Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Pazar, Aralık 14, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ahmet SARGIN

Bütün Canlar Vatana Kurban Olsun!

Ahmet SARGIN Yazar Ahmet SARGIN
08 Nisan 2024
Ahmet SARGIN, Genel Eğitim, Kültür
0
Bütün Canlar Vatana Kurban Olsun!
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Biz, tarih içinde zor günlerde kenetlenmesini bilen bir milletiz. Huzur ve güven içinde yaşayabilmemiz için daima güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmanın önemli bir şartı da, milletçe yekvücut olmak, birlik ve beraberlik içinde bulunmaktır.

Milyonlarca Müslümanı birbirine kenetleyip tek vücut ve parçalanmaz bir millet hâline getiren harç İslâm kardeşliğidir. Cennet vatan: canımız pahasına korumasından vazgeçemeyeceğimiz tek anayurdumuzdur. Bütün Canlar vatana kurban olsun; Yeter ki: Vatan sağ olsun!.. Kardeşliğimize sahip çıkanlara selam olsun.

Türk milleti dinine, diyanetine, bayrağına, ırz ve namusuna bağlı bir millettir. Bu kutsal değerlerini ayakta tutmak ve Ezan-ı Muhammedî’nin sesini daima yüceltmek için zaferden zafere koşmuş bir milletiz. Atalarımız Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, İstanbul’un fethinde ve daha nice zaferlerde kanlarını, canlarını vermişler, şehadet şerbetini içmişlerdir. Bizler de onların, kutlu ecdadın torunlarıyız. İnanıyoruz ki, bir fani için erişilebilecek makamların en yücesi şehadettir.

Bir milleti millet yapan değerlerin başında manevi değerler gelir. Her milletin kutsal saydığı ve uğrunda savaştığı değerler vardır. Bir milletin öz dayanakları olan manevi değerleri kısaca şöyle ifade edebiliriz: Din, dil, kültür, millet, ezan, bayrak, ülke, bağımsızlık; ahlak, gelenek ve göreneklerdir. Ayrıca bayrak vatan sevgisi gazilik ve şehitlik, vatani görev gibi anlayış ve duygular da manevi değerlerimizdendir.

Bizi birbirimize bağlayan en önemli bağımız vatan ve millet bağımızdır. Bu iki konuda duyarsız kalamayız. Duyarsız olursak geleceğimiz tehlikeye girer. Müslümanlar kardeştir; kardeşler de bir binanın tuğlaları gibi olmak ve birbirlerinin eksikliklerini gidermelidirler. Milletin birlik ve beraberliğinden dolayı ülke yükselir, devletimiz de kuvvet bulur ve güçlü devlet olur.

Vatan, millet, din aleyhtarı olan bozgunculara, millî birliğimizi yıkıcı davranışlarda bulunan fesatçılara, münafıklara yüz verilmemelidir. Millet ve devlet düşmanlığı yapan bozguncuların, münafıkların ve hainlerin işi ülkede bozgunculuk çıkarmaktır. Vatansever bir kişi vatanına devletine devlet adamlarına söz ettirmez. Çünkü bizde devlet de devlet adamlığı da kutsal ve onurludur.

Türkiye bizim vatanımızdır. Türkler büyük bir aile; Türkiye ise o ailenin kutlu evidir. Millet; varlığını ancak bir vatan üzerinde sürdürebilir. Dolayısıyla aynı vatanın ve aynı milletin çocukları olarak birbirimizi tanımalı sevmeli, candan bağlanmalı, kardeş olmalı ve birbirimizin hakkını korumalıyız.

Diğer taraftan atalarımızın binlerce yıldır bıraktığı camiler, hanlar, hamamlar, kervansaraylar okullar külliyeler köprüler çeşmeler saraylar kışlalar kütüphaneler kapalı çarşılar ve çeşitli sanat eserleri vardır ki bunlar da bizim ecdadımızın vatanına vurmuş olduğu mührüdür.

Bu eserler milletimizin ortak değerleridir. Bu eserlere hepimiz gönül vermeli onları gözümüz gibi korumalıyız. Vatanımızın kıymetini bilmeli onu canımız gibi korumalıyız.
Milletimizin vatan ve millet sevgisine koca bir tarih tanıktır. Bu sevgi İslam’dan önce de vardı; İslam’dan sonra da var olmuştur. Vatan sevgisini dinimiz de övmüş ve teşvik etmiştir. Bundan dolayı ”Vatan sevgisi imandandır” anlayışı gelişmiştir. Bizler kardeşiz kardeş olarak anlaşmak kucaklaşmak sırt sırta vermek zorundayız.
Unutmayalım ki milli benliğine sahip çıkıp korumayan, bir biri ile kavga eden insanlar başka milletlerin avı olurlar.

Paylaş
Etiketler: çanakkalefaniistanbul fethimalazgirtşehadet şerbeti
Önceki Yazı

Şoförün Hesabı

Sonraki Yazı

Kadınlar ve Sokaklar

Ahmet SARGIN

Ahmet SARGIN

İlişkili Yazılar

Çözümsüzlük (l)
Genel Eğitim

Çözümsüzlük (l)

14 Aralık 2025
5k
Gençlik Nereye?
Genel Eğitim

Gençlik Nereye?

13 Aralık 2025
5k
İmtihandasın…
Din ve Ahlak

İmtihandasın…

12 Aralık 2025
5k
2024’e Kahırlı Sesleniş (I)
Genel Eğitim

Makamı Can Değil “Ar” Doldurur! (l)

12 Aralık 2025
5k
Sonraki Yazı
Kadınlar ve Sokaklar

Kadınlar ve Sokaklar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Çözümsüzlük (l)

Çözümsüzlük (l)

14 Aralık 2025
Gönüllü Sağlıkçı

Gönüllü Sağlıkçı

14 Aralık 2025
Hediye Kitap (l)

Hediye Kitap (lll)

14 Aralık 2025
Aralıkta

Güllü

14 Aralık 2025

Halkın İradesi

13 Aralık 2025
Gençlik Nereye?

Gençlik Nereye?

13 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarımız, Sedayi ALTUN’dan,

“Bir Eğitim Yolcusu” adlı güzel bir eser. Yazarımızın eseri, yine bir yazarımız ve Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu üyemizin sahibi olduğu Ateş Yayınlarından çıkmıştır. Kendilerini kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap