Neden sinyaller.com?.. Çünkü her yanımız sinyallerle dolu. Üretimsel anlamada baktığımda; devre-sistem üreten şirketler, bu sinyal bolluğu yaşanan dünyada, insanların ihtiyaç duyduğu her sistemi piyasaya hemen sunamazlar. Normal insanlar başka başka sistemler de isteyecekler. İşte bu noktada, bağımsız çalışan insanlara, örneğin bana, gereklilik duyacaklar.
Bunu birkaç örnekle açıklayayım.
Kursiyerlerimden biri kayınvalidesini gizli bir şekilde dinlemek istediğini söylemişti. Fakat teknolojik bilgisi biraz düşüktü. İnternetten böyle bir cihaz almaya çalışsa… bundan çekiniyor. Ben, o cihazı yapabileceğimi söyleyince kabul etti. Yani, ona teknik konuda yardım edecek bir kişi hemen yanı başındaydı.
Kurum kapısını açan küçük kumanda devreleri, arabası olan her personele dağıtıldı. Bazen bazı kişierin bu kumandaları yitiyor. Veya yeni bir personel geldiğinde kumanda devresi gerekli oluyor. Bu sistemi yapan şirkete ulaşmak zaman alıyor. O anda işte o kumanda devresini yapıyorum.
Neden sinyaller.com? konusuna devam edelim. Yabancı menşeli pek çok cihaza baktığımda, pahalı olduklarını görmekteyim. Analiz cihazları vb. elbette, onların üretim maliyetleri çok olduğu için ve de biraz da kar hırsı ile, ürettikleri sistemler alan müşteriye pahalıya mal oluyor. Ben hemen bu sistemin daha ekonomiği yapılabilir mi? diye düşünüyorum. Bazılarını hemen tespit ediyorum. Bazılarını biraz düşünüyorum. Genelde oluyor. Yani, daha ekonomiği.
_._
http://sinyaller.com sitesi için bir yıl içinde 500’e yakın içerik eklemek istemekteyim. Tasarı ve uygulamalar biraz zaman alabilir. Temel uygulamalarda düşündüğüm bir şey var. Bazı uygulamalar temel olsa bile, İnternet’te her yerde bulunabilecek şekilde olsa bile, bu uygulamaların başka ne amaçlarla kullanılabileceğini de göstermek istiyorum. temel uygulamalar bu yüzden önemli.
Bir mikrobilgisayar sistemi üzerine çalıştığımı söylemiştim. Şurada. Şura<< Bu sistem şunun için önemli; gelişmiş sistem tasarımını bu temel mikrobilgisayar sistemi üzerine kuracağım. Piyasada pek çok kişi arduino vb gibi hazır sistemlere yönelmişler. PC, mikrodenetleyici, programlama platformu, makine dili-assembly kodlar filan hep hazır şekilde var. Ben öyle yapmak istemiyorum. EEPROM programlayıcıdan en küçük devre modülüne kadar kendim yapmak istiyorum.
Ayrıca: sinyaller.com sitesinin mobili de olmalı. Uygun bir zamanda bu konuya da eğileceğim. Bunu yapmak zaman almaz fakat site biraz içerikle dolsun, sonrasında bakacağım. Mobili yapmak 1-2 saatimi alır.
_._
Kafam her şeyi parçalara ayırıyor. BU, olağan durum, zaten insanda vardır. Bende biraz fazla var. Fakat yeniden bütünleştirmek için. Doğa da böyle yapar. İşte; durum bu. Topraktan suyu parçalar göğe uçurur. Sıcaktan soğuğu parçalar rüzgara döndürür, başakları, otu çimeni salındırır. Güneşi parçalar, her şeye dağıtır. Fakat asla mantıksız değildir, doğa. Ben ise o doğa denen şeyi bütünüyle gördüğüm için, ve çoğu zaman ondan olduğum his edişiyle, onun gibi davranıyorum. Veya, onun gibi oluyorum.
_______________
Kişisel Web Sitem: umitsonmez.com.tr