Bilmem farkında mısınız? hiç bir sayısıda değişmeyen,arka kapağın üzerinde: “Engelleri birlikte aşıyoruz!” yazılı “Bizim DURAK” bülteni çıkıyor istanbul’da…
Bu fotoğrafta; -Engelli bir vatandaşın İETT otobüsüne engelsiz bir şekilde binişi-ni komposize ediyor…
Ne kadar güzel ve anlamlı…
Teşekkür, takdir ve mutlulukla karşıladığımız, fazla söze gerek bırakmayan ve İnsanlığı onurize eden bir mesaj…
Haberdar olmayanlar için “DURAK”, her ne kadar Kurum’dan haberler verse de, İstanbulluları ilgilendiren faydalı bilgilerle -içi, dergi kadar dolu dulu- bu bülteni, İETT bölge işletme şeflikleri, otobüs ve metrobüs duraklarından (ücretsiz) temin etmeniz mümkün.
…
Bir de bugün e mailime düşen; “İnsanlık namına bu faydalı hizmetin işitme engellilere duyurulması ve hizmetten faydalanmalarının sağlanması rica olunur.” Cümlesiyle biten bir mesaj geldi…
Neden olmasın; biz yazarlar toplumun vicdanıyız… duyarlıyız.
Derhal paylaşıyorum.
İŞİTME ENGELLİLER İÇİN XXI. YÜZYIL HİZMETİ
Ülkemizde hizmet veren 118-66 numaralı bilinmeyen numaralar servisi, işitme engelli bireyler için bir hizmet geliştirdi. Buna göre işitme engelliler hem bilinmeyen numaraları ücretsiz bir şekilde öğrenebilecek, hem de engelsiz bireylerin kullandığı her türlü rehberlik hizmetini ücretsiz olarak kullanabilecekler. Aklınıza gelecek şu sorunun cevabı düşünülmüş: “Pekiyi, işitme engelliler 118 66 ile nasıl iletişimde bulunabilecekler?” Cevap: İşitme engelli bir müşteri iletişime geçmek istediğinde karşısındaki müşteri temsilcisiyle işaret diliyle iletişim kurabilecekler. Eğer söz konusu operatör meşgulse anlık yazışarak yazıyla iletişim kurabilecekler.
Pekiyi bunun için ne yapmaları gerekiyor?
1. İşitme engelli arkadaşımız, Türkiye Beyazay Derneği veya 118 66 ile ortaklaşa çalışan bir kuruluştan bir kod alacak.
2. İşitme engelli arkadaşımız www.11866.com.tr adresini ziyaret edip üyelik işlemlerini tamamlayacaklar.
3. Aldıkları kod ile işitme engelliler ilgili web adresimize girdiğinde, kendileri için tasarlanmış sayfa üzerinden 118-66 çağrı merkezine bağlanacak ve işitme engelli alfabesini bilen operatörlerden dilediği sorunun cevabını alabileceklerdir.
4. Operatörün meşgul olması halinde, diğer operatörlerle klavye kullanarak yazışacak ve yine tüm sorularına cevap alacaklardır.’’
…
Velhasıl, elçiye zeval olmazmış, hepimiz birer engelli adayıyız, çevremize duyarlılık, vicdan sahibi vatandaşlık görevidir. Engelli kardeşlerimizi duyalım, her güzel hizmeti duyuralım… Mehmet Ballı 2013 |www.mehmetballi.com