Her sabah, şehrin batı yakasındaki tarihi taş binaya gidiyor ve çalışıyordu.
Akif orta okuldan bu yıl mezun olmuştu. Yaz boyu da resim çalışacak ve ilgili bir okula girecekti. Yüksek okul erken gibiydi ama resimle ilgili meslek lisesini tercih etmesini bilememişti.
Akif kâğıt kalem eline geçmesin, hemen bir şeyler çizerdi. Çizmek resim değildi fakat isteği onu şehre sürüklüyordu. Sırt çantasına resim malzemelerini koyuyor ve yola çıkıyordu.
Şehirde durma şansı yoktu. Fakat iyi ki de yoktu, çünkü köyde doğa ile baş başaydı. Doğanın güzelliklerini resmetsen yeter, diyordu.
Köyde evin bir odasını resim atölyesi olarak düzenlemişti. Babası yeter ki çalış başarılı ol. Senin için gerekeni yaparım, diyordu.
Gününü resim çizmekle geçiriyordu. Öğretmeninin verdiği ödevleri çalışıyordu. Atölyeye başlayalı iki ay olmuş okulların açılmasın az kalmıştı. Okullar açıldıktan sonra da taş binaya gitmeyi düşünüyordu. Hatta bir yıl sonra liseye başlamayı kuruyordu. Gerçi öğretmeni nasıl yönlendirirse öyle yapacaktı.
Tepeleri abluka altına alan bulut kümelerinin içinde lamba varmış gibi farklı bir resim çizmişti. Resim gerçekten farklıydı. Öğretmeni beğenmiş ve sergiye almıştı. Kabiliyet olacak fakat çalışmazsan başaramazsın, kuralından vazgeçmeyeceksin, sözü aklından çıkmıyordu.
Akif köyde ressam diye çağrılmaya başlanmıştı.
Dalgaların peş peşe gelişini farklı renklerle kâğıt üzerine aktarmıştı. Dalgada ışık saçan bir yapının olduğunu farz ettim. Ona göre resmini yaptım. Öğretmen beğendi ve yine sergiye aldı.
Daldaki kuşların, havuza dalışlarını ve ormanda, yabani hayvan yavrularını çizdim. Öğretmen her ikisini de beğendi ve sergiye aldı.
Yıl içerisinde resim sergisi açıldı. Sergiye ilgi yoğundu. En genç ressam ödülünü almayı başardı.
Sanat atölyesi Akif’in önünü açmıştı. Dersleri de oldukça başarılıydı. Resimlerinin sergiye çıkması ve okul başarısı, onu resimle ilgili liseye aktarmalarına neden olacaktı.
Yıl sonunda büyük şehirlerde resim sergilerine de katıldı. Sanatçının başarısı, doğru yolda isabetli kararlar almasıdır. Onun için sürekli resim çalışmasının bir nedeni de dalında en iyiler arasına girme isteğidir.
Akif atölyenin yönlendirmesiyle önemli yol alıyor ve kabiliyeti de işlerlik kazanıyordu. Köyün doğal şartlarını iyi kullanıp tablolar yapıyordu.
Doğayı kâğıda döküyor ve şahane tablolar ortaya çıkarıyordu.
Hasan TANRIVERDİ