Dr. Şemsetin Küzeci’nin daveti üzerine gittiğim, merkezi Ankara’da bulunan, Mithatpaşa Caddesindeki Türkmeneli Kültür Merkezindeki, Azerbaycan’ın İstihbarat Komutanı, Milli Kahramanı İbad Hüseyinli onuruna düzenlenen toplantıda bana ulaştırılan “Atilla”isimli Dergiden söz etmek istiyorum: Ankara’da iki ayda bir, Türk Dünyasının Kahramanoğlu, Karabağ savaşında hususi hizmetleri olmuş İbad Hüseyinli’nin onuruna yayınlanıyor Atilla Dergisi.Masamda bulunan derginin 4.sayısı dopdolu bir içerikle gün yüzü görmüş.
Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Adem Yeşil,
Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Behbud,
Muhabirler:Tahir Babalı,Xeyale Mustafayeva,
İdari adres: Hamamönü Sk.No.24 Altındağ-Ankara.Tlf:+903123117052.
Azerbaycan adresi: Nizami Rayonu,Keşle Kesebesi A.Mirzayev Küçesi No:21 Bakü-Azerbaycan. Şimdi Atilla Dergisinin 4.sayısının içindekiler sütuna bakıyor,kimlerin imzaları var görüyor ve sıralıyoruz: Gülşen Behbud, Adnana Süer,İsmail Alper Coşkun,Mübariz Kurbanlı,Mustafa Destici,Ramazan Toprak,Selçuk Özdağ, Behruz Kuluyev, Melehat Abbasova, İlhan Elmacı, İmdat Avşar,Bahtiyar Karaca, Zaur Kemal, Öterhan Eltac,Mehdi Mehdiyev, İtibar Memedov, Fuzuli Rızaguliyev,Abdullah Satoğlu,Yakup Zurufçu,Adil Kerimov Tevekkül Şerifov vd.
Derginin sayfalarında yer alan renkli ve netlik içindeki fotoğraflar, İbad Hüseyinli’nin Türkiye’de yetkililerce kabul edilişine ilişkin bilgiler, görüntüler getiriyor.Bu haberlerin,ziyaret yazılarının sayfalara aktarılışında Gülşen Bahbud,Tahir Babalı,Xeyale Mustafayeva’nın önemli hizmetlerinin olduğu görülüyor.Hemen hemen derginin sayfalarındakilerin yükü bu üç isim ve imzaya ait. Kalemleri sürekli yazsın, çalışmaları hep başarıya ulaşsın inşallah.
Vatanın gurur duyduğu istihbarat komutanı, Azerbaycanlı milli kahraman İbad Hüseyinli’nin her türlü övgüye layık olduğu gerçeği bizi sevindirirken, bu düşüncelerimizin görüntülerini Atilla Dergisinin sayfalarında görmekle mutlu ve gururlu olduğumuzu kaydetmeliyiz.
Derginin 4. sayfasına döndüğümüzde, Gülşen Behbud imzalı, ‘Editörden’ başlığı altında bir sunuş görüyoruz. Buranın girişinde, H. Aliyev’in, ‘Biz bir millet, iki devletiz’ sözü yanında, M.K.Atatürk’ün;’Türk’ün Türkten başka dostu yoktur’ sözü dikkat çekiyor.
Gülşen Behbud sunuşunun girişinde şu cümlelerle söze başlıyor: Ateşkes kararına rağmen, Azerbaycan’ın yirmi yılı aşkın zamandan beri Ermenistan’la olan savaş durumu devam ediyor. Topraklarımızın yüzde 20’si işgal altındadır.13 bölgenin insanları kendi ocaklarından koparılarak muhacir durumuna düşürülmüştür. Bir milyondan fazla kaçkın ve göçkün vatandaşımız, demokratik değerlerin, hak ve hukukun güya zirveye ulaştığı çağımızda, sefil ve perişan bir durumda,her türlü beşeri hakları gaspedilmiş olarak yaşamaktadır.