-Benim bütün çabam, kimseye muhtaç olmadan yaşamaktır. (Montaigne)
-Nazik olun, çünkü karşılaştığınız herkes farkında olmadığınız zorluklarla boğuşuyor. (Platon)
-İz bırakanlarla, senin aranda basit bir fark var. Onlar, ömür boyu gayret ediyorlar, Sen, ömür boyu hayret ediyorsun. (Mehmet Akif Ersoy)
-Ölçemediğiniz hiçbir şeyi kontrol edemez, kontrol edemediğiniz hiçbir şeyi yönetemezsiniz. (Peter Drucker)
-Düşünmeyi öğrenebilmiş hiç kimse, bir şeye körü körüne inanmaz. (Tolstoy)
-Düşmanlarını bilmeyenler, onlara karşı önlem almayanlar. Dünya ve ahiret sıkıntılarından, asla kurtulamazlar. (Abdullah Uyar)
-Şiddet, beceriksizlerin baş vurduğu son çaredir. (İsaac Asimov)
-Tarımı ihmal eden ülke, intihar ediyor demektir. Gelişmiş ülkelerin semalarında, ne kadar uçağın uçtuğu değil. Ne kadar çok, arının uçtuğu önemlidir. Eğer arılar ölürse, ileri ki yıllarda insanlar da ölür.(Albert Einstein)
-Rüşvetçi politikacıları, hırsızları ve hainleri seçen halk kurban değil suç ortağıdır. (George Orwell)
-Öyle puslu ki hava, şeytan bile müslüman mintanı giyiyor. (Kazım Karabekir)
-Düşüncesini ifade edemeyen bir insan, bizzat idam edilmiş demektir. (Sokrates)
-Başkalarını kazanmak için, kendini kaybetme. (Robin Sharma)
-Kimseyle alay etme, asla kimseyi küçük düşürme. Kalbinin en ücra köşesinde bile yapma bunu, insan yaşamı alaya alınmayacak kadar hüzünlü ve ciddidir. (Fernando Pessoa)
-Sen, herkesi kör. Alemi, sersem mi sanırsın ? (Ziya Paşa)
-Uzmanlarca bilinen bir gerçektir ki kanun koyan insanlar, birtakım seçkin özelliklere sahip olmak mecburiyetindedirler. O özelliklerden birincisi şudur, kanun teklif eden. Kanun yapan, kanun koyan bir insan. İnsanlığın bütün hislerini, bütün ihtiraslarını herkesten daha çok sezer ve bilir. Fakat ruhunu herkesten ziyade ve tamamen, bütün genişliğiyle bunlardan ayırmak kudret ve kabiliyetine malik olmalıdır. Bu seçkin özelliğe sahip olmayan insanlar, insan topluluğu için kanun yapmak hak ve yetkisinden menedilmiştir. Kanunlar, hislere dayanarak ve uyularak yapılamaz. (Mustafa Kemal Atatürk)
-İçiniz kor gibi yanarken susmak, acıların en beteridir. (Garcia Lorca)
-İlk yapılan yanlışa kaza, ikincisine hata. Üçüncüsüne ise, tercih denir. (Fyodor Dostoyevski)
-Biz gazeteciler işsizlik ve üretim sorununun üstünü örtmeye değil, aksine bunu gündemde tutmaya çabalamalıyız. (Buket Uzuner)
-Kazandığın bütün parayı ailenin önüne bir tabak yemek koyabilmek için kullanıyorsan, sen beş parasız fakir bir insan değilsin. Sadece güçlü insanlar gururu bırakır ve ailesini geçindirmek için, elinden gelen her şeyi yapar. (Muhammed Ali)
-Hiç bir şey, zekayı seyahat etmek kadar geliştiremez. (Emile Zola)
-Yoksulluk, işlemediğimiz bir suçun cezasını çekmektir. (Eli Kamarov)
-Muhtaç bırakıp yardım etmek, planlanmış bir cinayettir. (Ernesto Che Guevara)
-Kendilerine bir milletin tarihi bırakılan adamlar, milletin kuvvet ve kudretini yalnız ve ancak yine milletin hakiki ve elde edilmesi mümkün menfaatleri yolunda kullanmakla görevli olduklarını bir an bile hatırlarından çıkarmamalıdırlar.
Bu adamlar düşünmelilerdir ki, bir memleketi zapt ve işgal etmek o memleketin sahiplerine hâkim olmak için kafi değildir. Bir milletin ruhu zapt olmadıkça, bir milletin azim ve iradesi kırılmadıkça, o millete hâkim olmanın imkânı yoktur.
Halbuki, asırların getirdiği bir milli ruha hiçbir kuvvet mukavemet edemez. (Mustafa Kemal Atatürk)
-Korkularınızın üzerine gidin, bırakın ellerinden geleni artlarına koymasınlar. Ne var ki bunu denedikleri an onları paramparça edin, eğer bunu yapmazsanız mantar gibi dört bir yanınızda biter. istediğiniz hayata giden yolu, tıkarlar.(Richard Bach)
-Memleketi içinde bulunduğu gerilikten kurtarmak için, herkesin kendine göre şifalı bir tedbiri var. Herkes için, yalnız kendi tedbiri doğru. Bunun dışında kalanlar ehemmiyetsiz, yanlış. (Sabahattin Ali)
-Dünyanın en büyük cezaevi, cahil insanın kafasının içidir. (Montaigne)
-Kendisini başkalarının kurtarmasını bekleyen kişiler, yalnızca kölelerdir. (Voltaire)
-Karaya ayak basmayan bir ülke, savaşı kazanamaz.(Osman Pamukoğlu)
-Denizlere sahip olan bir ülkenin, başka hiç bir şeye ihtiyacı yoktur.(Napolyon Bonapart)
-Asıl olan, iç cephedir. Bu cephe bütün memleketin, bütün milletin meydana getirdiği cephedir. Dış cephe, doğrudan doğruya ordunun düşman karşısındaki silahlı cephesidir. Bu cephe sarsılabilir, değişebilir. Mağlup olabilir, fakat bu durum, hiçbir zaman bir memleketi bir milleti yok edemez. Önemli olan, memleketi temelinden yıkan. Milleti tutsak ettiren, iç cephenin çökmesidir.(Mustafa Kemal Atatürk)
-Giderek güç kazanan tarikatlı-tarikatsız şeyhler, her konuda toplumu geriye götürmeye çalışıyorlar. (Hüsnü Mahalli)
-İstediğini söyleyen, istemediğini işitir. (Alfred Kilmer)
-Bir gün geçmişe baktığınızda, en güzel yıllarınızın mücadele ile geçen yıllar olduğunu göreceksiniz. (Sigmund Freud)
-Özgür değilsin, senin bağlı bulunduğun ip. Öbür insanlarınkinden daha uzun, hepsi bu kadar. (Umberto Eco)
-Bizim dinimiz, hiçbir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir. Allah’ın emrettiği şeyi kadın ve erkek beraber olarak, ilim ve kültür edinmeleridir. Kadın ve erkek, bu ilim ve kültürü aramak ve nerede olursa oraya gitmek ve onunla dolu olma zorundadır. İslam ve Türk tarihi tetkik edilirse, görülür ki bugün kendimizi bir türlü kayıtları bağlı zannettiğimiz şeyler yoktur. Türk sosyal hayatında kadınlar ilim, kültür ve diğer hususlarda erkeklerden katiyen geri kalmamışlardır. Belki, daha ileriye gitmişlerdir. (Mustafa Kemal Atatürk)
-Zafer elde edince böbürlenme, çünkü zamanla ne olacağını bilemezsin. (Platon)
-Kölelere asla özgür olacakları kadar ödeme yapmazlar, hayatta kalmalarına yetecek kadar verirler ki çalışmaya devam etsinler. (Bukowski)
-Başlamak için en uygun zamanı beklersen, hiç başlamayabilirsin. Şimdi başla, şu anda bulunduğun yerden. Elindekilerle, başla. (Aldous Huxley)
-Dünya herkese yetecek büyüklüktedir, onun için başkasının yerini kapmaktansa. Çalışarak, gerçek yerinizi bulun. (C.Chaplin)
-Bir insanı, 2 şey ayakta tutar. Biri sağ ayak. diğeri sol ayak.
Gerisi, hikaye. (İlknur Yıldırım)
-Gölge etme, başka ihsan istemem. (Romen Diyojen)
-Bu dünya, menfaat dünyası. Menfaatini düşünmeyen insan olur mu ? Eline fırsat geçirip de, çalmayan bir kişi göstersene bana. (Sabahattin Ali)
-Dünyaya fakir olarak gelmek sizin suçunuz değil ama fakir olarak ölmek sizin suçunuz. (Bill Gates)
-Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin. Hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek. O hedefe yürüyeceksin, herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır, önüne sayılamıyacak kadar güçlükler yığılacaktır. Kendini büyük değil küçük, zayıf. Vasıtasız, hiç telakki ederek. Kimseden yardım gelmiyeceğine inanarak, bu güçlükleri aşacaksın. Sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de gülüp geçeceksin. (Mustafa Kemal Atatürk)