“Dünya için bir şey yap!” Prof. Dr. Orhan Kural tarafından yazılmış; Dünyamızı hep birlikte nasıl kurtarabiliriz? sorusuna verdiği yanıtlarla bizlere yol göstermeye çalışan bir kitap. Günlük yaşantımızda neleri yapıp neleri yapmayarak ne gibi faydalar elde edebiliriz, ne gibi kötü sonuçların önüne geçebiliriz ve en önemlisi ise birey olarak hayatımıza nasıl yön vererek Dünyamız için fakat aslında kendimiz için yapabileceklerimizi çok basit ve anlaşılır dille kısa kısa bu kitapta yer alıyor.
Kitapta bulabileceğiniz bazı başlıklar: alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken konular, fazla eşyalar ve moda, kitap paylaşım alanları, kar yağdığında doğa için yapabilecekleriniz, elektronik atıklar, cam eşya kullanımı, alüminyum kaplarda satılan içecekler, pet şişe ve naylonlar, uçan balonların doğaya verdiği zararlar, naftalin kullanımı, lavobaya dökülen yağlar, evlerdeki ilaçlar, kağıt kullanımı, doğal ormanlar ve sulak alanların korunması, kompost gübre çiçek ve piller,organik gübre, zirai ilaç ambalajları, fast food beslenme, genlerle oynamak, hormonlu besinler, yerel pazarlar, ekolojik ürün, özel günler&hediye paketleri, fiş kullanımı, fotoğraf filmleri, yol-çatı gibi yüzeyleri boyama, araçlar, trafik ve bisiklet kullanımı, araba lastikleri, yol şeritleri, arabalardaki çöpler, klimalar, televizyon ve internet, buzdolapları nerde durmalı?, enerji verimliliği ve ısı yalıtımı, canlılar, mezbahalar, airobik yerine bahçe yapımı,seçim kirliliği, cep telefonları, parfüm ve kozmetik ürünler, sprayler, belediyelerle iş birliği,okullarda çevre kolu, fidan yetiştirme, piknik alanları, baz istasyonları ve tehlikeler, bayat ekmekler…
Yukarda yer alan ve çok daha fazla konu için çok değerli öneriler ve örnekler kitapta mevcut. Ayrıca aşağıda kitaptan alınmış bir önsözde mevcut.
İklim değişikliklerine ve ısınmaya, insanın tüketim hırsı neden olmaktadır. Daha çok tüketen değil, daha çok düşünen ve bilen mutlu olur. Bunun çözümü “sizsiniz”, ancak her vatandaş görevini yaparsa başarı sağlanır.
Sorgulayın…
İlkeli olun…
Hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz.
Unutmayın, bilgi güçtür.
Geceleri gözünüzü kapatınca “huzur içinde” uyumanız ve bu dünyayı gelecek nesillere ulaştırmanız için şahsen yapabileceğiniz “bazı tavsiyeler” vermeye çalıştım. Bu bir toplumsal sorumluluktur
“Karanlıktan şikayet etmeyin, siz de bir mum yakın.” { Konfüçyus}