Dergilerimizin yayınlanışları, süreklilikleri ve bu süreklilikleri içinde getirdikleri önem ve anlam taşıyor. Mersin ilimiz merkezinden, Mersin Şairler ve Yazarlar Derneğince üç ayda bir zengin içeriğiyle yayınlanan,yazı ve şiirleriyle göz
dolduran bir kültür, sanat-edebiyat dergisi MAKİ. Masamda 89.sayısı var anılan derginin.Sevimli kapak görüntüsü ve iç sayfalardaki yazı ve şiirler, okudukça insanın rahatlamasını sağlıyor.
Sahibi ve yayın sorumlusu, yazı işleri müdürü ve editörü: Abidin Güneyli. Yayın kurulu, Nafiz Nayır,Dr.Harun Özmen,Atifet Gezek,Çınar Arıkan,Süheyla Ergüler,Sonay Arıdıcı’dan oluşuyor.Yönetim yeri ve iletişim için,Bahçelievler Mhl.1840 Sok.Serhat Apt.Zemin Kat.No:15-E,Yenişehir-Mersin,adresi gösteriliyor.Tlf:0532-492 89 99.
Mersin Şairler ve Yazarlar Derneğinin yönetim kurulu ve yayın kurulunda görev yapanların isim ve görevleri: Abidin Güneyli(Başkan),Atifet Gezek (2.Başkan),Süheyla Ergüler(Sayman),Çınar Arıkan(Sekreter),Yavuz Özbey, Dr.Harun Özmen, Nafiz Nayır,Sonay Arıdıcı(üye)olarak görev yapıyorlar.
Yedi ayrı yerleşim biriminde temsilcilikleri bulunan MAKİ Dergisinin her sayısında bir şair veya yazarın tanıtımı yapılıyor, ön kapakta fotoğrafı ve şiirlerinden örnekler veriliyor. Derginin elimde, masamda bulunan 89.sayısının ön kapağında tanıtımı
yapılan, iç sayfada biyografisinden kısaca söz edilen isim ve imza, 1960’lı yıllarda Ece sanat dergisini yayınladığım dönemlerde tanıdığım, imzalarıyla karşılaştığım isim ve imzalardan biri olan Gülgün Koçman’dı.Ön kapaktaki üç ayrı fotoğrafının arasına serpiştirilen Gülgün Koçman imzalı ‘Sevdiğim kadar’adlı şiir dikkat çekiyordu.Bu şiir şöyleydi efendim:
O ağaçlar ki/ Şimdi yok,
O çiçekler ki/ Çoktan soldular,
O insanlar ki/Toprak oldular,
Rüzgarların/ Sesine karıştı/Bütün şarkılar,
Uzaklara uçup gitti/Sessizce kuşlar,
Ama; Hiç kimse sevmedi/Seni, benim sevdiğim kadar.
Gülgün Koçman:10 Kasım 1940 tarihinde Silifke’de dünyaya geldi. Memur bir ailenin çocuğu olduğu için,ülkemizin değişik yerleşim birimlerindeki okullarda okudu.Adana kız ilk öğretmen okulundan 1959-1960 döneminde pekiyi derecesiyle mezun oldu.Değişik okullarda öğretmenlik görevini başarıyla sürdürdü.1989 yılında kendi isteğiyle emekli oldu.Şiir ve edebi çalışmalarına 1967 yılında başlayan Gülgün Koçman üç şiir,bir deneme ve bir roman kitabı yayınladı.
MAKİ Dergisinin bir değerlendirme, sunuş veya başyazısı dikkat çekiyor MEŞYAD Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Güneyli imzalı, orada geride kalan günlerde, Dernek olarak yaptıkları hizmetlerden, çalışma örneklerinden bölümler sunuluyor. Biz şimdi MAKİ Dergisinin elimizde bulunan 89.sayısında yazı ve şiirleri bulunanların isimlerine bakalım ve bir sıralama yaparak noktamızı koyalım:
Abidin Güneyli, T. Ayhan Çıkın, Nafiz Nayır, Bilge Çalıcı, Etem Oruç, Duran Aydın, Su Kübra Deniz, Mehmet Örsel, F. Sinem Erarslan, Ahmet Ayaz, Sevda Aytan, F. Filiz Kotan, Kudret Sönmez, Kutlay Toker, Zafer Demir, Prof. Dr. Fikri Akdeniz, Sabri Çiçekli,Yavuz Özbey, Deniz Nas, Zeliha Ertaş, Ayşe
Zagal, Remziye Çelik, Hakan Çamurcu, Vahap Kokulu, Gülgün Koçman, Atıfet Gezek,
Hamza Kaplan, Günay Özdemir, Özkan Karaca, Kazım Çelikten, Cemil Tosunbaş, Haşim
Can, Yunus Görgeç, Mithat Yaban, Abdülkadir Güler, İsa Kayacan, Hacer Kılgı, Sonay
Arıdıcı, Sabahattin Akgül, Dertli Kazım, Şinasi Erdoğan, Özlem Demiralev, Süleyman
Kaptan, Mine Sarmış, Sevim Balıkçıoğlu, Şükrü Kaçar, Durmuş Daşdemir, Zehra
S.Üçgül, A.Necmettin Çanga, Süleyman Demir, Feride Temel, Ö.Yaşam Gülseven, Caner
Yücel, Ece Aydınbaş, M.Nuri Parmaksız.