Yine yeni bir ulusal bayram günü geldi çattı.
Zaman: Miladi tarihle 30 Ağustos 1922 yi gösteriyordu. Asırların HAÇLI ruhu ANADOLU'yu ele geçirmek ve TÜRK İSLAM kültürünü yok etmek için giriştiği saldırılar sürecindeki o yüzyıla ait YENİLMENİN bitişi, bir sonraki yüzyılın genç ülkesinin temellerinin atıldığı bir tarihti bu.
Başkomutan Mustafa Kemal üstün askeri dehasıyla ve aziz Türk milleti ile birlikte bir ulusal kurtuluş destanı yazmış ve bunun zafere dönüşümünün tarihiydi.
Zafer Bayramı Ama Niçin, Kim İçin, Niye?
Yukarıda yazdığımız gibi, TÜRK İSLAM kültürünün HAÇLI kültürüne karşı savunmasıydı bu. Kültürel bir savaştı. Tamam her savaşın ekonomik bir tabanı vardır denilse de, ben kişisel anlamda buna katılmıyorum. Zira Çanakkale destanı yazılırken, Hindistan'dan, Kore'den, Afrika'dan, Avrupa'dan insanların Türk Yurdu olan Çanakkale'de ne işi vardı. Bunu sırf ekonomik kaygıyla açıklamak olsa olsa zavallı bir değerlendirme olur.
Bu zaferler niçin kazanıldı.
Cevap: Yüz yıl geçtikten sonra bozuk para gibi harcanmak için değil elbet.
Ama sonuç: Çoktan bozuk para gibi harcamaya başladık bile. Gittikçe milli manevi değerlerimizden ne varsa erittik elbirliğince. Artık HAÇLI ruhu ile TÜRK İSLAM ruhu arasında neredeyse çok fazla bir fark kalmadı.
Aynı kolayı, aynı hamburgeri, aynı kıyafetleri, aynı ekranları, aynı müzikleri, aynı filmleri aynı dili konuşmaya başladık. Yani o gün için yapılan savaşları bu halimizle ANLAMSIZLAŞTIRDIK ELBİRLİĞİYLE.
Peki o zaferler o savaşlar boşuna mıydı.
O halde bu halimiz nicedir diye soran yok.
Çünkü koro halinde benzeşmeye devam etmekteyiz,
Fotokopi kağıtları gibi üst üste gelmekteyiz pişti kağıtları gibi.
Zafer Bayramı Kim İçin?:
Bizim için elbet ama, hangi biz için.
Dünkü biz mi bu günkü biz mi, yarınki biz mi? Söyleyin hangi biz için zafer kazanıldı.
Bu soruları sordukça ne yazık ki cevap vahim görülmekte.
BU ZAFERLER BOŞUNA KAZANILDI.
Cevap koro halinde bir REFLEKS olarak gelir.
ZİNHAR HAYIR!
Ama bana bu ZİNHAR HAYIR cevabı ne kadar ezik gelmekte biliyor musunuz. Etkisiz içi boş bir HAYIR nidası.
Zira cevap EVET olamaz ama, sonuç EVET olabilir. Ki zaten öyle.
O zaman ZAFER bayramının sebebi olan KUTSAL KURTULUŞ DESTANInın gerekçesini düşündünüz mü?
O gerekçe ile bu günümüzü, kılığınızı, kıyafetinizi, yaşantınızı, değerlerinizi, zevklerinizi beğenilerinizi düşündünüz mü?
İşte bu nedenle gittikçe fotokopileşmekte olan bir bayram ritüelleri seyretmekteyiz.
Bu gün acı bir yazı oldu ellerimden zihnimden dökülen. Belki işimize gelmedi. Ama durum bu. Beğensek te beğenmesek te.
BEN CUMHURBAŞKANI OLSAYDIM:
Ben Cumhurbaşkanı olsaydım, bu bayramda, BAŞKOMUTAN olarak, bayramı üniformalı olarak kutlardım. Bizzat başkomutana ait askeri üniforma ile. Zira o günlerin hissedilmesine yönelik iyi bir ritüel olurdu.
Antr Parantez:
30 Ağustos Bayramımızın sivil otoriteler tarafından organize edilmesi sivilleşmemiz adına gerekli ve önemlidir. Bu da benim kişisel görüşümdür.
Ülkemiz için aydınlık yarınlar dileğiyle. Ulusumuza bilinçli, fotokopileşmemiş zihniyetli nice bayramlar diliyorum.
Esen kalınız efendim.
Not:
Bu yazı, http://www.bilgiagi.net, www.timeturk.com, http://www.bilgievreni.com, http://www.kamudanhaber.com, http://www.siyasalforum.org, http://www.gazetecanik.com, http://www.gercekgazete.web.tr, www.bolgeselhaber.com, www.unyekent.com www.hizmettv.com.tr, www.sinematur.com, www.ahmetfidan.com ile, Gazete Canik, Unye Kent, Gazete Gerçek, vb. kağıt bası gazetelerde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.