Günümüzde, ülkemiz ve yeryüzünün neredeyse tamamında hâkim düzensizlik, itimat ve istikrardan yoksun “doğal, arı-duru, sakin ve huzurlu” bir yaşam biçiminin yokluğu; Başta kapitalist-emperyalist (insanlık düşmanı) unsurlar olmak üzere, özellikle dinden kopuk, maddi ihtiras ile malul, cahil ve zavallı kesimlerin eseridir.
Bu prematüre, hayvan altı, madde düşkünü, putperest muhteris yaratıklar genellikle “yenidünya düzeni” vs. gibi “insanlık, ahlâk, erdemlilik ve yükseklik” karşıtı, ekonomik ve sosyal terör unsurları biçiminde bozgunculuk yaparlar.
Buna mukabil, “Ahsen-i takvim üzere yaratılmış gerçek insan ve hakiki dindarlar (Âl-i İmran, 19) ehli tertiptirler. Ehli tertip olmak demek: Evrensel ve doğal “ilâhi” düzene uygun, başta bütün insanlık âlemi dâhil; Hayvanlar, bitkiler ve bilumum manto/yer örtüsü ile barışık yaşamak anlamına gelir. Bu, gerçekte matematiksel ve formüle bir düzendir.
Öyle ise “bir kesit” aralayalım ve bakalım:
Evrendeki Matematiksel Düzenin
Hayatımızdaki Önemi Nedir?
Evrendeki milyarlarca gök cismi sürekli olarak hareket halinde bulunmasına rağmen, aralarında hiçbir çarpışmanın meydana gelmemesi, bize açıkça evrenin özel bir hesap ve bilgi üzerine yaratıldığını göstermektedir. Çünkü evrende meydana gelen her olay ve bu olayların sonuçları sadece gözlem yoluyla değil, aynı zamanda matematiksel ve fiziksel hesaplamalar neticesinde de anlaşılabilmektedir.
Dolayısıyla evrende matematik bilgisine göre şekillendirilmiş bir düzen söz konusudur ve bunun en önemli göstergesi de evrendeki geometrik düzendir. Geometrik bir şekil her nerede ortaya çıkarsa çıksın mutlaka belli ölçülere ve hesaplara dayanması gerektiğinden, bulunduğu yerde üstün bir bilginin ve düzenin varlığını gösterir. Gezegenlerin “küre” şeklinde olmaları, “elips” şeklindeki yörüngelerde hareket etmeleri ve milyarlarca yıldızı içinde barındıran galaksilerin “sarmal” ve “eliptik” şekilde olmaları ise evrendeki geometrik düzenin çarpıcı örneklerinden bazılarıdır.
Galaksilerde Görülen Eşit Açılı Sarmal Düzen
Evrende dikkat çeken geometrik şekillerden en önemlisi galaksilerde görülen “sarmal” düzendir. “Gökada” olarak da adlandırılan galaksilerin sarmal şekilleri, evrende gökbilimcilerin en fazla üzerinde çalıştıkları ve inceledikleri yapıların başında gelir.
Evrendeki galaksilerin üçte ikisi sarmal şeklinde olduğundan, bu şekil evrende en sık rastlanılan galaksi biçimidir. Sarmal bir galaksi sürekli olarak kendi etrafında döner ve bu esnada kütle çekim ve merkezkaç kuvvetleri denge halindedir. Bu denge sayesinde galaksi kendi ekseni etrafında dönerken içinde bulunan milyarlarca yıldız uzaya savrulmaz, düzenli olarak bir arada durur. Galaksi, bir arabanın tekerleği gibi her tarafı eş zamanlı olarak dönmez. Merkezi kenarlarından daha hızlı dönmektedir. Bunun sonucunda da merkezden dışa doğru genişleyen sarmal bir şekil meydana getirir. Bu şekli inceleyen bilim adamları ise, galaksilerin içinde bu şekle bağlı olarak ortaya çıkan çok hassas matematiksel dengelerin meydana geldiğini tespit etmişlerdir.
Galaksilerdeki Altın Orana Benzer Yapılar
Yapılan incelemelerde galaksilerdeki sarmal kolların değişmez bir açısal hızla dönen yoğunluk dalgaları olduğu görülmüştür. Bu da galaksilerdeki sarmalların doğada görülen eşit açılı sarmallarla aynı geometrik temele sahip olduğunu göstermektedir. Örneğin yapılan astronomik araştırmalarda Güneş Sisteminin içinde bulunduğu Samanyolu Galaksisinin eşit açılı sarmal şeklin geometrik özelliklerine sahip olduğu görülmüştür. ( J.P. Vallee, ‘The Milk Way’s Spiral Arms Traced By Magnetic Fields, Dust, Gas and Stars’, Journal of Astronomical Society, Volume; 454, s. 119-124) İşveçli astronom Carl-Gustov Danver da uzaydaki galaksilerin bu çok özel şekillerini incelemiş ve bunların logaritmik sarmal (eşit açılı) olduklarını belirtmiştir. (William Hoffer, ‘A Magic Ratio Recurs Throughout Art and Nature’, Orion, s. 36)
Güneş sistemi ve gezegenleriyle atom çekirdeği ve elektronları protonlar aynı benzerlikte değil mi ?
ZERE KÜLL ÜN AYNISIDIR Hadis-i Şerifi bize çok şeyler anlatıyor
Kuran evrensel bir kitaptır okuyabilene
Zerre de bir, kürre de bir… Makrokozmos’un zerresi mikrokozmos mesabesindeki Hazreti İnsan değil midir?… Çok selâm, saygı ve şükranlarımla; Sevgili ve değerli Hocam. MNS