Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Pazar, Aralık 14, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Zeki ORDU

Yeniden Seçim

Zeki ORDU Yazar Zeki ORDU
25 Ağustos 2015
Zeki ORDU
0
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Bu yazı gazetede yerini aldığı zamana kadar çok önemli bir gelişme olur mu bilmem ama an itibariyle seçimler yenilecek gibi duruyor.
Çok partili dönemin başladığı günden bu yana birçok erken genel

seçim ve normal seçimler yapıldı. Bunlardan Demokrat parti, Adalet Partisi, Anavatan Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi tek başına iktidara gelmeyi başardı. Bunu dışında ise ortaya “parçalı” bir durum çıktı.

Bugün 32 yaşı altında olanlar hep tek başına iktidar gördü. Çünkü üç dönem Adalet ve kalkınma Partisi tek başına iktidara gelmişti. Bu şu demekti ki yeni nesil koalisyon nedir bilmiyordu.

Son seçimde de herhangi bir parti tek başına gerekli çoğunluğu sağlayamadığı için kanun gereği koalisyon harici bir çoğunluk hükümeti kurulamayacak demekti. Kır beş günlük sürenin dolmasına saatler kaldı.-Tabii bu yazı kaleme alınana kadar.- Kısaca seçimler yenilenmesi gerekiyor.

Seçimler, Yüksek Seçim Kurulunun belirleyeceği bir tarihte yapılacak. Tekrara aday adayları belirlenecek, bunlardan bazıları kesi aday listesine girecek, propaganda süresi başlayacak ve yeniden sandık başına gideceğiz. Bu siyaset tarihimizde bir ilk olacak.

Siyasi tarihimiz koalisyon, “ara rejim” ve tek başına iktidarlar gördü. “Ara rejim” kavramı ise çok trajiktir. Bazı güçlerin millet iradesinin dışında bir yönetimi sahneye koymalıdır ki adına tam olarak bir şey konulamamış ara rejim denilmiştir.

Peki koalisyon neden kurulamadı?

Burada geniş geniş siyasi analiz yapacak bir bilgim yok. Şunun yüzünden bunun yüzünden gibi polemik konusu olacak cümlelerde kurmak istemem. Şayet öyle bir şey yaparsam bir “taraf”tan bakmış olurum.

Mevcut seçiler sonunda çoğunluk için gerekli dört ihtimal vardı. Ya birinci partiye diğerlerinden biri ortak olacaktı, ya da birinci parti dışındakiler anlaşacaktı. Matematik bunu gerektiriyordu. Kısaca buna evdeki hesap da diyebilirsiniz.

Anlaşma denilen şey insanlar arasında olunca bu işin anlaşamama gibi bir durumu da vardı. Kısaca anlaşamadılar ve kanun gereği kararı millete bıraktılar.

Şimdi; bundan sonra şöyle olur böyle olur gibi bilmişlik taslayanlardan değilim. Biz kanun gereği konuşur, yazarız. Sandık milletin önüne konur millete de kararını verir. Hepsi o kadar. Şöyle olur, böyle olur demek bir nevi propaganda yapmak demek olur ki böyle tahminde bulunan insanlar bunu her bulduğu yerde söylüyorsa herhangi bir parti adına konuşuyor demektir.

Ülkede ne kadar yüksek sesle tahmin yapan biri varsa pek bir şeyden anlamıyor demektir. Yüksek sesle tahmini veya temenniyi ancak politikacılar yapar ki bu da onların işi. Çünkü her siyasi görüş temsilcisi kendisini vatandaşa anlatacak ve onun teveccühünü kazanmaya çalışacaktır. Hem hakları hem de görevleri.

Üzerinde resmi siyasi kimliği olmadan fikir beyanında bulunan kişi veya kişiler millete karşı saygısızlık yapmış olur. Böyle olur, şöyle olacak demek millet adına karar vermek demektir ki buna hariçten gazel okumak da denir.

Her parti de kendine güvendi milletin hakemliğine başvurulmasını istedi. En azından bu da iyi bir şey. Demek hepsi de milletin kararına saygı duyacak.

Paylaş
Etiketler: Adalet PartisiAnavatan Partisidemokrat partiSeçim Kurulunun
Önceki Yazı

Dolar Pedalı Çevirmezse Düşecek!

Sonraki Yazı

Sevimli Hayvanlar Okulu

Zeki ORDU

Zeki ORDU

İlişkili Yazılar

Gönül ile Tatlandırılan Çay veya Oba Mukimleri
Anı / Günce

Gönül ile Tatlandırılan Çay veya Oba Mukimleri

16 Ağustos 2023
5k
Siyah-Beyaz Televizyon
Öykü Tefrikaları

Siyah-Beyaz Televizyon

13 Ağustos 2023
5.3k
Seben
Kültür

Seben

07 Ağustos 2023
5k
Serendi
Öykü Tefrikaları

Serendi

31 Temmuz 2023
5k
Sonraki Yazı

Sevimli Hayvanlar Okulu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Çözümsüzlük (l)

Çözümsüzlük (l)

14 Aralık 2025
Gönüllü Sağlıkçı

Gönüllü Sağlıkçı

14 Aralık 2025
Hediye Kitap (l)

Hediye Kitap (lll)

14 Aralık 2025
Aralıkta

Güllü

14 Aralık 2025

Halkın İradesi

13 Aralık 2025
Gençlik Nereye?

Gençlik Nereye?

13 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarımız, Sedayi ALTUN’dan,

“Bir Eğitim Yolcusu” adlı güzel bir eser. Yazarımızın eseri, yine bir yazarımız ve Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu üyemizin sahibi olduğu Ateş Yayınlarından çıkmıştır. Kendilerini kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap