Merkezi Aydın’da bulunan, Yazarlar ve Şairler Derneğinin iki ayda bir yayınladığı, Kültür, sanat, edebiyat Dergisi “Aydın Efesi” Dergisinin yedinci sayısı bize ulaştı.
Maşallah, Aydın Efesi Dergisi bir düzen içinde, istikrarlı bir yayın akışıyla sayı artırımını sürdürüyor.
Dergisinin Dernek Adına Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni: Şükrü Öksüz, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Güner Dokuyucu, Genel Koordinatör: Ali Haydar Öztürk. Daha pek çok isim ve yayın kurulu görev yapıyor. Yazışma adresi: P.K. 78 Aydın.
Dergi içinde, yazılarla şiirler neredeyse bir denge içinde veriliyor. Zaman zaman yazılar, zaman zaman şiirlerin öne çıkışı, derginin güzelliğini, okunurluğunu arttırıyor. Her yazımızda yaptığımız gibi, bu yazımızda da, derginin (Aydın Efesi’nin) sayfalarında imzaları bulunanlardan herhangi bir ayırım yapmadan, bazı isim sıralamasıyla yazımızı sürdürelim istiyorum:
Bu imzalardan bazıları: Şükrü Öksüz, Güner Dokuyucu, Mustafa Kemal Yılmaz, İsa Kayacan, Hayrettin İvgin, Hüseyin Zeyrek, Ahmet Nahmedov, Tamilla Aliyeva- Abbashanlı, Ali Haydar Öztürk, Abdullah Bedeloğlu, M.Nuri Parmaksız, Münevver Düver, Müjgan Yıldızan, Erhan Tığlı, Mustafa Yeşil, Yücel İpek, Abdülkadir Güler, Mustafa Berçin, Muhsin Aktaş vd.
Şükrü Öksüz’ün 35 nci sayfadaki “Milli benlik” başlıklı görüşlerinden bazı bölümler alalım:
– Çocuklarımıza, tarihimizi, edebiyatımızı, milli değerlerimizi, dilimizi, dinimizi ve diğer kültürel değerlerimizi çok iyi öğretmemiz gerekmektedir. Görüleceği üzere her geçen gün kendi öz kültürümüzden uzaklaşmaktayız. Burada Belediyelerimize bu konuda büyük görevler düşmektedir. Yeni açılacak olan işyerlerine markalı isimler hariç ruhsat verilirken mutlaka Türkçe isim şartı getirilmeli, aksi takdirde ruhsat verilmemelidir”..Yıllardır söylediğimiz, “Tabelalarımızdan kavulan Türkçemiz” başlıklı yazılarımızda olduğu, hatırlatıldığı gibi.
Ve Güner Dokuyucu’nun 3 ncü sayfadaki “Çanakkale şehidinin son mektubu” başlıklı yazısının içinden bir bölüm: Çok sayıda canımızın şehit olduğu bu savaşta ne yürekler yandı, ne umutlar söndü vatan için. Dedelerimizin pek çoğu bu savaştan geri dönmedi. Nice genç fidanımız şehitlik mertebesine yükseldi bu savaşta.
Sayfa 5’deki “Hazan oldu” başlıklı Hüseyin Zeybek imzalı şiir. Üç dörtlükten meydana geliyor. Bu şiirin ilk dörtlüğüyle noktamı koymak istiyorum efendim:
Aşkı kapının dışında bıraktı gönlüm,
Vuslat ateşinde yandı kül oldu benliğim,
Hazan rüzgârlarında savruldu saçlarım,
Aşkı gönül kapısından, dışarı bıraktı gönlüm.
ŞİİR ŞÖLENİ HABERİ:
Şair, yazar Rabia Gölbaşı’nın 18.Şiir Şöleni, 26 Mayıs 2012 tarihinde saat 14.00’de Ankara, İzmir Cad. No:33/16 İLESAM Genel Merkezi adresinde gerçekleştirilecek.