Osmanlıya, zamanın İslam Halifesine ihanet eden ve İngiliz uşaklığı yaparak bizi arkadan vurup Ortadoğu’dan silinmemize neden olanlar lanetlenmiş Araplar ve onların liderleri Suudi kralın sülalesidir.
Türk Sultanı II.Mahmut, Kabe’yi yağmaladıkları için Vahabilerin liderini 1818’de İstanbul’da asmıştı..
Ölen kralın ülkesi Arabistan’da yas ilan edilmezken, bayraklarını yarıya indirmezlerken, Osmanlı eserlerini ve Ecyad Kalesini yıkan Arapların lideri için yas ilan ediliyor, kutsal Türk bayrağı yarıya indiriliyor. Oysa bu hain Ankara’ya resmi ziyaret’te bulunduğunda Anıtkabir’e gitmemiş ve yetkili iki vatandaşı kaldığı otelde ayağına çağıran çöl bedevisidir.
Türk Milleti bu ihaneti unutmayacaktır.
Hatırlayalım;
Türkiye’ye en küçük katkısı olmayan Suudi Kral Abdullah’a Devlet Şeref Madalyası verilmesi, bir ödeşme gibiydi.. Çünkü, Kral Abdullah Cumhurbaşkanlığı makamına yükselen Abdullah Gül’ün hamisi konumunda olmuştu.
Gül 1983 yılında Cidde’deki İslam Kalkınma Bankası ekonomi uzmanlığına başladı ve görevi 1991 yılına kadar sürdü. Gül’ün böylesine cazip bir göreve atanmasında bankanın Araştırma ve Eğitim Bölümü Başkanlığı’nı yürütmekte olan (1982-1986) hocası Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ve Yalçıntaş’tan görevi devralacak olan Korkut Özal büyük rol oynadı. (Erol Bilbilik, Yeni Hayat Dergisi)
48 İslam ülkesinin üye olduğu İslam Kalkınma Bankası’nın sahibi Suudi Arabistan Kralı öldüğünde onun yerini alacak olan Veliaht Prens Muhammed El Suud El Faysal’dı. Faysal aynı zamanda büyük bir finans şirketi olan Faysal Finans’ın da sahibiydi. Banka, İslam ülkeleri için kalkınma projeleri hazırlamakta, bunları uygulamaya geçirmekte ve kontrolünü de yapmaktadır.
Gül, burada çok yüksek maaşla 1983-1991 yılları arasında görev yaptı. Görevi süresince başta İslam ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesini defalarca dolaştı.
Uluslararası şirketler, bankalar, finans kuruluşları, IMF, Dünya Bankası üst düzey yetkilileri, patronları, İslam ülkeleri hükümet devlet başkanları ve kilit durumdaki yetkililerle görüşme ve danışmalarda bulundu. Bilgi ve deneyimini artırdı.
Gül, İslam Kalkınma Bankası’nda sekiz yıla yakın süren görevi sırasında Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ve Korkut Özal’la birlikte El Faysal ve Kral Abdullah’la görüşme imkanına sahip oldu. Onun davet ve toplantılarına katıldı. El Faysal’ın güvenini kazandı, yakın dostu oldu.
Devlet Bakanlığı, Başbakanlık, Dışişleri ve Başbakan Yardımcılığı döneminde yardımını ve desteğini gördü. Dostluk ve desteği artarak devam etmektedir. Onun aracılığıyla ABD’nin Suudi Arabistan’daki diplomatik misyon şefleri, Pentagon ve Dışişleri Bakanları ve yetkilileri ile tanışma, görüşme imkanı elde etti. Dostluk ve yakınlıklar kurdu.
Gül, Suudi Arabistan’daki görevi sırasında ‘ABD’ye rağmen politika yapılmaz’ siyaset ve fikir çizgisine gelmiştir. Ve bunu değişmez ilke edinmiştir. Bu çizgiye gelişinde ondan önce bu çizgiye gelmiş olan Nevzat Yalçıntaş ve Korkut Özal’ın katkıları olmuştur. Gül, Cidde’deki görevinden 1991 yılında döndü. (Nurullah AYDIN)