Zamların çıldırdığı günleri yaşıyoruz. Zamlar adeta birbirleriyle yarışmakta. Fiyatını okuduğumuz bir ürünü tekrar almaya gittiğimizde farklı fiyatlarla karşılaşmaktayız. Deyim yerinde ise zamlar çıldırmış durumda. Akaryakıta neredeyse her gün zam geliyor.
Dövizin ve altının düşüşe geçmesiyle halkta başta market fiyatları olmak üzere, fiyatların düşeceği yönünde bir beklenti hasıl oldu. Belki bazı ürünlerde fiyat düşmesi oldu, ama çok kısa sürdü. A’ dan Z’ ye her şeye çıldırmış gibi zam gelmekte. Başta Benzin Mazot ve tüm petrol ürünleri olmak üzere zamlar üst üste gelmekte. Her gün marketlere gidiyoruz. İhtiyaçlarımızı karşılamak için. İhtiyaçlarımızı almamak gibi bir lüksümüz olamaz. Çünkü İnsanız ve ihtiyaçlarımız var. Yaşamak için ihtiyacımız olan ürünleri almaya ve tüketmeye mecburuz.
TBMM’de stokçular için yeni Yasalar çıkıyor. Bunlar çok güzel. Ama Devletin başta akaryakıt zamlarını durdurma ve hatta indirmesi gerekir. Çünkü akaryakıt pahalı olunca haliyle nakliyede pahalı oluyor ve ürünlerde nakliye zammından payını zam olarak almakta. Akaryakıt zammını bahane ederek fiyatları indirmeyen işletmeler de mutlaka vardır. Hem onlara bu bahaneyi vermemek, hem de gerçekten nakliye maliyetini düşürmek için Benzin Mazotta önce zamların durdurulması ve indirime gidilmesi gerekmektedir.
Maaşlara enflasyon farkı olarak verilen zamlar her gün erimekte. Halkta hızla değişen fiyatlar karşısında bir hayli şaşkın. Devletin denetleme mekanizmaları daha etkin çalışmalı. Caydırıcı önlemler alınmalıdır. Halkın beklentisi budur.
Zamlı fiyatlar çıldırmış durumda. Acilen önlem alınarak durdurulması gerekmektedir. Yoksa Halk olarak alım gücü her gün düşmekte ve Halkta haklı olarak dar gelirli Vatandaşlarımız olan Memurlarımız, İşçilerimiz ve Emeklilerimiz maaşlarına zam talep etmektedirler. Fiyatlarda istikrarın sağlanması şu anda en büyük beklenti haline gelmiştir.