincinizin benimsediği bütün fikir ve düşüncelere dikkat ediniz .
8_ Bilinçli zihin ve bilinçaltı zihin anlaşmalıdır. Bilinçaltı doğru olduğunu inandığı her şeyi kabul eder. Baskın fikir her zaman bilinçaltı zihin tarafından kabul edilir.
9_Bilinçaltı, hafızanın deposudur. Çocukluğumuzdan beri bütün deneyimlerimiz bilinçaltına kaydedilir.
10_Bilinçaltı hiç uyumaz. Her zaman görev başındadır. Bütün hayati fonksiyonları kontrol eder.
11_ Bilinçaltı zihin, alışkanlık haline getirdiğimiz düşünceleri kaydeden bir kayıt cihazı gibidir. Başkaları hakkında iyi şeyler düşünürsek, aslında kendimiz hakkında iyi düşünmüş oluruz.
12_ Bilinçaltının sanatsal yetenekleri vardır, üretim yeteneği çok gelişmiştir ve hayal gücüne sahiptir.
13 _ Bilinçaltı gerçek ile hayali ayıramaz
14 _ Bilinçaltı sembollerle konuşur, kelimelerden fazla resimlere tepki gösterir.
15_Bilinçaltında çağrışım en önemli etkilerden birisidir. Sürekli bir şeyler ona başka bir şeyleri çağrıştırır bir dosya başka bir dosyayı açmasını sağlar.
Bilinçaltı konusunda yeniden görüşmek dileği ile canlar, sevgiyle kalın.
İsmihan Hanım, yazılarınızdan faydalanmaya devam edeceğiz. Tebrik ve teşekkürler.
“Bilinçaltını”, kurduğu düşünsel sisteminin temeline alan Freud’dan ve yine onun kurucusu olduğu psikiyatri’den hiç söz edilmeden; bilinçaltı üzerine yazılmış çok hoş,çok güzel, çok aydınlatıcı bir yazı. // Yazının sonunda, bu konunun devamı da gelecek, denilmiş. // Merakla bekliyorum.
İsmihan hanım hoşgeldiniz. Yazılarınız bize çok şey kazandıracak.
Teşekkür ediyorum, sevgiyle kalın ?
Mustafa bey çok hoş bulduk. Vesile olduysak, ve olacaksak ne mutlu bize. Sevgiyle kalın.
Teşekkürler.
Hoşbulduk Mustafa Kemal bey Teşekkür ediyorum.
Ben teşekkür ederim sevgiyle kalın..
Aramıza hoşgeldiniz İsmihan hanım. Kaleminizle sayfamıza renk kattınız. Bilgilenecegimiz yeni yazılarınızı bekliyoruz.