İki belediyeden karşılıklı basın açıklaması krizi.‘Hastane bizim sınırlarımızda,’ ‘Hayır sizin değil, bizim sınırlarımızda.’ İşin aslı ne?
Yapılan hastane Sağlık Bakanlığı Eğitim Araştırma Hastanesi.
Mevkii Pınartepe Mahallesi, Büyükçekmece ilçesi.
Arazinin sahibi: Maliye Bakanlığı.
Projenin asıl sahibi: Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük.
Beylikdüzü Belediyesi, hastanenin yerinin ‘Beylikdüzü Beykent Mevkii’ olduğunu iddia ederek, hastaneye sahip çıkıyor.
Belediyenin internet
sitesinde ne yazıyor?
Ve belediyenin resmi internet sitesinde, hastane ile ilgili şu ifadelere yer veriliyor: “400 Yataklı Beylikdüzü Devlet Hastanesi. Beylikdüzü Belediyesi, zemin etüd çalışması yapılan hastanenin proje çalışmaları devam ediyor. Devlet Hastanesi yapımı konusunda yer tahsisi yapılarak, zemin etüd çalışması tamamlandı. 40 bin metrekare arsa üzerin 400 yataklı Devlet Hastanesi yapılması ile ilgili Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler çerçevesinde sürdürülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.”
Kim bu açıklamayı yazmışsa, halt etmiş.
Hastane, devlet hastanesi değil. Eğitim Araştırma Hastanesi. Sahibi Sağlık Bakanlığı. Yer tahsisi Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapılmamış.
Adı, Beylikdüzü Devlet Hastanesi hiç değil.
Anlayacağınız tek kelime ile ayıp…
****
Aslında önemli olan hastane değil mi? Bölge halkının faydalanması değil mi?
Hastaneyi yapan: Sağlık Bakanlığı.
Yapılan yer: Büyükçekmece ilçesinin sınırları.
Büyükçekmece ilçesinin sınırları içersinde yapılan hastaneye Beylikdüzü ismi verilebilir mi? Etik olur mu?
İktidar olan AK Parti.
İşte bunun üzerinden projeye sahip çıkılsa, daha etik ve daha anlamlı.
Ve bunu da Beylikdüzü ve Büyükçekmece AK Parti teşkilatları yapsa daha anlamlı.
Belediye ile alakası olmayan bir şeye neden sahip çıkılarak bunun üzerinden prim yapılmaya çalışılır ki?
*****
Dün sınırları değiştiren de AK Parti iktidarı değil mi? Evet.
Başka nedenlerle Pınartepe Mahallesi’ni Büyükçekmece sınırları içersinde bırakacaksın bugün ise o mahalleyi yeniden almak için girişimlerde bulunacaksın.
Allahım sen akıl ver bu siyasilere… Amin…
Uzun, Akgün’ün katkılarını kabul etti
Büyükçekmece Belediyesi, hastanenin yerinin Büyükçekmece sınırları içersinde olduğunu iddia ederek, projenin sahibinin belediye değil, Sağlık Bakanlığı olduğunu iddia ediyor.
Beylikdüzü Belediyesi basın bürosundan yapılan açıklamada; Başkan Yusuf Uzun’un ağzından “Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile diyalog halinde, kendilerinin de katkı ve destekleriyle gerçekleştirildiği” ifadelerine yer veriliyor.
****
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise hastanenin devlet hastanesi değil Eğitim Araştırma hastanesi olduğunu ve belediyelerle bir ilgisinin olmadığını, asıl gerçeğin hastanenin Büyükçekmece sınırları içersinde yapıldığını belirterek, “Belediye Başkanı Yusuf Uzun ile görüştük. Projenin gerçekleşmesinde beraber katkı sunalım kararı aldık. Bugüne kadar Başkan Uzun’un yaptığı katkılar içinde teşekkür ediyorum. Ama bugüne kadar yapılan açıklamalarla sürekli Beylikdüzü’nde devlet hastanesi yapılıyormuş gibi sunulması bizi rahatsız ediyor” diyor.
*****
Büyükçekmece Belediyesi’nin basın açıklamasının ardından kuşlar açıklamayı Beylikdüzü Belediyesi basın bürosuna uçuruyor ve ardından karşı bir açıklama yapılıyor.
Açıklamada, Büyükçekmece sınırları içersinde olan yer ile ilgili “Beylikdüzü Beykent Mevkii’nde yapılacak Eğitim ve Araştırma Hastanesi” diye bilgi notu düşüldükten sonra şu görüşlere yer veriliyor: “Beylikdüzü Belediye Başkanı Sayın Yusuf Uzun tarafından 2 yıldır yoğun bir çalışma sergilenmektedir. Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler-de hastane yapımı için uygun bulunan yerler ele alınmış ve Beykent Mevkii’ndeki alan, hem ulaşım, hem de 3 üç ilçenin kesişme noktası olması itibarıyla uygun görülmüştür. Hazineye ait bu arsanın hastane yapımı için tahsis edilmesi ve hastanenin bir an önce yapımına başlanması noktasında Başkan Uzun’un yoğun çalışmalar yaptığı kamuoyu tarafından da bilinmektedir.”
Hastanenin yeri Büyükçekmece
Ve basın bürosu ısrarla, Büyükçekmece, Pınartepe Mahallesi’nin sınırlarını, Beylikdüzü Beykent Mevkii olarak yazıyor.
Yapılan açıklamada, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün hastane yapımında yaptığı katkı ve destek ilk defa kabul ediliyor. Başkan Uzun’un hiçbir zaman hastanenin Beylikdüzü Belediyesi imkânlarıyla yapılacağına dair bir açıklamasının olmadığı belirtilerek, hastane projesinde Başkan Uzun’un, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile diyalog halinde, kendilerinin de katkı ve destekleriyle gerçekleştirildiği belirtiliyor.
****
Bu konuyla ilgili düşüncem ise şudur: Beylikdüzü Belediyesi ilçe belediyesi olmadan önce, Büyükçekmece’de devlet hastanesi ile ilgili tartışmalar yıllardır devam ediyor. Zamanın AK Parti İlçe Başkanı Recep Erol, hastanenin Akçansa yanında bulunan bir araziye yapılacağını açıklamıştı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de devlet hastanesi için yer ayırdıklarını her soru sorulduğunda zaman zaman belirtiyordu…
Beylikdüzü Belediyesi ilçe olmadan önce de devlet hastanesi ile ilgili Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük devlet hastanesi için yer ayırdıklarını belirterek kamuoyuna açıklama yapmıştı. Hafızam beni yanıltmıyorsa, gösterilen arazinin küçük olduğu gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı yetkililerinin sorun çıkardığını biliyorum. Daha sonra Maliye Bakanlığı’na ait araziye devlet hastanesi yapılmasıyla alakalı girişimlerde bulunulmuştu.
*****
Yapılacak devlet hastanesi, Büyükçekmece ilçe sınırları içersindedir. Bu hastanenin üç ilçe halkına değil, bölge halkına hizmet edecek olması başka bir gerçektir. Bir yurttaş olarak devlet hastanesinin nerede yapıldığının önemi yoktur. Önemli olan hastanenin bölge halkının ihtiyaçlarına yanıt verip veremeyeceğidir. Asıl olan, ne kadar kapsamlı ve donanımla yapılıp yapılmayacağı gerçeğidir.
Son söz: Keşke iki belediyede bugüne kadar Esenyurt Belediyesi gibi bir devlet hastanesi yapsaydı ve Sağlık Bakanlığı’nın hizmetine sunsaydı.
Ve bu dalaşmalarda yaşanmasaydı değil mi?