Kitap Fuarları Kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Zaman zaman yapılan fuarlar insanlara kitap okumaları gerektiğini hatırlatır. Ve sunduğu çeşit çeşit kitaplarla okuyucuların ilgisini çekmeye çalışır.
Geçtiğimiz Pazar günü Ankara’da ATO Congresium’da tamamlanan 19. kitap fuarına Ankaralılar büyük ilgi gösterdiler. 1-10 Aralık tarihleri arasında yapılan fuara son gününde katılma imkânı buldum. Daha önce gitmek istemiştim ancak iş yoğunluğum nedeniyle ancak son gün gidebildim.
Ankaralıların 19. Kitap Fuarına büyük ilgilerini gördüm. Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı istatistiklere göre Dünya genelinde çok gerilerde görünmektedir. Okumayan bir toplumun değerlendirme muhakemesi ve olaylar karşısındaki tutunacağı tavır çok geniş bir çerçevede olmamaktadır. Okumayan bir toplum değişime açık olmayan ve ayak uyduramayan bir toplum demektir. Kitap okuyan toplumlar her zaman gelişmişler ve başarı elde etmişlerdir. Anlayışlı, bilgili bir toplum olmak için çok kitap okumak gereklidir ve çok önemlidir.
Kitap okuma ortalamamız düşük gibi gözükse de Ankara 19. Kitap Fuarında gördüğüm manzara beni çok ümitlendirdi. Çünkü özellikle gençlerin çok ilgisini gördüm. Yazarlarla sohbet etmeleri, fikir teatisinde bulunmaları çok ilgimi çekti ve Ülke insanı çok memnun oldum.
Daha ilk salona girmek için vardığınızda İnsanların fuara olan ilgilerini anlayabiliyorsunuz. Çünkü dışarda çift sıralı salona giriş kuyruğuyla karşılaştım. Bu oldukça hoşuma gitti. İçeri zaten kalabalık bir insan topluluğuyla girdik. İçerde stantlar çok güzel hazırlanmış, yazarlar isimlerini stantlarına yazmış bunlar çok güzeldi. Ancak katılan kalabalık insan kitlesi karşısında salon biraz küçük kaldı. Aslında salon çok küçük değil, büyük bir yer ama insanların teveccühü olunca salon dar geldi. Bundan sonraki fuarların daha büyük salonlarda tertip edilmesini temenni ediyorum. İnsanlar daha ferah ortamlarda yazarlarla sohbet etme imkânını daha iyi bulabilirler. Kitapları daha iyi inceleyerek bilgi sahibi olabilirler. Okumak istedikleri kitapları daha iyi tespit edebilirler.
Özetle Ankara 19. Kitap Fuarı çok ziyaretçi ağırladı. Bu manzara kitap okuyan insanların arttığını göstermesi bakımından memnuniyet vericidir. İnsanlar bu gibi fuarları ziyaret etmeli. Kitap okuma alışkanlıkları zayıf olsa bile ilgisini çekecek kitaplar bulabilir ve okuma aşkını güçlendirebilirler. Kültürümüze hitap eden, bilgi dağarcığımızı geliştirmemize hizmet eden kitaplarımızın fuarlarda tanıtılması için kitap fuarlarının daha da artırılması temennilerimle
Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.
Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.
Yayın Kurulu
Kent Akademisi Dergisi
Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management
Ayın Kitabı
Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,
Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.