160 sayfalık bir şiir kitabı. Bekir Sami Ünsal imzasıyla, merkezi Ankara’da bulunan Kültür Ajans yayınlarının 100’ncüsü olarak yayınlanmış. Sunuş (Prof.Dr) Hayrettin İvgin’e ait. İvgin hoca sunuşunun bir yerinde:
“Bekir Sami Ünal, bugün Çorum’un sınırlarını aşmış, tanınan bir şairdir. Onun şiirlerinde işlediği temalar, her okuyanın ruhuna ve fikrine uygun konulardır” diyor.
Önsöz, Bekir Sami Ünsal’a ait. Bir yerinde: “Önceki kitabımda da belirttiğim gibi; önemli olan, insanların topluma bir sanatla mesajlar verebilme arzusudur” denildiği görülüyor.
29 Mayıs 1453 tarihi hareket noktası yapılmış ilk şiirde. Bu şiirin sonunda;
Az gelir size destanlar,
Az gelir şahikalar!,
Yüce ruhlarınız anca sükun bulur,
Meğerki okuna,
Yasin, fatihalar..
Sonraki sayfalarda, Akşemsettin’den, Arzdaki cennet bahçelerinden, bayrağımızdan söz ediliyor uzun uzun.
Görünen o ki, Bekir Sami Ünsal şiirlerindeki hoşgörü duygularıyla biliniyor, beğeniliyor. Elbette, her şair, her insan gibi onun da kırgınlıkları, kızgınlıkları var. Ama o, kendisiyle barışık olmanın gereğini inanıyor ve bu yolda inançla yürüyor. “Haksöyler “ mahlasıyla da bilinen Bekir Sami Ünsal, serbest ve hecevezni türündeki şiirleriyle kitabının sayfalarında ilerlerken, 18 nci sayfadaki “Bir bayrak ki” başlıklı şiiriyle bizimle selamlaşıyor. Bu şiirin ilk bölümü:
Hiçbir tepeye yakışamaz,
Bir bayrak
Benim,
Albayrağım kadar.
Hiçbir el uzanmaya kalkışamaz,
Yüreğimiz,
Onunla beraber.
Bekir Sami Ünsal’ın şiirlerinde konu çeşitliliği, konu zenginliği var. Dünyamızdaki felaketlerden, gemilerin yakılışından yola çıkarak yazdığı yayınladığı şiirleri yanında, gönülden gönüle giden yollardan da bahseder şiirlerinde. Sayfa 61’deki “gönülden” başlıklı şiirin bir dörtlüğü:
Gönülden yapılan işi severim,
Ahenkli işten alınır verim,
Arıyı buna örnek veririm,
Dost için post olur, dostla gülerim.
GÜNÜN SÖZLERİ:
1. Gençliğin ruhunu, işlenmeyen bir tarla gibi kendi haline bırakırsanız, orada ısırganlar, dikenler yetişir. Snellman
2. Her ne kadar kendi fikirlerim pek hoşuma gidiyorsa da, sanırım başkalarının da hoşlarına giden böyle fikirleri vardır. Descartes
3. En kötüden iyiyi öğren, ama en iyiden kötüyü öğrenme. Lavater
4. Her ormanı boş sanma; belki de kuytuluklarında bir kaplan uyuyordur. Sadi