Edebiyatçı bir Genç Kalemin, Bilim, Düşün ve Gönül İnsanı Ahmet Fidan’a İlişkin Güncesi
Önceliğim gelişim ve geliştirme amaçlı yazılarla ilerlemekti. İletişim ve diyaloglarım günden güne güçlendi ve şuan bulunduğum yerdeyim, mutluyum. Biraz tereddüt vardı içimde, gençtim ve içimde derin bir heyecan ile bir umut vardı başarabileceğime dair. Öncelikle bir görüşme ile başlayan güzel bir diyalogun ardından Bay Doktor’un ince nezaketi ve samimiyeti karşısında kendime daha büyük güven duymaya başladım. Doğrusu biraz sert bir mizaç bekliyordum karşımda, ama yanılmışım. Beklemiyordum da.
Yazılarımın ve isteklerimin bu denli önem taşıması da hoşuma gitmedi değil. Küstahlık ya da bir övünme değildir bu, Bay Doktor’a olan güvenimden söz ediyorum. www.bilgiagi.net gurur veren bir gazete, bir portal haline geldi bende ve Bay Doktor!
Gazetemizin maskotu gibi hissediyorum kendimi artık. Gençliğime bağışlayın. Özellikle Bay Doktor’un da desteğiyle şimdi tam anlamıyla doğruya yöneliyorum ve güzel düşüncelere. Ve gözümdeki tabiriyle; yakışıklı, sempatik, içten, hoşgörülü, usule bağlı ve eğitim kalitesi yüksek bir kişilik, deli dolu bir kalp ve coşkulu bir yaşamla huzur vermekte her daim.
İstediğini elde edebilen, güçlü ve aynı zamanda insanlığa sıcakkanlı yaklaşan bir insan. Yakınınızda olup Kendini her daim hissettiren böylesi küresel platformlarda tüm yurda seslenen ve seslendiren kendini özüyle bilen bir insandan bahsediyorum.
Şikayeti güçsüz bulup, başarmayı hedef gösteren mücadeleci, hedefleri uğruna aralıksız çalışmayı görev bilen saygıdeğer hocam. Kültürünü her daim yansıtabilen ve korumaya çalışan aynı zamanda gönül kahramanı. Olgun görünümünün ardında çocuksu bir tebessüm taşımakta. Şimdi bu entellektüel platformda öğrenciniz olmaktan daha da mutluyum. Keşke gerçek hayatta da eğitim görmekte olduğum Fakültemizde bir dersimize girmiş olsaydı.
İsminize şimdi bir de “ÜSTAD” kelimesini eklemek istiyorum. Üstadım! Bir geleneği bozabilir miyim efendim
Gülümsemesini üzerimizden eksik etmeyip bize güven veren gerçeği yansıtmamızda bize önderlik ediyor olmanızdan ayrıca onur duymaktayım. Öyle ki saygı duyduğum bir hocamda bulunabilecek tüm sözcükler dilimin ucunda dolanıp duruyor şimdi. Hayatı bir kez de ondan daha anlamlı bir şekilde öğreniyorum bu günlerde. “Mutluluğun sesini duy gerisi yalan” dediğinde zaten görmüştüm güven veren tebessümü ile yüzündeki izlerden.
Yer yer kendisi Dr. Stress, rumuzunu kullansa da, o aslında stres katsayıları için antidepresan olarak varlığını sürdürmekte, güneş insan sıfatıyla herkese. Onunla aynı yaşta hissetiyorum kendimi. Ben o kadar çok büyümedim belki ama onun entelletüalitesinin altındaki coşku ve cocuksuluk beni böyle düşünmeye zorlamakta. Savunmasız durduğum bu ortamda üzerimde bir iyilik meleği olmuştur adeta.
Ellerimde bir avuç çiçekle size doğru saygımı sunuyorum Bay Doktor, sayın hocam, değerli insan…
Ne kadar da sözcükleri sersem önünüze yetmiyor farkındayım.
TÜM YÜREĞİMLE VE TÜM İÇTENLİĞİMLE SİZİ SAYGIYLA SELAMLIYORUM…
Sevgili Hacer Hanım, güçlü kaleminizle vermeye çalıştığınız mesajın sahibi, yapması ve söylemesi gerekenleri söylemiştir. Bu ülkenin geleceğinde sorumluluk alacak gençlerin sorunlarına bilim ve düşünce adamlarımız çok gerçekçi yaklaşılmalıdırlar. Okuduğum bu makalede gördüğüm o ki, bu zatı muhterem ”Bay Doktor” yazarımıza çok önemli konularda yol gösterici ve fikirsel desteğini esirgememiştir. Yazarımızda, bu hareketten kendi payına düşeni almış ve köşesine taşımıdır. Şahsım olarak ben de “Bay Doktoru” kutluyorum. Sevgili Genç yazarımız Hacer Ateş kızımıza da, okul ve yazım hayatında başarılar diliyorum. Sevgilerimle.
Saygıdeğer Mürsel Bey,
Ben de zat-ı âlînizin, gazetemize Hacer Hanım’ı kazandırdığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. Çok şanslı ki, sizin gibi büyükleri ve yol gösterenleri olmuş.
Saygılarımla.
Sayın Mürsel hocam gençliğe verdiğiniz önem taşıyıcı bilgilerden dolayı öncelikle çok çok teşekkür ediyorum. Sizlerin varlığıyla bizlerin oluşumu gerçekleştiği için siz sayın hocalarıma minnettarım.
Ve Sayın Dr. Ahmet Fidan hocama huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız hocam…